Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Φοροδιαφυγή 5,5 εκ. € Βοσκόπουλου-Γκερέκου και η κυρία είναι ακόμα υπουργός
Επί 17 ολόκληρα χρόνια το πολιτικό και δικαιοδοτικό σύστημα της χώρας δεν κατόρθωσε να αποσπάσει ούτε ένα ευρώ από τον μεγάλο οφειλέτη του Δημοσίου, τον επίσης μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο που, όπως προκύπτει από έγγραφα της ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών, οφείλει από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις 5,5 εκατ. €.
Απόσπασμα από το μηχανογραφικό φύλλο που έχει συντάξει η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον Τόλη Βοσκόπουλο (φωτογρ.)Απόσπασμα από το μηχανογραφικό φύλλο που έχει συντάξει η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον Τόλη Βοσκόπουλο (φωτογρ.)Αμέλειες, καθυστερήσεις, δικαστικές και διοικητικές προσφυγές, πιθανές χρονοτριβές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας λόγω της αγάπης και του πάθους που έτρεφε το κοινό στον γνωστό σε όλους Τόλη Βοσκόπουλο και πιθανόν και άλλες αιτίες συνέτειναν στο να αναδειχθεί ο κ. Βοσκόπουλος σε έναν εκ των μεγαλυτέρων χρεωστών ληξιπρόθεσμων χρεών (ανέρχονται σε 30 δισ. και έχει τεθεί στόχος να εισπραχθεί γύρω στο 3,5%).
Από το 1993
Στο μηχανογραφικό προφίλ που έχει συντάξει το 2009 η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον κ. Βοσκόπουλο (υποβάλλει δήλωση μαζί με τη σύζυγό του, νυν υφυπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού, κ. Αγγελική Γκερέκου) εμφαίνεται ότι από το 1993 μέχρι και σήμερα δεν πληρώθηκε ο φόρος εισοδήματος και λοιποί φόροι που προέκυπταν από τις φορολογικές δηλώσεις έως και το οικονομικό έτος 2009 (εισοδήματα του 2008).
Οι αναλογούντες φόροι ανέρχονται: Κεφάλαιο 3.169.449,80, προσαυξήσεις 2.315.085,80 και τέλη 17.365,95 ευρώ. Το συνολικό ποσόν της οφειλής ανέρχεται σε 5.501.901,55 ευρώ. Το ποσόν αυτό έχει βεβαιωθεί από την αρμόδια ΔΟΥ εδώ και αρκετό καιρό και επίσης εδώ και αρκετό καιρό έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.
Η αρμόδια ΔΟΥ ΙΓ' Αθηνών, παρά τις φιλότιμες, όπως πληροφορούμαστε, προσπάθειες του αρμόδιου δικαστικού τμήματος επί σειρά ετών δεν κατόρθωσε να επιτύχει έστω και μία συμβολική καταβολή έναντι του υπέρογκου χρέους. Οι συνεχείς οχλήσεις προς τον κ. Βοσκόπουλο δεν απέδωσαν. Αντίθετα με τις αλλεπάλληλες αναστολές που ζητούσε και εξασφάλιζε, ακόμη και με δικαστικές αποφάσεις, κατόρθωσε να μην πληρώσει μέχρι σήμερα το χρέος του. Η αρμόδια ΔΟΥ έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις των ακινήτων που εμφανίζονται στην ιδιοκτησία του κ. Βοσκόπουλου. Επίσης έχει ζητήσει την ποινική του δίωξη με τις υπ' αριθμόν 50/8-6-2006 και 20/20-1-2009 μηνυτήριες αναφορές προς την Εισαγγελία Αθηνών.
Εχει εγγραφεί κατάσχεση στο διαμέρισμα του κ. Βοσκόπουλου επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 153-155, καθώς και σε οικόπεδο με παλαιά κτίσματα επί της οδού Διογένους 26 και Εκτορος 32 στον Κορυδαλλό. Με συνεχείς προσφυγές στη Δικαιοσύνη στο διάστημα 2003 - 2008 εζητείτο η εξαφάνιση του χρέους. Πλην, όμως, τα δικαστήρια αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την οριστική βεβαίωση του χρέους στην αρμόδια ΔΟΥ.
Αδυναμία εξόφλησης
Ο κ. Βοσκόπουλος αφού έχασε όλες τις προφυγές στη Δικαιοσύνη ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών τη διαγραφή του χρέους λόγω αδυναμίας εξόφλησης.
Η αρμόδια επιτροπή απέρριψε το αίτημά του στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009, μη δεχόμενη ότι υπάρχει οικονομική αδυναμία εξόφλησης.
Ομως, όπως επισημαίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες:
* Πρώτον, δεν προχώρησε κανένας πλειστηριασμός ακινήτων μετά την εγγραφή κατάσχεσης και μετά το πέρας όλων των δικών και εξάντλησης τυχόν προθεσμιών, ιδίως μετά τον Οκτώβριο του 2009.
* Δεύτερον, δεν εξασφαλίστηκαν τα συμφέροντα του Δημοσίου από τα ενοίκια που εισπράττει ο κ. Βοσκόπουλος επί σειρά ετών και από τυχόν άλλα εισοδήματα που έχει.
* Τρίτον, καμιά ενέργεια δεν έγινε από μέρους του υπουργείου Οικονομικών για κατάσχεση των 4 αυτοκινήτων που έχει στην ιδιοκτησία του ο κ. Βοσκόπουλος.
* Τέταρτον, σε καμιά ενέργεια δεν προέβη το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσει σε κατάσχεση κινητών αξιών (π.χ. μετοχών, ομολόγων κ.λπ.) που ενδεχομένως να υπάρχουν σε θυρίδες τραπεζών.
* Πέμπτον, δεν δόθηκε καμιά εντολή έρευνας κατ' αρχάς στα υποθηκοφυλακεία Αθήνας και Κέρκυρας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία του κ. Βοσκόπουλου.
* Εκτον, για έναν τόσο μεγάλο οφειλέτη όπως ο κ. Βοσκόπουλος θα έπρεπε να ερευνηθεί -και δεν φαίνεται να ερευνήθηκε- από ποιο λογαριασμό εκταμιεύτηκαν τα χρήματα για την αγορά διατηρητέας οικίας του ζεύγους στο Λιστόν της Κέρκυρας (η αντικειμενική αξία εγγίζει τις 400.000 ευρώ) και άλλου οικοπέδου επίσης στην Κέρκυρα. Η έρευνα θα είχε σαφή στόχο την προστασία της τιμής του πολιτικού κόσμου. 

10 σχόλια:

Maria Tzirita είπε...

Αχ Δημήτρη μου και κυνηγάνε κάτι γεροντάκια που χρωστάνε 500 ευρώ...
Άντε, καλή μας βδομάδα!
Υ.Γ. Δες την πρόσκληση στο μπλογκ μου μήπως έρθεις αύριο!

Ανώνυμος είπε...

Τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ κυνηγάνε τους συνταξιούχους και οι ίδιοι οργιάζουν με πρώτο παράδειγμα τη Γκερέκου. Αίσχος!!

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Ντροπή τους!
Ντροπή και σ' αυτούς που φοροδιαφεύγουν, αλλά και στους εισπρακτικούς μηχανισμούς που κάνουν τα στραβά μάτια σ' εκείνους που χρωστούν πολλά και κυνηγάνε τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματίες.
Ντροπή και αίσχος!

ElenaG είπε...

Βρε δεν έχουμε σωτηρια...
Γιατί Δημητρη μου η μεγαλύτερη ντροπή
είναι δικη μας!
Όχι μονο ΤΑ γνωρίζουμε
Όχι μονο ΤΟΥΣ γνωρίζουμε
Αλλα και ΤΟΥΣ ξαναψηφίζουμε
Eμ! Τα θέλει και ο ....ς μας
Μην φταίνε πάντα οι άλλοι!

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρία μου τη διάβασα την πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου του κυρίου Διακογιάννη αλλά βρίσκομαι στο Αγρίνιο,προβλήματα με τη μητέρα μου.
Εύχομαι καλή επιτυχία!
Να είσαι καλά και καλή εβδομάδα επίσης!

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλε Ανώνυμε να ήταν η μοναδική η Γκερέκου θα λέγαμε χαλάλι.Δυστυχώς στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται σχεδόν όλοι οι μεγαλόσχημοι.Βλέπεις έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι.

zeidoron dtsoukas είπε...

Βασιλική μου με τη λέξη ντροπή δεν βγαίνει τίποτα.Είναι χοντρόπετσοι όλοι τους,δεν νιώθουν.Μόνο αν βρεθεί κανένας τρελός κι αρχίζει και παίρνει κεφάλια μπορεί σφίξουν οι κ...!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Ελενα δίκιο έχεις!
Αλλά να μη διαθέτουν στοιχειώδη τσίπα;Αφού ξέρεις κυρία Γκερέκου ότι έχεις λερωμένη τη φωλιά σου που βρίσκεις τόσο θράσος και μιλάς για κλέφτες και καταχραστές.
Δεν ξέρω έγω θα είχα πάθει εγκεφαλικό αν με πιάνανε στα πράσα!

Ανώνυμος είπε...

Η Γκερεκου,σιγα την ευθιξια.
ο Βοσκοπουλος, οταν τη γνωρισε, ΑΓΟΡΑΣΕ, τη μιση..Κερκυρα στον αδελφο της....για φαρμα...κι αλλα...
ασε, ποσα της εδωσε...ο ιδιος Τολης..με τις γυναικες.Τωρα ειναι η ωρα να του τα μαζεψει και θελει να ειναι μακρια, μονο και μονο γιατι θα γινει ..ρομπα να του αρπαξει οτι εχει και δεν εχει...μετα εχει ..γι αυτη, αυτος...τι σκατα εκανε, να προικηζει τη καθε μια.....

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Κάλλιο να μου κοπει το χερι παρα να ξαναψηφισω κανενα
ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΕΜΕ