Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας στο Δήμο Ζωγράφου: Ευαισθητοποίηση μαθητών δημοτικού στη ζωοφιλία


Ο Δήμος Ζωγράφου, στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας και του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, διοργανώνει πρόγραμμα ευαισθητοποίησης όλων των μαθητών στα δημοτικά σχολεία του Δήμου μας με στόχο την ενημέρωση για την θέση του ζώου μέσα στην κοινωνία και για τη ζωοφιλία.

Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το «Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων» και τους «Εκπαιδευτές σκύλων οδηγών για τυφλούς».

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των παιδιών για τις βασικές αρχές της ζωοφιλίας και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος. Επίσης προετοιμάζει τα παιδιά, ώστε εάν αποφασίσουν να αποκτήσουν σκύλο να είναι συνειδητοποιημένοι ιδιοκτήτες για να αποφύγουμε τις κακές συνέπειες όπως κακοποίηση ή εγκατάλειψη των ζώων. Βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν ότι ο σκύλος δεν είναι παιχνίδι και πρέπει να τον σέβονται. Μαθαίνουν πως να τον προσεγγίζουν αφού ζητήσουν την άδεια του ιδιοκτήτη καθώς και όλες τις υποχρεώσεις που πρέπει να γνωρίζουν πριν αποκτήσουν ένα σκυλάκι (εμβόλια, φροντίδα της υγείας του, βόλτες, να μαζεύουν τις ακαθαρσίες του, εκπαίδευση, παιχνίδι κλπ) .

Επίσης τα παιδιά μαθαίνουν για τους σκύλους οδηγούς τυφλών, πως εκπαιδεύονται, πως βοηθάνε τον ιδιοκτήτη τους και τι συμπεριφορά θα πρέπει να έχουμε αν συναντήσουμε στο δρόμο ένα τέτοιο σκυλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom