Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Γιατί αναβλήθηκε η δίκη για την δολοφονία του Κωστή Πολύζου - Τι κατέθεσαν ο φίλος του και οι αστυνομικοί (φωτο & βίντεο)


Λίγο πριν τις 10:00 σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς ξεκίνησε η δίκη της μητέρας και του πατριού του Κωστή Πολύζου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Αθώοι δήλωσαν και οι δύο, όταν τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, αρνούμενοι πως δολοφόνησαν οι ίδιοι τον άτυχο Κωστή. Συγκεκριμένα, η μητέρα του Κωστή Πολυζου δήλωσε: «Αυτά τα χέρια δεν έχουν του γιου μου το αίμα!».

Σύμφωνα με το KOZANILIFE.GR, ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο επιστήθιος φίλος του Κωστή Πολύζου, Σπύρος Καλαμπούκας, ο οποίος και ανέφερε τα όσα υποστήριζε όλο αυτό τον καιρό. Τόνισε ιδιαίτερα το σημείο πως αμέσως μετά την εξαφάνιση του Κωστή, η μητέρα του του ζήτησε να πει στην Αστυνομία πως η ίδια τηλεφώνησε στον Σπύρο, λέγοντάς του: «Θέλω να πεις στην Αστυνομία ότι σου τηλεφώνησα».

Δεν δηλώθηκε στην Αστυνομία κατά τη διάρκεια των ερευνών το χωράφι του πατριού όπου βρέθηκε ο Κωστής – Τι κατέθεσαν Αστυνομικοί για την υπόθεση

Σύμφωνα με την κατάθεση Αστυνομικού στη δίκη της υπόθεσης Πολύζου, κατά τη διάρκεια των ερευνών, τόσο από τη μητέρα όσο και από τον πατριό του Κωστή Πολύζου, δεν δηλώθηκε το χωράφι όπου εντοπίστηκε η σορός του άτυχου Κωστή και το οποίο ήταν της ιδιοκτησίας του πατριού.

Μεταξύ των άλλων, ενώ η Δέσποινα Κουτσέγκου, μητέρα του Κωστή Πολύζου, είχε δηλώσει πως το βράδυ της εξαφάνισης του παιδιού της δεν άνοιξε καθόλου τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, τελικά εντοπίστηκε δραστηριότητα στις 02:15 το ίδιο βράδυ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, ο δεύτερος Αστυνομικός στην κατάθεσή του στο Δικαστήριο είπε πως τηλεφώνησαν αρκετές φορές στην ίδια ώστε να δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού της και αυτή έδειχνε αδιάφορη! Ο ίδιος επιβεβαιώνει με τη σειρά του ότι ουδέποτε υποδείχτηκε το συγκεκριμένο χωράφι στην Αστυνομία.

Ο ίδιος αστυνομικός συνέχισε την κατάθεσή του λέγοντας: «Για τις έρευνες του Κωστή αντί να μας ενοχλούν αυτοί από ενδιαφέρον, τους ενοχλούσαμε εμείς. Από τις πρώτες μέρες της εξαφάνισης του Κωστή, οι ίδιοι έλεγαν πως ο Κωστής πήγε σε μοναστήρι. Αυτό που είδα εγώ να τους ενδιαφέρει δεν ήταν η εξαφάνιση του παιδιού τους αλλά το τι είπαν οι μάρτυρες σε σχέση με τις δικές τους μαρτυρίες».

Σπύρος Καλαμπούκας: «Η μάνα του Κωστή δεν αναζήτησε ποτέ τον δολοφόνο του παιδιού της! Ο Κωστής ήταν εγκλωβισμένος από την ίδια, έκανε ότι του έλεγε»

Για αρκετή ώρα εξετάστηκε από το Δικαστήριο ο επιστήθιος φίλος του Κωστή Πολύζου, Σπύρος Καλαμπούκας,ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR κατέθεσε:

«Η στάση της οικογένειας του Κωστή ήταν αδιάφορη κατά τη διάρκεια των ερευνών. Η μητέρα του Κωστή δεν έδειχνε αγχωμένη και η ζωή της συνεχιζόταν σαν να μην είχε εξαφανιστεί ο γιος της! Όταν βρέθηκε το πτώμα του Κώστη, δεν έδειχνε σαν μάνα ότι ταράχτηκε. Η ίδια δεν αναζήτησε ποτέ τον δολοφόνο του παιδιού της! Ο Κωστής ήθελε να εργαστεί στην δουλειά του θείου του. Πήγε και δούλεψε για λίγο καιρό, αλλά σταμάτησε. Δεν τον άφησε η μητέρα του να συνεχίσει. Έκανε ότι του λέγανε. Ήταν εγκλωβισμένος.»

Ο Σπύρος Καλαμπούκας, σε ερώτηση του δικαστηρίου, δήλωσε πως ο Κωστής είχε μνήμες από τον βιολογικό του πατέρα και μάλιστα πολύ καλές.

Επιστολή της Αγγελικής Νικολούλη στο δικαστήριο! Ερωτηματικό στο αν θα καταθέσει ο μικρός αδερφός του Κωστή αλλά και αν θα συνεχιστεί η δίκη!

Ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η δίκη της υπόθεσης Πολύζου, στις 15:00 περίπου έφτασε μια επιστολή στο Δικαστήριο της γνωστής δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, η οποία είναι βασική μάρτυρας της υπόθεσης, με την οποία εξηγούσε πως δεν κατάφερε να παραστεί στη δίκη λόγω βλάβης του αυτοκινήτου που την μετέφερε!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για να αποφασίσει αν θα καταθέσει τελικά ο μικρός αδερφός του Κωστή Πολύζου μιας και είναι ανήλικος και  αν θα συνεχιστεί ή όχι η δίκη, μιας και η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη θεωρείται σημαντική!

Αποφασίστηκε η αναβολή, τελικά, της δίκη της υπόθεσης Πολύζου, έπειτα από τη μη έλευση μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και η Αγγελική Νικολούλη, οι  μαρτυρίες των οποίων είναι «ουσιώδεις» για την εξέλιξη της δίκης.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Δείτε την αποχώρηση της μητέρας και του πατριού του Κωστή Πολύζου από τα δικαστήρια της Καστοριάς


Με την παρουσία ισχυρής Αστυνομικής δύναμης αποχώρησαν από το Δικαστικό Μέγαρο της Καστοριάς η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου, έπειτα από την διακοπή της δίκης, η οποία όμως θα συνεχιστεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Δείτε το βίντεο του KOZANILIFE.GR:

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου Αθανάσιου Τέλλιου και του φίλου του Κωστή, Σπύρου Καλαμπούκα στην κάμερα του KOZANILIFE.GR


Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου Αθανάσιου Τέλλιου και του φίλου του επιστήθιου φίλου του Κωστή Πολύζου, Σπύρου Καλαμπούκα στην κάμερα του KOZANILIFE.GR:



http://www.kozanilife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom