Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Εγκληματικές παραβάσεις μπροστά στο νέο σταθμό ΚΤΕΛ στο Αγρίνιο


Ωραιότατος ο καινούργιος σταθμός του ΚΤΕΛ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ  στο Αγρίνιο!
Ισως ο πιο καλαίσθητος και πιο σύγχρονος σ' ολόκληρη τη χώρα.
Περιλαμβάνει άνετους χώρους αναμονής των επιβατών,εστιατόριο,καφετέρια,μίνι μάρκετ,θέσεις για ταξί,πάρκινγκ και αστική συγκοινωνία.
Πολύ  φοβάμαι όμως ότι  θα γίνει  κάτι  σαν  νέος  Μαλιακός.
Κι αυτό γιατί βρίσκεται πάνω στην Εθνική οδόΑντιρίου-Αγρινίου,έναν κακοτράχαλο δρόμο με μια λωρίδα κυκλοφορίας προς κάθε κατεύθυνση και διπλή διαχωριστική γραμμή στη μέση.
Και το πρόβλημα έγκειται στους ασυνείδητους οδηγούς που παραβιάζουν τη διπλή γραμμή!!!
Πρόκειται για τους  ερχόμενους από το Μεσολόγγι προς το Αγρίνιο,οι οποίοι βαριούνται να πάνε μερικά μέτρα παρακάτω και να γυρίσουν προς το σταθμό αλλά και γι' αυτούς που βγαίνουν από το σταθμό με κατεύθυνση προς το Αγρίνιο.Δυστυχώς σήμερα το μεσημέρι είδα και λεωφορείο του ΚΤΕΛ να βγαίνει κάθετα στην Εθνική και να στρίβει αριστερά προς Αγρίνιο.Εδώ να σημειώσω πως υπάρχει η κανονική έξοδος από την κάτω μεριά στο δρόμο της Γιανούζης που όμως κάποιοι την αποφεύγουν προτιμώντας να κάνουν εγκληματικές παραβάσεις με τα γνωστά αποτελέσματα σε περίπτωση δυστυχήματος.
Στις φωτογραφίες που  βλέπετε  και οι οποίες τραβήχτηκαν σε διάστημα ολίγων λεπτών φαίνονται καθαρά οι παραβάσεις κάθε είδους τροχοφόρου!
Απευθύνομαι προς  κάθε  αρμόδιο από το υπουργείο,τους ιδιοκτήτες του KΤΕΛ,τη νομαρχία,το δήμο  και  γενικώς κάθε  υπεύθυνο της περιοχής να λάβουν επειγόντως μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα.Μη σας μπερδεύει η μπάρα που βλέπετε,αυτή είναι στην απέναντι πλευρά της Εθνικής οδού και τη χωρίζει από τον παράδρομο που υπάρχει εκεί.Μια λύση θα ήταν να μπουν κολονάκια στη μέση του δρόμου που να καθιστούν απαγορευτική την κάθετη διέλευση,επίσης η παρουσία τροχονόμου ίσως απέτρεπε τους ασυνείδητους να εγκληματούν.
Και κάτι ακόμα,πιστεύω πως στο σημείο θα έπρεπε να κατασκευαστεί και μια πεζογέφυρα που να διευκολύνει τους πεζούς να περνάνε στον απέναντι παράδρομο.
από το φίλο ΓΗΓΕΝΗ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗ,τον οποίο ευχαριστούμε και του ευχόμαστε "σιδεροκέφαλος" στη μπλογκόσφαιρα!

8 σχόλια:

( fortounata) είπε...

ότι και να κάνουμε σαυτόν τον τόπο,τελικά το μόνο που επιβάλλεται,είναι να αλλάξουμε την συνείδησή μας.(πέρνα από το μπλογκ μου.)

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δει υποθετω την αφισουλα.. " ειμαι γαιδαρος !Παρκαρω οπου γουσταρω! "
Ετσι μου ερχεται να εχω μερικες στη τσεπη και να τους τις κολαω στα παρμπριτζ, με uhu!
Πρεπει να αλλαξουμε νοοτροπια ...
Αυτο το στυλακι δεν ειναι μαγκια ...Ειναι ντροπη !

zeidoron dtsoukas είπε...

Φουρτουνάτα μου πρέπει κάποια στιγμή να γίνουμε άνθρωποι,τίποτα άλλο!
Στο συγκεκριμένο δρόμο έχουν χάσει τη ζωή τους αρκετοί κι όμως επαγγελματίες οδηγοί εξακολουθούν να κάνουν τα ίδια λάθη.
Καλό ξημέρωμα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Κι αυτό που λες Λιακάδα μου είναι πολύ σοβαρό αλλά εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν να χαθούν από τη βαρεμάρα κάποιων να κάνουν τη στροφή περίπου 1,5 με 2 χλμ.Να είσαι καλά,καλό ξημέρωμα!

ephee είπε...

Δημήτριε, όποιος δίνει τη "χορηγία" και παίρνει το έργο, χτίζει όπου του γουστάρει. Να λέμε πάλι καλά που δεν το φτιάξανε σε νησίδα ολόκληρο ΚΤΕΛ.
Όσο για τα αυτοκόλλητα ξεκολλάνε μεν δύσκολα αλλά στο τζάμι δεν παθαίνει τίποτα το αμάξι. Στο καπώ θέλει!
Κι αν δεν έχεις αυτοκόλλητα, σκας λάστιχα μέχρι να βάλει μυαλό!

zeidoron dtsoukas είπε...

Εφη μας προέκυψες τρομοκράτης!
Είναι αμαρτία ένα τόσο ωραίο έργο να γίνει "αιτία" δυστυχημάτων,βέβαια το κακό μας το κεφάλι θα φταίει αλλά θα 'πρεπε να ληφθεί κάποιο μέτρο που να αποτρέπει τις παραβάσεις.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

ephee είπε...

Δημήτρη, τρομοκράτης είναι αυτός που βάζει τις ζωές των γύρω του σε κίνδυνο αναγκάζοντάς τους να περπατάνε στη μέση του δρόμου, κι αυτός που έχτισε αυτό το σταθμό ΚΤΕΛ εκεί χωρίς κυκλοφοριακή ρύθμιση για όποιον μπαίνει και βγαίνει.
Στην προκειμένη περίπτωση το σημείο θα ήταν ασφαλές με 2 σημάνσεις για φανάρια και 4 φανάρια στην είσοδο.
Αλλά πως να γίνει κι αυτό που τα φανάρια τα βγάζει η siemens και τώρα δεν παίζουν χορηγίες..

zeidoron dtsoukas είπε...

Εφη στην προκειμένη περίπτωση δεν φταίει η διοίκηση του ΚΤΕΛ αλλά η ασυνειδησία των οδηγών και η ανευθυνότητά τους.Ο δρόμος έχει διπλή διαχωριστική γραμμή που σημαίνει δεν την παραβιάζουμε με καμία κυβέρνηση.
Η παράβαση γίνεται για να μην πάνε μερικές εκατοντάδες μέτρα παρακάτω και να στρίψουν.Θα πρέπει να σημειώσουμε πως αυτό δεν συμβαίνει μόνο με το ΚΤΕΛ αλλά με όλες τις αντιπροσωπίες που βρίσκονται κατά μήκος της Εθνικής από το Αγρίνιο μέχρι τη γέφυρα της Ερμίτσας στο Παναιτώλιο.Εχουν συμβεί πολλά τρακαρίσματα και με νεκρούς αλλά μυαλό δεν βάζουν!

Read more: Go to TOP and Bottom