Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Ξεσηκωμός για τη ΛΑΡΚΟ - Νεκρώνει η Λοκρίδα - Oλοι σήμερα στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα!


«Είμαστε εδώ, όρθιοι. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, για τις δουλειές μας, τις οικογένειές μας, για να μην ερημώσει ο τόπος μας».

Με αυτό το ξεκάθαρο και αποφασιστικό μήνυμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι συνάδελφοί τους, οι βιοπαλαιστές και ο λαός της Λοκρίδας, σήμερα Τετάρτη 17 Ιούλη απεργούν και δίνουν μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα.

Εκεί θα δοθεί η απάντηση που αρμόζει στην πρόκληση της κυβέρνησης, που εκδικητικά πέταξε στον δρόμο τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους χωρίς καμία διασφάλισή τους, έχοντας την εγκληματική ευθύνη για την επικίνδυνη κατάσταση που οδήγησαν οι σχεδιασμοί της.

Συνεχίζει να εγκληματεί η κυβέρνηση σε βάρος ολόκληρων περιοχών

 
 

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης άφησαν κουφάρι το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις μιας στρατηγικής σημασίας βιομηχανίας, χωρίς εργαζόμενους, χωρίς ζωή και μέλλον. Χωρίς ουσιαστική φύλαξη, χωρίς καμία διασφάλιση των επικίνδυνων υλικών και πρόληψη αποφυγής του κινδύνου πρόκλησης βιομηχανικού ατυχήματος. Οδηγούν σε μαρασμό δεκάδες χωριά και κωμοπόλεις που ζούσαν και ανέπνεαν από τη ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, όμως, οι οικογένειές τους, οι βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι της Λοκρίδας με τα σωματεία και τους συλλόγους τους, δεν το βάζουν κάτω. Οργανώνουν την αντίστασή τους και σε αυτή τη φάση των εξελίξεων και του αγώνα. Ενωμένοι και με αποφασιστικότητα ετοιμάζονται να στείλουν μία ακόμη μαζική και δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση, στέλνοντας παράλληλα το ξεκάθαρο μήνυμα ότι «είμαστε εδώ, συνεχίζουμε τον αγώνα για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε».

Κάλεσμα ξεσηκωμού και αγώνα

 
 

Ήρθε η ώρα, ξεσηκωμός. Γενική απεργία στη Λοκρίδα, την Τετάρτη 17 Ιούλη. Όλοι στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στις 10.30 π.μ.», είναι το αγωνιστικό κάλεσμα που απευθύνουν Σωματεία και μαζικοί φορείς της Λοκρίδας, συνεχίζοντας αποφασιστικά τον αγώνα για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ, για να μη μαραζώσει ο τόπος τους.

Στο κοινό κάλεσμα για ξεσηκωμό ολόκληρης της περιοχής ενάντια στις απολύσεις και το οριστικό κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, τα Σωματεία και οι φορείς του λαϊκού κινήματος της Λοκρίδας τονίζουν ότι η γενική απεργία της Τετάρτης 17 Ιούλη είναι μια πρώτη απάντηση στη βόμβα που ρίχνει η κυβέρνηση στα χωριά τους και καλούν να «παγώσουν» όλοι οι χώροι δουλειάς, τα καταστήματα και οι υπηρεσίες, με αίτημα να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μέχρι τη μεταβίβασή της στον νέο ιδιοκτήτη.

Λεωφορεία

Αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στέκονται και σε αυτή τη νέα φάση του αγώνα τα σωματεία και φορείς από ολόκληρη τη Στερεά και Εύβοια, στηρίζοντας τη σημερινή γενική απεργία στη Λοκρίδα και συμμετέχοντας στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ.

Εργατικά Κέντρα της Στερεάς και Εύβοιας απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους και το λαό της Στερεάς και Εύβοιας να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και να δώσουν μαζικό παρών και σε αυτόν το μεγάλο αγωνιστικό σταθμό.

Δίνουν μάλιστα τη δική τους μάχη για την οργάνωση και επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, οργανώνοντας τη μετακίνηση εργαζομένων που θέλουν να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειες τους.

Συγκεκριμένα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τη Λαμία, στις 8:30πμ, από την οδό Στουρνάρα (πάρκο Τσαλτάκη). Επίσης το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα διαθέσει λεωφορεία για τη μετάβαση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ από τα μεταλλεία στα Ψαχνά και τον υπόλοιπο είναι εργαζομένων της περιοχής τα οποία θα αναχωρήσουν: Ψαχνά: 8:30πμ, Νέα Αρτάκη: 8:45πμ και πάρκο Βούρκου Χαλκίδα: 9πμ.

«Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη. Για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα, απολύει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και ενεργοποιεί τον κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος.

Θα αντέξουμε και στη νέα φάση του αγώνα. Όλοι μαζί για να μη μείνει κανένας μόνος του. Για να μην ερημώσουν τα χωριά μας. Εδώ θα μας βρουν οι νέοι ιδιοκτήτες, όλους μαζί», τονίζουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, τα συνδικάτα και οι φορείς της Λοκρίδας.

Σωματεία της Αττικής

 
 

Να διαδηλώσουν σήμερα στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μαζί με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση και τους φορείς της Λοκρίδας, ετοιμάζονται συνδικαλιστικές οργανώσεις από μια σειρά κλάδους και περιοχές.

Στην κατεύθυνση αυτή, από την Αθήνα λεωφορεία για τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα θα ξεκινήσουν στις 8 π.μ. από την πλατεία Μεταξουργείου.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να απαιτήσουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ να παραμείνουν στις δουλειές τους και στα σπίτια τους, κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης να τους στείλει στην ανεργία.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και της απεργίας και κινητοποίησης στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα βρίσκονται πλήθος συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ) έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία. Ενώ ανακοινώσεις στήριξης έχουν εκδώσει μεταξύ άλλων: Τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Τρικάλων και Θεσπρωτίας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η ΟΕΝΓΕ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ειδικής Αγωγής, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και εκατοντάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία από όλη τη χώρα.

Τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στις απολύσεις τους εκφράζουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα.

Στην απεργιακή συγκέντρωση καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «Ο αγώνας τους για να μείνουν στις δουλειές τους και στα σπίτια τους είναι και δικός μας αγώνας», τονίζει.

Στο πλευρό των συναδέλφων τους της ΛΑΡΚΟ στέκονται οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, που αντιπροσωπεία των σωματείων τους θα συμμετέχει και στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, «ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης».

Με κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία Μεταλλωρύχων Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας, Εργαζομένων Μεταλλείων Ολυμπιάδας «Στοά 59» και Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Συνάδελφοι, αδέρφια μας, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής είναι μαζί σας και θα το αποδεικνύουμε με κάθε αφορμή και ευκαιρία.

Γνωρίζουμε πως 4,5 χρόνια τώρα δίνετε έναν δίκαιο αγώνα με το κεφάλι ψηλά, για να μπορέσετε να ζήσετε στον τόπο σας, να δείτε τα παιδιά σας να μεγαλώνουν εκεί που γεννήθηκαν, να μην κυριαρχήσει η φτώχεια και να μη μαραζώσει ο τόπος σας. Ξέρουμε καλά πως έτσι θα βαδίσετε μέχρι τέλους και εμείς με περηφάνια θα σταθούμε δίπλα σας και σε αυτόν τον αγώνα, όπως έκαναν οι παππούδες και οι πατεράδες μας.

Η μεγάλη απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη 17/7 σε όλη τη Λοκρίδα, θα είναι μια ακόμα αποστομωτική απάντηση σε όσους για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά συμφέροντα, απολύουν εργαζόμενους και ενεργοποιούν τον κίνδυνο μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος.

Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων μας».

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom