Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Κύριε Παπούλια δεν είστε άμοιρος ευθυνών

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ως θεσμός είναι ο Αρχηγός του Κράτους,ο πρώτος πολίτης της χώρας και απολύτως σεβαστός.
Ως πρόσωπο όμως έχει κι αυτός την πορεία του,την ιστορία του,την νοοτροπία του Ελληνα πολιτικού και φυσικά τις ευθύνες του.
Μόλις χτες βγήκε ο κύριος Κάρολος Παπούλιας να δηλώσει:"Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη,να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα"!
Τώρα που η χώρα κατρακυλάει στο γκρεμό,που οι πολιτικοί της εκτός από αφερέγγυοι κι αναξιόπιστοι οι περισσότεροι είναι και ποινικά υπεύθυνοι για το μπάχαλο.
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε είστε στην πολιτική κονίστρα κοντά πενήντα χρόνια.Αντιστασιακός στη διάρκεια της χούντας,απλός βουλευτής μετά και στη συνέχεια εξέχων υπουργός και επιστήθιος φίλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου(μέχρι και δανεικά για το κ...σπιτο της Αγράμπελης του είχατε δώσει!Αλήθεια επεστράφησαν ποτέ;).
Τα δε πέντε τελευταία χρόνια κατέχετε την πλέον τιμητική θέση για οποιονδήποτε Ελληνα και μάλιστα με πολιτική συναίνεση.Είστε ο Αρχηγός του Κράτους.
Μπορεί στην Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία οι εξουσίες του προέδρου να είναι περιορισμένες κι ρόλος του "διακοσμητικός",δεν παύει όμως να κινείται στους διαδρόμους της εξουσίας.Καθώς επίσης σε όλα τα νομοσχέδια και τα διατάγματα απαιτείται η προσυπογραφή του για να έχουν ισχύ.
Από αυτές λοιπόν τις θέσεις που διακονήσατε τη Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια είναι αδύνατον να μη βλέπατε που βαδίζει η χώρα.
Δεν μπορεί την ώρα που εσείς μένατε σ' ένα απλό διαμερισματάκι να μην απορούσατε με τη χλιδάτη διαβίωση των "συναγωνιστών" σας;
Δεν μπορεί στα διάφορα  events,που λένε κι οι μορφωμένοι,να μη βλέπατε τις συναναστροφές τους;
Δεν μπορεί να μην ακούσατε τίποτα για τα πολυάριθμα σκάνδαλα (ομόλογα,χρηματιστήριο,βατοπέδι,C4I,υποβρύχια κλπ);
Ακόμα και σήμερα όμως που κάνετε αυτή την παρέμβαση κι ενώ έχουν ξεχαρβαλωθεί τα πάντα μάλλον για "πολιτικές ευθύνες" μιλάτε!
Γνωρίζετε πολύ καλά πως οι ποινικές μέχρι το 2007 έχουν παραγραφεί.
Και παρ' όλα αυτά δέχεστε την κοροϊδία των εξεταστικών επιτροπών κι ανέχεστε τη διατήρηση του νόμου "περί συγκάλυψης ευθύνης υπουργών".
Από τη θέση που κατέχετε κύριε πρόεδρε δεν αρκούν οι ανώνυμες διαπιστώσεις και τα ευχολόγια.
Εστω και τώρα,την ύστατη ώρα,πάρτε θέση με ονομαστικές καταγγελίες των υπευθύνων της κατάρρευσης κι ανοίξτε το δρόμο για μια αδέκαστη δικαιοσύνη.
Τραβήξτε αυτιά,ρίξτε κλωτσιές κι επιστρέψτε ανυπόγραφα τα αντεργατικά νομοσχέδια.
Ελάτε στη θέση των χιλιάδων ανέργων αλλά κι αυτών που εργάζονται και βλέπουν να οδηγούνται σε εξαθλίωση και βρείτε τρόπους να σταματήσετε εδώ και τώρα την κατρακύλα.
Ειλικρινά μπορείτε να μας πείτε ποια είναι η πρόνοια του Κράτους για όλο αυτό τον κόσμο που αναμένεται να  βρεθεί στο δρόμο από τη μια στιγμή στην άλλη;
Πως θα φάει,πως θα πληρώσει τις υποχρεώσεις του,πως θα σπουδάσει τα παιδιά του;
Οι νέοι μας πως θα κάνουν οικογένειες;
Εχετε χρέος να προλάβετε την κοινωνική έκρηξη πριν φτάσουμε σε τραγικές καταστάσεις.
Σπρώξτε τους να βρουν τρόπους ανάπτυξης της χώρας.
Και με την ευκαιρία η υπουργός Ανάπτυξης που βρίσκεται;Γιατί την εξαφάνισαν;
Κανένας,μα κανένας δεν μιλάει για συγκεκριμένους τρόπους ανάπτυξης!
Μόνο δάνεια,δάνεια και ξανά δάνεια και μέτρα εξαθλίωσης του λαού.
Προστατέψτε την υστεροφημία σας βάζοντας φρένο στην αντεργατική λαίλαπα και στα σχέδια των "σωτήρων" μας!

6 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Μπουνιά στο μαχαίρι η εγγραφή σου Δημήτρη ,που έγραψες ασφαλώς βουτώντας την πέννα στο αίμα της καρδιάς σου. Και.." αμαρτίαν ουκ έχεις..."

Δεν ξέρω όμως, αν ο θεσμικός του ρόλος τώρα του επιτρέπει να επέμβει σε αποκλειστικές αρμοδιότητες και ευθύνες των εκτελεστικών οργάνων της εξουσίας.
Όσο για την άρνηση της υπογραφής του κάτω από αντεργατικά νομοσχέδια, αναλογίζεσαι τι πολιτική κρίση συνεπάγεται αυτό ;
Δεν ξέρω Δημήτρη μου τι θα έπρεπε να εισηγηθεί κανείς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας . Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα.
Εγώ θα του πρότεινα ένα κάλεσμα σε συ- στράτευση του Ελληνισμού ανά την υφήλιο για την σωτηρία της Ελλάδος. Αν βρισκόντουσαν 100 μεγάλοι πατριώτες σε χρόνο μηδέν θα στέλνανε το ΔΝΤ και τους εταίρους στα σπίτια τους.
Εσύ τι λές ;
http://ligery.pblogs.gr
http://pygemos.blogspot.com

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου λέω ακριβώς αυτό που λες και συ:"Αν βρισκόντουσαν ....!"
Σε χρόνο αόριστο και υποθετικά.
Από πότε έχεις ν'ακούσεις για εθνικούς ευεργέτες;
Μόνο για εθνικούς εργολάβους ακούμε.
Ο Θεός να βάλει το χεράκι του να σώσει το "εξοχικό" Του.
Καλό απόγευμα κι υπομονή!

( fortounata) είπε...

δεν ξέρεις την παροιμία,πότε να γεράσω να παινεύομαι;

zeidoron dtsoukas είπε...

Φουρτουνιασμένη μου ψυχή το ξέρω κι άλλα πολλά ξέρω!Ας όψεται που λένε!
Καλημέρα.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αργησε να θυμηθεί την απόδοση δικαιοσύνης. Μόλις προ ημερών μόνο για συγγνώμες μιλούσε....

Αβέβαιο, ρευστό και ανασφαλές το αύριο με τα εκ του προχείρου για το λαό οικονομικά μέτρα αλλά ...εκ του ασφαλούς για την τσέπη τους

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή φίλη ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ καλώς ήρθατε στη σελίδα μου.Σας γνωρίζω από τη σελίδα της συζύγου μου(Σταυρούλα η ΑΣΧΕΤΗ)και σας διαβάζω τακτικά.
Δύσκολη μέρα η σημερινή,τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας,ο κόσμος είναι εξαγριωμένος και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει αύριο.
Να είστε καλά,καλό ξημέρωμα!

Read more: Go to TOP and Bottom