Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Από λεπτό σε λεπτό ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση! Ποιος πάει που και ποιοι παίρνουν πόδι


«Κλείδωσε» το νέο κυβερνητικό σχήμα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι σε μερικά λεπτά θα ανακοινωθούν τα νέα πρόσωπα. Μετακινούνται αλλά παραμένουν στην κυβέρνηση, οι
Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Γιώργος Σταθάκης και Σταύρος Κοντονής. Αμετακίνητοι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης, Νίκος Κοτζιάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάννης Δραγασάκης και Πάνος Καμμένος. Νέα πρόσωπα οι Σταύρος Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου.


Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναλαμβάνει το νέο υπερυπουργείο Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής και Μεταφορών. 
Ο Γιώργος Σταθάκης δεν θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο περνάει στον μέχρι πρότινος υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, που αναβαθμίζεται.  
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Παππάς θα μετακινηθεί στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με έδρα το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. 
Το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη ακούγεται έντονα για το νέο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 
Για το υπουργείο Εργασίας ακούγεται το όνομα της Έφης Αχτσιόγλου - στενής συνεργάτιδος του Γιώργου Κατρούγκαλου. 
Ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, αναμένεται να αναλάβει τη θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, πρόεδρο του Levy Economics Institute, καθηγητή στο Bard College στην Νέα Υόρκη και ερευνητής στο Ινστιτούτο Εργασίας. 
Κατά πληροφορίες, το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Σταύρος Κοντονής.
Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης μετακινείται, κατά πληροφορίες, στο Επικρατείας. 
Ακούγεται δε ότι ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Τζανακόπουλος, θα αναλάβει υπουργικό χαρτοφυλάκιο και ίσως και τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου. 
Παρά τις πληροφορίες περί «σύγκρουσης» Τσίπρα-Σκουρλέτη, που έχουν άλλωστε υποβαθμιστεί μετά το τετ-α-τετ στο Μαξίμου, ο κ. Σκουρλέτης φαίνεται ότι αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών. 
Αποχωρεί από το υπουργείο Παιδείας ο Νίκος Φίλης
«Θρίλερ» διαδραματίστηκε για το υπουργείο Παιδείας, από το οποίο, όπως όλα δείχνουν, αποχωρεί ο Νίκος Φίλης αλλά και η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου θα αναλάβει ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου
Ο κ. Φίλης φέρεται να ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του, ισχυριζόμενος ότι η αντικατάστασή του θα θεωρηθεί ως «χτύπημα» από την πλευρά της Εκκλησίας. 
Ποιοί βρίσκονται εκτός 
Όπως όλα δείχνουν, εκτός κυβέρνησης βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας αλλά και ο έως σήμερα υφυπουργός Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης. 
Ποιοί παραμένουν στις θέσεις τους 
Οι Ευκλείδης ΤσακαλώτοςΓιώργος ΧουλιαράκηςΝίκος ΚοτζιάςΑλέκος Φλαμπουράρης και Πάνος Καμμένοςπαραμένουν στα υπουργεία τους. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης παραμένει ο Γιάννης Δραγασάκης.  
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Σπίρτζης μάλλον παραμένει στον χώρο ευθύνης του, ενώ αρκετά στελέχη με ρόλο στη διαπραγμάτευση και με την ιδιότητα του «40άρη» θα αναλάβουν υπουργικές ευθύνες (όπως η κυρία Αχτσιόγλου και οι κ. Λιάκος, Στάικος κ.ά.).
Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, δηλώνει «στρατιώτης» ομολογώντας ότι γνωρίζει πως κάθεται σε «ηλεκτρική καρέκλα».
Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον Real FM είπε ότι στον επικείμενο ανασχηματισμό θα δεχθεί επί της ουσίας τις αποφάσεις του πρωθυπουργού και θα αναλάβει τον όποιο ρόλο που του επιφυλάσσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom