Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

De Puy όπως... Siemens! Στον αέρα η δίκη για το σκάνδαλο των υπερκοστολογήσεων στα Δημόσια Νοσοκομεία

Αιτία η μη νόμιμη κλήτευση των αλλοδαπών κατηγορουμένων

Παραλείψεις της Δικαιοσύνης οδηγούν σε επ´ αόριστον αναβολή υποθέσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως «σκάνδαλα ολκής» αφού έχουν προκαλέσει τεράστια ζημία στο ελληνικό δημόσιο.

Μετά το γνωστό φιάσκο με την υπόθεση της Siemens σειρά
είχε η Depuy για να φανερωθούν παθογένειες στη Δικαιοσύνη, οι οποίες δυστυχώς εξακολουθούν να ισχύουν παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις από επίσημα χείλη.

Στον αέρα -όπως φαίνεται- είναι πλέον και η δίκη για τις υπερκοστολογήσεις ορθοπεδικού υλικού από την εταιρία De Puy, θυγατρικής του αμερικανικού ομίλου JOHNSON & JOHNSON.

Η αιτία βρίσκεται στη μη νόμιμη κλήτευση των αλλοδαπών κατηγορουμένων με αποτέλεσμα να είναι... αναπόφευκτη η εξέλιξη αυτή.

Το δικαστήριο δεν είχε άλλη δυνατότητα δεδομένου ότι οι αλλοδαποί από τους 24 συνολικά κατηγορούμενους για την υπόθεση, σύμφωνα με ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης που έγινε δεκτή, δεν είχαν κλητευθεί εγκαίρως. Έτσι οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανέβαλλαν αορίστως τη δίκη.

Στο εδώλιο με βάση το βούλευμα έχουν παραπεμφθεί γιατροί, αλλά και στελέχη της βρετανικής εταιρείας η οποία προμήθευε ορθοπεδικό υλικό σε νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με το Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε το παραπεμπτικό βούλευμα, η επιχείρηση, θυγατρική της αμερικανικής JOHNSON & JOHNSON, υπερκοστολογούσε τον εξοπλισμό, ενώ παράλληλα φέρεται να έδινε μίζες σε γιατρούς και άλλους υπαλλήλους νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, εμφανίζεται υπερκοστολόγηση, η οποία έχει υπολογιστεί ότι ανέρχεται περίπου στο 35%, σε μηχανήματα που προμηθεύονταν σε 114 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Για να το πετύχει αυτό -κατά την κατηγορία- δωροδοκούσε μεγαλογιατρούς έναντι «δώρων».

Η De Puy φέρεται το χρονικό διάστημα 2000-2006 να προκάλεσε στο Δημόσιο ζημιά, η οποία υπερβαίνει τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στην πλειοψηφία τους, οι κατηγορούμενοι έχουν διατελέσει στελέχη της βρετανικής εταιρείας, νόμιμοι εκπρόσωποί τους στην Ελλάδα, γιατροί, στελέχη δημοσίων νοσοκομείων, επιχειρηματίες και συνεργάτες της De Puy.
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom