Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009

Επειδή καραδοκούν λύκοι,"το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν ...."
Διαβάζουμε στο Βήμα ότι "έπειτα από παρέμβαση των Πρυτανικών Αρχών αποσύρθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αθήνας"!
Εν όψει του τριήμερου εορτασμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο αρχηγός της ΕΛΑΣ είχε δώσει εντολή για την παρουσία "στατικών" δυνάμεων της αστυνομίας πέριξ των σχολών για τον φόβο των Ιουδαίων.
Δεν γνωρίζουμε ποια από τις δυο αποφάσεις είναι η σωστή.
Γνωρίζουμε όμως ότι "το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν εστί".
Ηδη από σήμερα έχουμε μπει σε μια θερμή περίοδο κατά την οποία θα φανεί αν εμπεδώσαμε ως πολιτεία και ως πολίτες τα περσινά μηνύματα και παθήματα των "Δεκεμβριανών του 2008".
Κατά κανόνα μετά την καθιερωμένη πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία καίγεται η Αθήνα,άνευ ουσιαστικού λόγου και αιτίας,από μια θράκα ανεγκέφαλων που προφανέστατα δεν έχουν ιδέα τι συνέβη το Νοέμβρη του 1973 στην Αθήνα.
Ακούνε ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και το μυαλό τους πηγαίνει στο ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ,στην ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ και στην ΑΣΥΔΟΣΙΑ!
Λογικό είναι αφού κανένας δεν φρόντισε να τους εμπνεύσει τα ιδανικά που οδήγησαν εκείνους τους νέους να κλειστούν στο Πολυτεχνείο και να τα βάλουν στα ίσια με το χουντικό καθεστώς.
Στους σημερινούς νέους έχει περάσει η γιορτή του Πολυτεχνείου ως πανηγυράκι κι ευκαιρία για πετροπόλεμο με τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Στην αναμπουμπούλα βέβαια ο λύκος χαίρεται!Κι ο λύκος δεν είναι άλλος από αυτούς που μας θέλουν  μια ζωή υποχείρια των ισχυρών,δούλους του μεγάλου κεφαλαίου και ζήτουλες στα γραφεία των πολιτικών κομμάτων.

Λύκος που κατασπαράσσει τα σωθικά του κράτους και τα όνειρα της νεολαίας είναι αυτοί που με τη μορφή προβάτου υποκινούν τα θερμόαιμα μεν,άπειρα δε κι ανυποψίαστα παιδάκια να σπάνε και να καίνε περιουσίες των πολιτών και του δημοσίου.
Μια κάποια άλλη εποχή τους λέγαμε προβοκάτορες,τώρα πια ξεχάστηκαν όλα!
Μικροί μεγάλοι ακολουθώντας τα παραδείγματα κορυφαίων πολιτικών μας νοιάζονται μονάχα για το πως θα τ' αρπάξουν και πως θα βολευτούν αυτοί και οι συγγενείς τους.  
Μιλάγαμε όμως  για την προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και τη θερμή περίοδο στην οποία έχουμε εισέλθει.
Τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ακολουθεί η θλιβερή επέτειος της δολοφονίας του μικρού Αλέξανδρου και της εξέγερσης  που ακολούθησε με τα γνωστά σε όλους καταστροφικά αποτελέσματα.
Πολύ λίγες μέρες μετά έχουμε και τη δίκη  των δυο ειδικών φρουρών,που την πηγαίνουν από χωρίου εις χωρίον.Αλίμονο μας αν μια ευνομούμενη πολιτεία δεν είναι σε θέση να περιφρουρήσει την ασφαλή διεξαγωγή μιας δίκης.

Ολα αυτά τα αναμενόμενα μέσα σ' ένα μήνα γεγονότα,συν κάποιες διαδηλώσεις απεργών ή απολυμένων και κάποιες καταλήψεις,είναι ικανά να πυρπολήσουν ξανά την Αθήνα και όχι μόνο αν αφεθούν τα πράγματα στην τύχη τους.
Για να μην ξαναζήσουμε την περσινή κόλαση φωτιάς των "Δεκεμβριανών του 2008" επαναλαμβάνουμε προς κάθε αρμόδιο:"Το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν εστί"!


10 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν εστί" πολύ σοφόν. Όπως και το πράττειν κάλλιον φιλοσοφείν εστίν...

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Την επομένη του "Πολυτεχνείου" το πρωί ήμουν εκεί . Ένα γλυκό πρωϊνό του Νοεμβρη,δεν κουνιόταν φύλλο στα δέντρα αλλά ούτε και στους δρόμους.Ελάχιστοι οι περαστικοί.
Δυο νέοι άντρες πέρασαν από δίπλα μου. Τους άκουσα να λένε,θυμάμαι.:
--Έτσι έπρεπε να ήταν σήμερα εδώ; νέκρα, σιωπή ; Που είναι ο κόσμος να βγει στους δρόμους; Αλλά όλοι την πάρτη τους κοιτάνε.Κρίμα τα παιδιά !!!
Ήμουν πολύ νεαρά για να καταλάβω και πολύ περισσότερο να συμμεριστώ την άποψή τους...
Η Σιωπή, η ανοχή, η αδράνεια του πολίτη, έδωσε χώρο σε στοιχεία
υπο αμφισβήτηση στην συνείδηση μας για τις πατριωτικές τους προθέσεις, να καίνε κάθε τόσο
την Αθήνα ,ακόμη και ζωές νέων ανθρώπων να χάνονται χωρίς αιτία,
και να προστεθεί στην ιστορία μας
μια ακόμη μαύρη σελίδα
"Τα Δεκεμβριανά του 2008"

Καλή Εβδομάδα νά έχουμε !

http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr
http://pygeos.blogspot.com

apneagr είπε...

Tο προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν εστί

Aristodimos είπε...

Το προλαμβάνειν οντως εστι κάλλιον,
μα ειναι αραγε και εφικτόν ;;;;;

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ μου Φοίβο αυτό είναι το κακό με μας τους Ελληνες,λέμε πολλά σοφά μα πράττουμε πολλά άλογα!
Καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου θα έλεγα ότι στάθηκες τυχερή που έστω κι έτσι "κοινώνησες" την ιστορία και τα ιδανικά του Πολυτεχνείου!Οσο για το σήμερα,ακριβώς όπως τα λες δυστυχώς.
Καλό βράδυ να έχεις!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητοί φίλοι του apneagr για μια ακόμα φορά σας ευχαριστώ για την αναδημοσίευση αλλά,επιμένετε να μην αναφέρετε την πηγή του δημοσιεύματος!
Δεν πειράζει,καλή συνέχεια και καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αρη μου θέληση πιστεύω ότι χρειάζεται και φυσικά αποφασιστικότητα.Οχι λέω και ξελέω,εκτός από κρίμα κι άδικο είναι και εγκληματικό να καίγεται η πρωτεύουσα χάριν παιδιάς μερικών ανεγκέφαλων ή και εγκάθετων.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

o Ξερόλας είπε...

Ο κάθε νέος της εποχής {ιδιαίτερα αν ήταν φοιτητής εκείνη τη χρονική στιγμή), ό,τι είχε να ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ , το ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΟΤΕ ! Ακριβώς ΜΕΤΑ , αρχίζουν οι ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ !

Με τιμή , (για όσους κατάλαβαν...)

Ξερόλας

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλτατε Ξερόλα,όχι μόνο άρχισαν τις αναλήψεις αλλά και τις καταθέσεις κυριολεκτικώς!!!
Θα συμφωνείς όμως ότι υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις,όπως σ' όλα τα πράγματα στη ζωή μας.
Να είσαι καλά.