Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

« ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ »



Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο ταλαιπωρίας των δημοτών,των καταστηματαρχών  και των επισκεπτών της πόλης του Αγρινίου έπεσαν τα τσίγκια της περίφραξης στην κεντρική πλατεία και αποκαλύφτηκε το "έκτρωμα" καλαισθησίας που κατασκευάζονταν με αργούς ρυθμούς.
Προς τι όλη αυτή η ταλαιπωρία και η τιμωρία των μαγαζιών πέριξ της πλατείας;
Πάλι μια αχανής πλακόστρωτη έκταση με μόνο νέο το ψηφιδωτό έμβλημα της πόλης και πέντε - έξι δέντρα παραπάνω!
Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν αμέσως από "έναν Πολίτη" με την ανάρτηση πανό,που μάλλον ήξερε τι κατασκευάζεται και την είχε στημένη στη Δημοτική αρχή.
Ακολούθησε η καταγγελία του συλλόγου ατόμων με αναπηρία του νομού Αιτ/νίας:

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
« Η ΕΛΠΙΔΑ »


« ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ » 

                                ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ατόμων με αναπηρίες Νομού Αιτ/νίας η «ΕΛΠΙΔΑ» καταγγέλλει συλλήβδην το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλεως του Αγρινίου, διότι κατά την εκτέλεση των έργων ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της πόλεως του Αγρινίου και της διευρυμένης αυτής περιοχής, δεν έλαβε υπόψη τις ανάγκες των μελών του Συλλόγου μας, όσον αφορά την ελεύθερη πρόσβαση και στάθμευση αναπηρικών αυτοκινήτων, όπως προβλέπει η σχετική Νομοθεσία, καθώς επίσης και τη διέλευση με οδηγούς τυφλών επί της πλατείας και των πεζοδρομίων. Επιπρόσθετα, λόγω των παραπάνω το Αγρίνιο θεωρείται ως μια από τις πιο αφιλόξενες πόλεις της χώρας μας για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.


Στη συνέχεια ήρθαν οι αντιδράσεις από τα Αγρινιώτικα blogs και τους σχολιαστές καθώς και τα καθόλου τιμητικά για το Δήμο σχόλια στα στέκια της πόλης.
Οπως πολύ σωστά γράφει η ιστοσελίδα  Αγρίνιο - Culture :"ακόμα και τώρα μπορούν να φτιαχτούν ράμπες για τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα αφού το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί"!
Πάντως είναι απορίας άξιο πως κανένας δεν σκέφτηκε να φτιάξουν από μια ράμπα σε κάθε πλευρά της πλατείας.
Επίσης δεν μπορούμε να καταλάβουμε την επιμονή  της δημοτικής αρχής στις πλάκες  και  την αποφυγή της δενδροφύτευσης,βλέπε πλατεία Αγίας Τριάδας και πλατεία Δημάδη που κατασκευάστηκαν πρόσφατα.
Το καλύτερο το διαβάσαμε σε ανώνυμο σχόλιο:"τα καινούργια δέντρα τα έβαλαν τόσο κοντά το ένα στο άλλο,ώστε σε λίγα χρόνια που θα αναπτυχθούν να υπάρχει δικαιολογία για νέα "ανάπλαση" της πλατείας."

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαλησπέρα φίλε μου.Μια πονεμένη ιστορία η ανάρτησή σου.Εγώ θα έλεγα λίγο όλοι μας να βάζαμε το χέρι στην τσέπη θα κάναμε θαύματα πίστεψέμε.Αν όλοι αυτοί που έχουν την ανάγκη μας περιμένουν απο τα παράσιτα της πολιτικής και του βολέματος......πονεμενη ιστορία.
Εύχομαι να είσαι καλά και να δώσεις τους χαιρετισμούς μου στην φίλη μου.

Τασολάμπρου Χρυσούλα είπε...

Δε στα είπα Δημήτρη!!!!!
Πάνω από ένα χρόνο κλειστή η πλατεία και το αποτέλεσμα ...... αλλαγή στα πλακάκια!!!
Αναμένουμε για το αποτέλεσμα των πεζοδρομίσεων των πέριξ δρόμων.
Αν και πολύ φοβάμαι ότι θα δίνουν και θα πέρνουν τα μηχανάκια ανεξέλεγκτα.
Αχι καφέ δε θα μπορούμε να πιούμε με ησυχία, αλλά θα κινδυνεύουν παιδιά και ηλικιωμένοι.
Ο θεός να με βγάλει ψεύτρα αλλά εδώ είμαστε και θα το δούμε.

Καλή εβδομάδα.
Χαιρετισμούς στη Σταυρούλα.

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλτατε Θαλασσοκράτορα πολύ χάρηκα που ξανακτύπησες τα πλήκτρα!
Πολλούς χαιρετισμούς κι από τη φίλη σου τη Σταυρούλα.Στο θέμα μας δεν έχεις άδικο έτσι είναι αλλά,μιλάμε για την κεντρική πλατεία της πόλης του Αγρινίου.
Να είσαι καλά,καλές θάλασσες κι όποτε μπορείς να περνάς να τα λέμε.

zeidoron dtsoukas είπε...

Χρύσα μου δεν σε εντυπωσίασε ούτε σένα το ψηφιδωτό έμβλημα της πόλης!
Καλά τι θα στοίχιζε μια ράμπα έστω και για τα μάτια του κόσμου;Από την πεζοδρόμηση τι καλύτερο να περιμένεις;Αυτή η εμμονή με τις πλάκες ποιανού είναι τελικά και γιατί τόσο μίσος για τα φυτά και τα δέντρα;
Καλησπέρες και φιλιά από τη Σταυρούλα.Να είσαι καλά,καλή εβδομάδα επίσης!

logia είπε...

Δεν είναι μόνο το Αγρίνιο αφιλόξενο είναι όλες οι πόλεις και μεις οι ίδιοι...
Και στην Αθήνα πολλές ράμπες δεν είναι καν ράμπες είτε γιατί δεν σβήνουν ομαλά στον δρόμο αλλά τελειώνουν σε σκαλοπατάκι, είτε γιατί είναι τόσο μεγάλη η κλήση τους ή τόσο κακοκατασκευασμένες που όποιος τολμήσει να τις κατεβεί γκρεμοτσακίζεται, είτε διότι πάντα υπάρχει ένα αυτοκίνητο μπροστά παρκαρισμένο...

Στη γωνία δε Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, μετά τις εκλογές, είναι πάντα πάνω στη ράμπα παρκαρισμένη μια κλούβα της Αστυνομίας...

zeidoron dtsoukas είπε...

Νέλλυ μου έτσι είναι παντού το ξέρω!
Απλά αναφέρομαι στο Αγρίνιο γιατί είναι η πατρίδα μου και διότι η κεντρική πλατεία του καθέ τόσο "αναπλάθεται"!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom