Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Στη μνήμη του Κώστα Σταμούλη,παλαίμαχου άσου του Παναιτωλικού






ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΜΟΥΛΗ...συγκίνηση σε όλο τον αθλητικό και πνευματικό κόσμο!!!
Η μέρα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη, γιατί καλούμαστε να γράψουμε δυο γραμμές, για ένα άνθρωπο που δεν μπορεί να χωρέσει στα καλούπια της σύγχρονης τεχνολογίας.

 Ο Κώστας Σταμούλης έφυγε χθες από τη ζωή, αφήνοντας εμάς φτωχότερους από έναν ΑΝΘΡΩΠΟ, με κεφαλαία γράμματα όπως καταλάβατε... 
"Ανθρωπος που αγαπούσε τον Φώτη Κόντογλου, δεν μπορούσε παρά να ήταν πολύ μεγάλος", είπε ο Αγρινιώτης ζωγράφος Χρ. Γαρουφαλής για τον Κώστα Σταμούλη, σε συνομιλία που είχαμε σήμερα το απόγευμα.
Και συμπλήρωσε: "Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι υψηλοί κύκλοι δεν τον αξιοποίησαν όπως έπρεπε, ο Κώστας Σταμούλης, είναι μεγάλη απώλεια για το Αγρίνιο και γενικότερα την κοινωνία, πιστεύοντας ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες μορφές για την πόλη και όχι μόνο".
Είχαμε την καλή τύχη νά...προκαλέσουμε κάπου το Μάϊο του 2003 τον Κώστα Σταμούλη στον επαγγελματικό του χώρο (Ομήρου στην Τράπεζα Αττικής), να μας παραχωρήσει μία γενική συνέντευξη αθλητικοκεντρική περισσότερο, αλλά και με κοινωνικές προεκτάσεις. Και δεν μας αρνήθηκε φυσικά...Τον Κώστα Σταμούλη τον είχαμε γνωρίσει λίγα χρόνια νωρίτερα από τις εκδηλώσεις της εφημερίδας ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΠΟΡ, μιας που ο μακαρίτης εκδότης Λάζαρος Αραχωβίτης τον αγαπούσε πραγματικά πάρα πολύ και πάντα τον καλούσε να συμμετάσχει στις ετήσιες γιορτές αθλητισμού...Νομίζω ότι είναι ίσως και η μοναδική συνέντευξη που δόθηκε σε έντυπο του Αγρινίου, συγκεκριμένα στην ΟΜΑΔΑ του Χρ. Στούμπου στις 2 Ιουνίου του 2003...
Οι φορείς της πόλης, αλλά και οι παλιότερες διοικήσεις του Παναιτωλικού, είχαν...φροντίσει (να μην ξέρουν όπως θα άρμοζε), οι Αγρινιώτες του σήμερα ποιός ήταν ο Κώστας Σταμούλης.
Αλλά αύριο καλούμαστε να τον αποχαιρετίσουμε στο μεγάλο του ταξίδι, πέρα από κάθε σκέψη στο τι και πως από το χθες, αλλά με το βλέμμα μπροστά να δείξουμε κι εμείς την ανθρωπιά μας και να τιμήσουμε ίσως μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του Αγρινίου, των τελευταίων πολλών χρόνων...
Ως μνημόσυνο σήμερα, παραθέτουμε τα κομμάτια της εφημερίδας με την συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει τότε ο Κώστας Σταμούλης, όπου μας μίλαγε για τον Παναιτωλικό, την σύγχρονη κοινωνία, τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, το ποδόσφαιρο, αλλά και για τα δικά του όνειρα και στόχους...έμελλε όμως 6 χρόνια αργότερα να σταματήσουν!!! Εκεί κάπου κοντά στις 4 το απόγευμα της μεγάλης γιορτής των αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, στις 8/11/2009!!!
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναιτωλικός από το επίσημο σάϊτ της ομάδος :

8/11/09
Φτωχότερη είναι από σήμερα η οικογένεια του Παναιτωλικού, καθώς έφυγε πρόωρα από τη ζωή ένα εξέχων μέλος της. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κώστας Σταμούληςσε ηλικία 64 ετών έχασε τη μάχη που έδινε τους τελευταίους μήνες και βύθισε στο πένθος την ομάδα μας και όλους τους φιλάθλους που θα θυμούνται τον εξαιρετικό χαρακτήρα και την προσφορά του στον Παναιτωλικό. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. θα παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία που θα γίνει στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Χαλανδρίου την Τρίτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. και στην ταφή που θα γίνει στις 3.00 μ.μ. της ίδιας μέρας στο Νεκροταφείο Αγρινίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom