Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Πολυτεχνείο Live: Κλείνει όλο το κέντρο - Ξεκίνησε η πορεία εναντίον των Αμερικανών που αποθεώσαμε χθες!!! - Επίθεση και πλιάτσικο σε όχημα της ΕΛ.ΑΣ.


- Εκλεισαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας  και κατά μήκος της διαδρομής
- Έκλεισαν οι πύλες - Ξεκίνησε η πορεία - Υπο κατάληψη το κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο
- Σοβαρό επεισόδιο νωρίτερα - Επιτέθηκαν σε βαν της ΕΛ.ΑΣ - Με επέμβαση των ΜΑΤ απεγκλωβίστηκαν αστυνομικοί
- Τσίπρας: Τιμή στα παιδιά που στάθηκαν απέναντι στα τανκς - Ζωντανή η θέληση για περισσότερη δημοκρατία
- Ένταση με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και εξωκοινοβουλευτικούς στην Θεσσαλονίκη - VIDEO
- Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Κλείνει στις 15.00 ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής και στις 17.00 οι σταθμοί στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό
- Πρωτοφανή μέτρα από την αστυνομία και την αντιτρομοκρατική


Η 43η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα γιορταστεί και φέτος με τον καθιερωμένο τρόπο. Το Πολυτεχνείο άνοιξε το πρωί και έκλεισε το μεσημέρι προκειμένου να γίνει η καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Όλο το κέντρο σήμερα θα είναι και πάλι απαγορευτικό, ενώ πολλοί σταθμοί του Μετρό θα είναι κλειστοί.

Εκτιμάται ότι θα βρίσκονται στους δρόμους περίπου 7.000 αστυνομικοί. Σε κλοιό ασφαλείας θα μπουν υπουργεία, η Βουλή και πρεσβείες, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η πορεία από το Πολυτεχνείο θα βρίσκονται παρατεταγμένες μπροστά από το κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Επίθεση κουκουλοφόρων σε όχημα της αστυνομίας
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, βανάκι της ΕΛΑΣ με ειδικό εξοπλισμό ακινητοποιήθηκε στην συμβολή Ζαϊμη και Στουρνάρη από ομάδα ατόμων. Οι αστυνομικοί έβαλαν τις ασφάλειες και το σφράγισαν και χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να απεγκλωβιστούν οι αστυνομικοί.
Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο indymedia για την κατάληψη στο κτίριο Γκίνη
Σήμερα 17/11/2016 καταλαμβάνουμε το κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την περιφρούρησή του με κάθε διαθέσιμο μέσο.
Σπάμε στην πράξη τον αποκλεισμό που για χρόνια επιβάλλουν οι κομματικοί και κρατικοί μηχανισμοί προκειμένου να κρατήσουμε το χώρο κατά τη διάρκεια της μέρας ελεύθερο, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όσες και όσους επιλέγουν το δρόμο της σύγκρουσης και της εξέγερσης.
Δεν ξεχνάμε τους πεσόντες του κοινωνικού πολέμου εν καιρώ δημοκρατίας.
Καμία δίωξη στους/στις συλληφθέντες/συλληφθείσες της 15ης Νοέμβρη.
ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!
Αναρχικές/Αναρχικοί

Τελικά έγινε πλιάτσικο!
Πήραν κράνη και ασπίδες από το βαν της ΕΛ.ΑΣ που δέχθηκε νωρίτερα επίθεση από κουκουλοφόρους. Τα έχουν κρεμάσει ως λάφυρα στην πλατεία Εξαρχείων. Διαβάστε εδω

Ο Μανώλης Γλέζος στο Πολυτεχνείο

Οι ρεπόρτερ του newsit.gr Μίλτος Σακελλάρης και Κώστας Στάμου θα είναι σε όλα τα σημεία και θα σας ενημερώνουν λεπτό προς λεπτό

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις από το liveblog του newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom