Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Το ήθος αυτών που ελέγχουν την εξουσία!!!



Στον εισαγγελέα οδηγείται η εκδότρια της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», Μάνια Τεγοπούλου, η οποία συνελήφθη τα ξημερώματα στην οδό Πανόρμου, αφού πρωταγωνίστησε σε έντονο επεισόδιο με την Αστυνομία.

Η Μάνια Τεγοπούλου, η οποία επέστρεφε από πάρτι σε γνωστό κέντρο διασκέδασης επί της Κηφισίας, πέρασε με κόκκινο τα φανάρια της Πανόρμου και αστυνομικοί, αφού την σταμάτησαν, της ζήτησαν να κατέβει ώστε να υποβληθεί στους νόμιμους ελέγχους.

Η εκδότρια αρνήθηκε να αποβιβαστεί από το αυτοκίνητο, κλώτσησε και έβρισε τους αστυνομικούς, και προφανώς βρισκόταν σε ανεξέλεγκτη κατάσταση λόγω μέθης. Επίσης, αρνήθηκε και να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Τέσσερα περιπολικά χρειάστηκαν για να ακινητοποιήσουν το όχημά της.

Η εκδότρια καθ' όλη την διάρκεια του πρωτοφανούς επεισοδίου τηλεφωνούσε σε πολιτικούς παράγοντες, αλλά και στον δικηγόρο θείο της. Κινητοποιήθηκε ολόκληρο το σύστημα και τελικά συνελήφθη και κρατήθηκε, ώστε να οδηγηθεί το πρωί της Παρασκευής στο Αυτόφωρο.

Αν και οι κατηγορίες που την βάρυναν ήταν πολλές και εξαιρετικά σοβαρές (όπως αντίσταση κατά της Αρχής, εξύβριση, απείθεια, άρνηση να υποβληθεί σε αλκοτέστ, οδήγηση σε κατάσταση μέθης, παραβίαση ερυθρού σήματος), η Μάνια Τεγοπούλου οδηγείται στον εισαγγελέα μόνον με την κατηγορία της παράβασης των άρθρων 42 και 44 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κατηγορία σχετικά ασήμαντη μπροστά στα αδικήματα στα οποία υπέπεσε.

Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένους κύκλους, η διαμόρφωση της τελικής κατηγορίας κατά της θυγατέρας του Κίτσου Τεγόπουλου και συνιδιοκτήτριας της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», κατόπιν παρεμβάσεων και άνωθεν εντολών που δόθηκαν από πολιτικούς παράγοντες, τελικά οδηγείται στο Αυτόφωρο με την κατά το δυνατόν ελαφρότερη κατηγορία.

Είναι προφανές πως κάθε άλλος μέσος πολίτης αυτής της χώρας θα αντιμετώπιζε το σύνολο των κατηγοριών και θα καταδικαζόταν με όλη την δυνατή αυστηρότητα, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά και χωρίς να παρέμβει το όποιο σύστημα προστασίας προσωπικοτήτων VIP, όπως είναι η Μάνια Τεγοπούλου.
Πηγή: activistis.gr/

Σημ.Ζείδωρον: Το θλιβερό από όλες τις απόψεις επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.Η κυρία παρά τη μεσολάβηση υψηλά ισταμένων οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα 23/11/09.
Ειλικρινά θλιβόμαστε γιατί μεγαλώσαμε με την παλιά "Ελευθεροτυπία" των συντακτών,που έστησε ο αείμνηστος  Αλέκος Φιλιππόπουλος με τον επίσης αείμνηστο Κίτσο Τεγόπουλο (πατήρ της κυρίας)!
Δυστυχώς η ευτυχώς θεωρούμε πως η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα και κατά συνέπεια θα πρέπει κι όσοι τη διακονούν να ζουν και να φέρονται ως πραγματικοί λειτουργοί της.
Να διδάσκουν ήθος,ακεραιότητα,ισονομία!
Τα "ξέρεις ποια είμαι 'γω"  και η επίκληση υψηλών φίλων είναι συμπεριφορές  άλλων χώρων.
Καλώς η κακώς υπέπεσες σε παράπτωμα,οφείλεις αξιοπρεπώς να υποστείς τις συνέπειες όπως και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας.
Κρίμα και ξανά κρίμα και για την κυρία αλλά και για όσους έτρεξαν να τη στηρίξουν σε μια απλή καθημερινή υπόθεση του οδικού και του ποινικού κώδικα!
Εξ' αυτού και μόνο μπορούμε να συμπεράνουμε τη διαπλοκή σε δυσκολότερες υποθέσεις.

2 σχόλια:

logia είπε...

λυπαμαι γιατί είμαι αναγνώστρια της Ελευθεροτυπίας από το πρώτο φύλλο της και μέχρι σήμερα διατηρώ στενούς δεσμούς ειδικά με το πολιτιστικό τμήμα της

όμως όσα μαθαίνω τον τελευταίο καιρό για την τωρινή ιδιοκτήτρια καθόλου δεν μου αρέσουν και μάλλον θα πρέπει ή να αλλάξω εφημερίδα, ή να σταματήσω να διαβάζω...μιας και τα νέα τα μαθαίνουμε πια στο internet (tvxs)

όσο για την συμπεριφορά που περιγράφεις, πιο πολύ απ' όλα με ενόχλησε η ενέργειά της να επικοινωνήσει με πολιτικά πρόσωπα...
"πωλείται" ?????

zeidoron dtsoukas είπε...

Οταν δεν ιδρώνεις για να αποκτήσεις δόξα και χρήμα αλλά τα βρίσκεις έτοιμα από το μπαμπά δυστυχώς εκθέτεις και εκείνον.
Οσο για την ενημέρωση αγαπητή Νέλλυ θα σου συνιστούσα το διαδίκτυο και πιο φτηνό είναι και πιο έγκαιρο,από εγκυρότητα τώρα πρέπει να ψάχνεις με το φανάρι κι αν τη βρεις πουθενά.Καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom