Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Για ακόμα μια φορά ο Μητσοτάκης «συγκρούστηκε» με την πραγματικότητα και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός (βίντεο)


Για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ, «συγκρούστηκε» με την πραγματικότητα που βιώνει ο λαός, με τα προβλήματα που συνεχώς γιγαντώνονται.

Επιχείρησε να παρουσιάσει πως η κυβέρνηση «κάνει ότι μπορεί» με βάση τα περιβόητα «δημοσιονομικά όρια», τη στιγμή που δίνονται δισεκατομμύρια για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς αλλά και σε μονοπωλιακούς ομίλους και υλοποιείται, συνολικά, με μεγαλύτερη ένταση ακριβώς η πολιτική που κάνει δυσβάσταχτη την καθημερινότητα του λαού και της νεολαίας.   

Πιο συγκεκριμένα, συνέχισε ακάθεκτος να παρερμηνεύει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών ισχυριζόμενος πως «οι πολίτες μας είπαν ότι δεν αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας αλλά καθόμαστε και σας κοιτάμε για να δούμε αν θα υλοποιήσετε αυτά που μας είπατε», όταν η η ΝΔ έχασε 1.000.000 ψήφους ακριβώς γιατί υλοποίησε, από κυβερνητική θέση, την αντιδραστική και βάρβαρη πολιτική. 

Στα πλαίσια, της σε βαθμό γελοιότητας πλέον, επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης για την «στροφή στην καθημερινότητα» αναφέρθηκε στην προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων που «έως το 2025 θα βλέπουμε μια πραγματική διαφορά» στο ζήτημα των ΜΜΜ, τη στιγμή που ούτε καν τα 140 λεωφορεία στην Αττική δεν έχουν μπει όλα σε κυκλοφορία, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι καταγράφουν τεράστια προβλήματα και κενά ασφαλείας για παράδειγμα στα μέσα σταθερής τροχιάς. 

Για το ζήτημα των πανάκριβων λογαριασμών ρεύματος, που αναμένεται να «χτυπήσουν κόκκινο» τον Αύγουστο, ισχυρίστηκε πως θα μπει «έκτακτος φόρος στα ουρανοκατέβατα κέρδη» των εταιρειών παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο. Ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε προκλητικά πως το πρόβλημα οφείλεται σε «προσωρινή στρέβλωση της αγοράς» και στα μη επαρκή «έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης ανάμεσα σε χώρες της Ν.Α Ευρώπης» την στιγμή που ακριβώς αυτή η «αγορά», το χρηματιστήριο ενέργειας, το κλείσιμο των λιγνιτικών  μονάδων της χώρας, η «μονοκαλλιέργεια» των ΑΠΕ και οι επιδοτήσεις με όλους τους τρόπους των «πράσινων» αρπαχτικών είναι αυτά που γιγαντώνουν το πρόβλημα. 

Για την ακρίβεια στα τρόφιμα που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα επανέλαβε τις εκτιμήσεις, που κάνει σχεδόν κάθε μήνα, πως... οι τιμές θα πέσουν! Μάλιστα, προσπάθησε να εμφανιστεί και ως «πολέμιος των πολυεθνικών» αναφερόμενος και στην περιβόητη επιστολή του στην Κομισιόν, τη στιγμή που η Κομισίον, ουσιαστικά «απάντησε» πριν λίγες μέρες με τις «συστάσεις» της για πιο γρήγορη προώθηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων. 

Προκλητικά, ανέφερε πως «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για να πέσουν οι τιμές», την ώρα που ο λαός ματώνει και από τον ΦΠΑ και τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, δημιουργούνται τα «υπερπλεονάσματα» που στη συνέχεια κατευθύνονται με χίλιους δύο τρόπους για τη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. 

Ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο παρουσίασε τη πολιτική της κυβέρνησης για «αύξηση του πραγματικού εισοδήματος»! Και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα είναι μειωμένος ακόμα και σε σχέση με το 2011! 

Ο πρωθυπουργός απογείωσε την κοροϊδία, όταν για το ζήτημα των πανάκριβων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, από τους εφοπλιστές που επιδοτούνται με εκατοντάδες εκατομμύρια από τη φορολογία του λαού, και 1 στους 2 Έλληνες δεν θα κάνει φέτος διακοπές, είπε πως υπάρχουν φθηνοί προορισμοί για να πάει κάποιος να κάνει διακοπές! Κατά τα άλλα θα... εξετάσει τι άλλα μέτρα θα μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση...

Τέλος, όσον αφορά τα ζητήματα της... «στροφής στην καθημερινότητα» από μέρους της κυβέρνησης, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στην δραματική κατάσταση που επικρατεί στις τραγικά υποστελεχομένες δημόσιες δομές Υγείας. Ενώ, προφανώς, δεν έκανε καμία αναφορά στην «ρίζα» του προβλήματος που είναι η πολιτική εμπορευματοποίησης και ο «χώρος» για την κερδοφορία των παρασίτων της ιδιωτικής υγείας, επέλεξε να αναφερθεί στην επίσκεψη του στα επείγοντα του Λαϊκού Νοσοκομείου. Είπε, λοιπόν, πως είδε τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν γιατροί και ασθενείς αλλά... έχει γίνει υλικοτεχνική αναβάθμιση!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά και σε μια σειρά από άλλα θέματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις «διαπαραγματέυσεις για το Κυπριακό» που φουντώνουν υπό ευρωατλαντική εποπτεία και στον «οδικό άξονα» που, αντικειμενικά, διαιωνίζει τα αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής. Την «αντιμετώπιση της οπαδικής βίας», όταν με μορφή «χιονοστιβάδας» συνεχίζεται η δράση εγκληματικών συμμοριών, πάνω και στο έδαφος του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού κ.ά.

https://www.902.gr/

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom