Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Ο Μητσοτάκης βλέπει «ευκαιρία» για την «επίλυση» του Κυπριακού στην νεκρανάσταση των διχοτομικών σχεδίων


Ως «ευκαιρία» για την «επίλυση» του Κυπριακού λανσάρει ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, την δρομολογούμενη επανέναρξη των συνομιλιών, αποσιωπώντας πως έχουν ως «πυξίδα» τους τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που έχουν βάλει «φωτιά» στην περιοχή και στα οποία πρωτοστατεί η ελληνική κυβέρνηση, με τη συναίνεση όλων των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου.

Με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στην εβδομαδιαία ανάρτηση του, επισήμανε πως «αυτές τις ημέρες και ώρες, ο Ελληνισμός παντού στον κόσμο θυμάται την κυπριακή πληγή που παραμένει ανοιχτή και επώδυνη επί μισό αιώνα», τη στιγμή που οι σχεδιασμοί για την αξιοποίηση της «γεωστρατηγικής θέσης» της Κύπρου, στον ανταγωνισμό του ευρωατλαντικού στρατοπέδου με την Ρωσία, δημιουργούν νέες απειλές για τον Κυπριακό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, στην Ουάσινγκτον, ισχυρίστηκε πως του είπε πως «δεν νοείται η Κύπρος, κράτος – μέλος της ΕΕ, πενήντα χρόνια μετά την τραγωδία του ‘74 να παραμένει διαιρεμένη».

«Ευχή και ελπίδα μας είναι οι δύο κοινότητες να αξιοποιήσουν τη νέα ευκαιρία που παρουσιάζεται και να καθίσουν στο τραπέζι για να βρεθεί λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, υπό τον απαράβατο όρο ότι ενδεχόμενη συμφωνία θα αναγνωρίζει μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα.

Σε αυτήν την προσπάθεια, οι Κύπριοι αδελφοί μας έχουν την συμπαράσταση και τη στήριξη της Ελλάδας», σημείωσε, αν και στην πράξη προφανώς …γνωρίζει ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, καθώς το νέο σχέδιο θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις από εκεί που τις άφησαν τα προηγούμενα σχέδια, κρατώντας το «κεκτημένο» του Κραν Μοντάνα (το προηγούμενο διχοτομικό σχέδιο «επίλυσης») περί «δύο συνιστώντων κρατών».

Οι αριθμοί «ευημερούν»…

Στην ανάρτηση του δεν παρέλειψε να επαναλάβει την κοροϊδία περί φορολόγησης των «υπερκερδών» στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, για τους επόμενους δύο μήνες, δηλαδή ένα ποσό απειροελάχιστο σε σχέση με τα αμύθητα κέρδη που έχουν συσωρεύσει από την καταλήστευση των λαϊκών νοικοκυριών. 

Από τα όποια έσοδα προκύψουν, θα «επιδοτηθούν όσοι είναι συμβεβλημένοι σε πράσινα και κίτρινα τιμολόγια, χωρίς εξαίρεση πρώτης και δεύτερης κατοικίας, σε πρώτη φάση για τον μήνα Αύγουστο», όπως έγραψε.

Από 902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom