Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ο Παναιτωλικός τίμησε τους πρωταθλητές του 1975


    Αποθέωση για τους πρωταθλητές του 1975
Την αποθέωση γνώρισε η ομάδα του Παναιτωλικού που το 1975 ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία στην Α’ Εθνική, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε το βράδυ της Κυριακής. Ποδοσφαιριστές που ήρθαν από διάφορα σημεία της χώρας, παράγοντες και προπονητές εκείνης της ομάδας, τιμήθηκαν από την ΠΑΕ Παναιτωλικός για πρώτη φορά.

Οι ποδοσφαιριστές Βούλγαρης, Γαβαλάς, Γκανιάτσας, Γλυκοκάλαμος, Δενδρινός, Κάκκος, Καλιφούλης, Κοτρώτσος, Κωνσταντίνου, Κωστόπουλος, Μπάθας, Μπαλτούμας, Μπαρμπούτης, Παπάς, Παχής, Σαββουλίδης, Τάκος, έδωσαν το παρόν, όπως επίσης μέλη των οικογενειών του Γιάννη Γιακουμή, του Γιώργου Κοντοπάνου και του Στέλιου Οικονόμου, οι οποίοι δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Τις πλακέτες απένειμαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πάνος Στεργίου, ο αρχηγός της σημερινής ομάδας Μάκης Μπελεβώνης και ο πρόεδρος της Θύρας 6 Χρήστος Διαμαντής.

Τιμήθηκαν ο προπονητής Γιώργος Χασιώτης (την πλακέτα παρέλαβε ο Απ. Σαββουλίδης) και ο συνεργάτης του Νίκος Κουτσογιάννης. Τις πλακέτες απένειμε ο προπονητής Σίνισα Γκόγκιτς.

Τιμήθηκε το διοικητικό συμβούλιο με επικεφαλής τον πρόεδρο Άγγελο Τριανταφύλλου. Παρόντες ήταν ακόμα οι παράγοντες Χ. Αρκουμάνης, Θ. Λαδάς, Β. Μπαρτσώκας. Ι. Παπαϊωάννου, Χ. Παπακώστας, Γ. Σταθόπουλος, Γ. Ραυτόπουλος και Κ. Ταμπάκης. Την απονομή έκανε το πρόεδρος της ΠΑΕ Φώτης Κωστούλας.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε με σύντομη ομιλία ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Βασίλης Σταρακάς.

Τη διασκέδαση όλων ανέλαβε η πολυμελής ορχήστρα του Χρήστου Νικολόπουλου και οι τραγουδιστές Γλυκερία, Κ. Καραφώτης και Μ. Ασλανίδου.

Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε ένας μεγάλος κύκλος τιμητικών εκδηλώσεων, που χρονικά εκτείνονται από την ίδρυση του Συλλόγου μας το 1926 έως τη δεκαετία του 1980. Γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η συμπλήρωση 80 χρόνων ιστορία. Αποδόθηκε τιμή στην ομάδα του 1955 που έφτασε στη μεγάλη διάκριση συμμετέχοντας στην τελική φάση του (τότε) Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Βραβεύτηκαν (παρουσία του Ότο Ρεχάγκελ) όσοι ποδοσφαιριστές μας αγωνίστηκαν στην Εθνική Ελλάδας. Τιμήθηκαν παλαίμαχοι, παράγοντες και φίλαθλοι. Δόθηκαν τα ονόματα σπουδαίων ποδοσφαιριστών σε θύρες του γηπέδου μας. Τοποθετήθηκε ο ανδριάντας του Γιώργου Παπαδόπουλου ή «Γάλλου» έξω από το γήπεδο.

Η ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας μας θα συνεχιστεί με ανάλογες εκδηλώσεις για να τιμηθούν άλλες σημαντικές στιγμές της ιστορικής πορείας του Παναιτωλικού, ομάδες, ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες και φίλαθλοι, που έχουν συμβάλει στην πορεία αυτή.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Φώτης Κωστούλας απονέμει αναμνηστικό στον πρόεδρο της περιόδου 1974-1975 Άγγελο Τριανταφύλλου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός έκανε την απονομή στον αρχηγό της ομάδας Μιχάλη Γλυκοκάλαμο


Ο σημερινός αρχηγός του Παναιτωλικού Μάκης Μπελβώνης με τον Λεωνίδα Κωστόπουλο


Ο πρόεδρος της Θύρας 6 Χρήστος Διαμαντής με τον Γιώργο Παππά


Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πάνος Στεργίου με τον Κώστα Τάκο

Ο Απόστολος Σαββουλίδης μίλησε εκ μέρους των συμπαικτών του. Δίπλα του οι Μπάθας, Παππάς, Τάκος, Μπαλτούμας, Παχής
Πηγή: www.panetolikos.gr/

4 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Άντε
Και με το καλό να έρθει η άνοδος.

Πιγκουίνος είπε...

Ο Παναιτωλικός του τότε μια χαρά ήταν. Ο φετινός ούτε την Καλαμάτα δεν κατάφερε να κερδίσει.
Άντε, ανεβείτε να παίζουμε μαζί στη Σούπερ Λίγκα (εσείς ο Παναιτωλικός κι εμείς η ΑΕΛ) για να δυναμώσει η επαρχία.

zeidoron dtsoukas είπε...

Ανέστη πολύ καλή η ευχή σου αλλά φέτος έχουν άλλοι σειρά!
Αν καταφέρει και μείνει στη Β' Εθνική καλά θα είναι.
Καλό ξημέρωμα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλε Κώστα καλά τα λες αλλά κοματάκι δύσκολο για φέτος τουλάχιστον.Πάντως θα έπρεπε και ο Παναιτωλικός και η Παναχαϊκή να παίζουν στην Α' κατηγορία.
Η ΑΕΛ μια χαρά τα έχει καταφέρει χρόνια τώρα,μπράβο της!

Read more: Go to TOP and Bottom