Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Όχι παντζάρια στο τραπέζι του Ομπάμα, μην παίζετε με το χρέος!


του Μιχάλη Κανιμά
Πιστεύω να έχουν πληροφορηθεί οι Έλληνες σεφ που θα επιμεληθούν τα γεύματα του Ομπάμα ότι ο υψηλός επισκέπτης μας ούτε που θέλει να δεί τα παντζάρια. Το λέω γιατί , όπως είναι παραδεκτό διεθνώς , ένα πιάτο είναι ικανό να επηρεάσει ακόμη και πολιτικές αποφάσεις.

“Αν το πιάτο είναι αποτυχημένο, είναι πολύ πιο δύσκολο να πετύχεις μια συμφωνία”, είχε δηλώσει παλαιότερα, ο Φρανσουά Ολάντ σε μία συνάντηση των σεφ προσωπικοτήτων.

“Τελικά δεν είναι μόνο ο έρωτας που περνάει από το στομάχι, αλλά και η διπλωματία”, διαβεβαιώνει ο ίδιος, τους σεφ που μαγειρεύουν για τους πιο δυνατούς του κόσμου. Άλλωστε, ο γνωστός Γάλλος διπλωμάτης Σαρλ Μωρίς Ταλεϊράν- Περιγκόρ φαίνεται πως είχε παρόμοιες απόψεις, καθώς συχνά, έλεγε στον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, “Εγγυήσου μου έναν καλό σεφ και θα προχωρήσω στην καλύτερη συμφωνία”.

Οι προσωπικοί σεφ των πιο ισχυρών προσωπικοτήτων του κόσμου τα λένε συχνά μεταξύ τους , αποκαλύπτοντας τους ιδιαίτερους κώδικες της μυστικής τους κοινότητας Από κάτι τέτοιες συναθροίσεις μάθαμε μέσω Τέλεγκραφ

πως ο Φρανσουά Ολάντ απεχθάνεται τις αγκινάρες, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν πλησιάζει τα παντζάρια, ο Νικολά Σαρκοζί οπισθοχωρεί όταν δει τυρί, αλλά επιτίθεται στους άλλους μεζέδες, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν τρώει το φαγητό του εάν δεν το δοκιμάσει πρώτα κάποιος άλλος . Από παλαιότερη συνάντηση των σεφ προκύπτει πως και ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις επιλογές των πιάτων του. Έβαζε πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών να δοκιμάζουν πρώτοι τα πιάτα που προορίζονταν για εκείνον.

Η σεφ στο προεδρικό μέγαρο της Ιρλανδίας, Ρόζαλιν Μακ Μπράιντ, επικαλούμενη τον προσωπικό σεφ της Βασίλισσας Ελισάβετ, Μαρκ Φλάναγκαν, είπε πως η ίδια δεν τρώει οστρακοειδή , ενώ ο σύζυγος της, Δούκας Φίλιππος απολαμβάνει να συνδυάζει μια ξανθιά μπύρα με το γεύμα του. Σχετικά με την βασίλισσα πάντως, πρώην σεφ του Μπάκιγχαμ, είχε αποκαλύψει ότι δεν προτιμά τις πατάτες, ενώ τα βράδια της αρέσει να πίνει ένα κοκτέιλ με τζιν.

Η προετοιμασία ενός καλού "πολιτικού" πιάτου επηρεάζει την διάθεση για πιο σωστές συμφωνίες.
Ο μάγειρας του προεδρικού μεγάρου της Νότιας Αφρικής ενημερώνει το κοινό του για τις γευστικές συνήθειες που είχε ο αείμνηστος Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος λάτρευε το σπιτικό φαγητό, και συγκεκριμένα το στιφάδο και τα λουκάνικα με πουρέ. Όπως σημειώνει ο σεφ του, “Κάθε φορά που μαγείρευα σαν την μητέρα του, ήξερα ότι η δουλειά μου ήταν εξασφαλισμένη και για τον επόμενο χρόνο”.

Είπαμε όχι παντζάρια στο τραπέζι του Αμερικανού προέδρου. Μην κόψουμε τη φόρα που έχει πάρει για το ελληνικό χρέος.

http://www.timelink.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom