Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Το Μαξίμου δεν τολμά να απαντήσει για Παππά – Αρτεμίου


Οι νέες αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για τις συναντήσεις του Νίκου Παππά με την ηγεσία της κρατικής εταιρίας πετρελαίου PDVSA και τη διοίκηση του τηλεοπτικού δικτύου Telesur, στο «μυστικό» ταξίδι του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής τον Αύγουστο του 2013 στη Βενεζουέλα, πυροδότησαν εκ νέου πολιτικές αντιδράσεις.

Η Ν.Δ. με αφορμή και τις φωτογραφίες – ντοκουμέντο που παρουσίασε ο Ελεύθερος Τύπος, με τον Νίκο Παππά, τον Κώστα Ησυχο, τον Κύπριο δικηγόρο, έμπειρο σε θέματα offshore εταιριών, Αρτέμη Αρτεμίου, και στελέχη ελληνικής επιχείρησης, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, τονίζοντας, μάλιστα, ότι «σε μια κανονική κυβέρνηση ο κ. Παππάς θα είχε ήδη παραιτηθεί». Από την πλευρά της η κυβέρνηση προτίμησε τη σιγή ασυρμάτου στο θέμα, χωρίς να απαντήσει στη Ν.Δ. για το δημοσίευμα της εφημερίδας μας.

Όπως αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος, το ταξίδι στη Βενεζουέλα τελούσε σε πλήρη γνώση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, μάλιστα, μέσω της γνωριμίας του με αξιωματούχο της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο διευκόλυνε τις επαφές της αποστολής με παράγοντες της χώρας.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς – ο οποίος αρχικά είχε δηλώσει ότι μετέβη στη Βενεζουέλα για αγορά αγροτικών προϊόντων από κρατικά σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια για «πολιτικές επαφές»– συναντήθηκε με στελέχη της κρατικής εταιρίας πετρελαίου PDVSA της Βενεζουέλας, μεταξύ των οποίων με τον σημερινό πρόεδρο της κ. Εουλόχιο δελ Πίνο, και με τα στελέχη της ελληνικής εταιρίας με τα οποία βρέθηκε στη χώρα. Αίσθηση και πολλά ερωτήματα επίσης προκαλεί η συνάντηση που είχε ο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την πρόεδρο του τηλεοπτικού δικτύου Telesur της Βενεζουέλας, κ. Πατρίσια Βιγιέγας, με την οποία –σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές– συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας στον τομέα των ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει εξηγήσεις για την ατζέντα που είχε ο Νίκος Παππάς στο ταξίδι που έκανε στη Βενεζουέλα το 2013, ούτε έχει αποσαφηνίσει τον ρόλο του Κύπριου δικηγόρου, έμπειρου σε υπεράκτιες εταιρίες, Αρτέμη Αρτεμίου.

* Αφού ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι μετέβη στη Βενεζουέλα για «πολιτικές επαφές», για ποιο λόγο συναντήθηκε με την ηγεσία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας της Βενεζουέλας μαζί με τους Ελληνες επιχειρηματίες;
* Ποιο ήταν το αντικείμενο συνεργασίας του Νίκου Παππά με το τηλεοπτικό δίκτυο Telesur της Βενεζουέλας;

Η γνωριμία Παππά – Αρτεμίου

Σε συνέντευξή του (Πρώτο Θέμα) ο Κύπριος δικηγόρος κ. Αρτέμης Αρτεμίου επανέλαβε πως στη Βενεζουέλα πήγε για εμπορικές συμφωνίες, εκπροσωπώντας τους Ελληνες επιχειρηματίες, με τους οποίους συναντήθηκε στο Καράκας και ο κ. Νίκος Παππάς, ενώ εκπροσωπούσε και άλλους Κύπριους επιχειρηματίες. Υποστήριξε πως προέκυψε διαφωνία κυρίως στον τρόπο πληρωμής και τελικά δεν ήρθαν σε συμφωνία με τους παράγοντες της Βενεζουέλας.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Κύπριος δικηγόρος υποστήριξε πως τον Νίκο Παππά δεν τον γνώριζε πριν από το 2013 και πως για πρώτη φορά τον συνάντησε στη Βενεζουέλα. Στην ερώτηση αν γνώριζε τον κ. Παππά από πριν και αν ήταν συμφοιτητές, ο κ. Αρτεμίου απάντησε:
«Οχι, καμία σχέση. Αυτός ήταν στο Εδιμβούργο, ενώ εγώ σπούδαζα στην Αθήνα. Δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν κάποια σχέση. Τον Νίκο τον γνώρισα σε αυτό το ταξίδι στη Βενεζουέλα και λόγω της ηλικίας αποκτήσαμε κάποια οικειότητα. Δεν σας κρύβω ότι αργότερα λόγω των επιχειρηματικών μου δραστηριοτήτων και με τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και με άλλους υπουργούς προωθούσα τα συμφέροντα των πελατών μου».

Ωστόσο, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς γνωριζόταν με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου αρκετά χρόνια πριν από το επίμαχο «μυστικό» ταξίδι τους στη Βενεζουέλα το 2013. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2009 είχαν εμφανιστεί μαζί και σε συναντήσεις που είχαν γίνει με στελέχη της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα.

Η δήλωση του κ. Αρτεμίου ότι γνώρισε τον κ. Παππά στη Βενεζουέλα το 2013 προκαλεί νέα ερωτήματα.
1) Μήπως ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, που δήλωσε ότι συνάντησε τον κ. Νίκο Παππά για πρώτη φορά στη Βενεζουέλα το 2013, τον γνώριζε αρκετά χρόνια πριν;
2) Ποιο είναι τελικά το αντικείμενο της συνεργασίας του κ. Νίκου Παππά με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου;

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

iasonasvel@yahoo.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 7/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom