Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Δολοφονία Κωστή Πολύζου: Διακοπή και νέα αναβολή της δίκης - Στο νοσοκομείο η μητέρα του - Καταπέλτης η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη (βίντεο)

«Οι γονείς μου δεν πίεσαν ποτέ τον Κωστή» – Τι κατέθεσε ο ανήλικος αδερφός του

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της μητέρας και του πατριού του Κωστή Πολύζου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς.Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στις 9:20, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι έφτασαν στο Δικαστικό Μέγαρο λίγο πριν τις 9:00 με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Αρχικά κατέθεσε η Αγγελική Νικολούλη και στη συνέχεια ο ετεροθαλής αδερφός του Κωστή.Συνεχίστηκε με την απολογία της μητέρας του,αλλά διεκόπη στις 19:40 περίπου λόγω λιποθυμίας της.Τελικά η δίκη ανεβλήθη και πάλι...

Νέα διακοπή και αναβολή της δίκης!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, σε άσχημη κατάσταση, σχεδόν ημιλιπόθυμη, αποχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο Καστοριάς η Δέσποινα Κουτσέγκου, μητέρα του Κωστή Πολύζου, κατά τη διάρκεια της απολογίας της και ενώ κατέθετε ήδη επί 2 σχεδόν ώρες, λίγο πριν τις 20:30 και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καστοριάς με ασθενοφόρο!

Αποφασίστηκε νέα αναβολή της δίκης για την Τρίτη 15 Νοεμβρίου!

Η απολογία της Δέσποινας Κουτσέγκου, μητέρας του Κώστα Πολύζου!

Λίγο πριν τις 18:00 ξεκίνησε την απολογία της η μητέρα του Κωστή Πολύζου, Δέσποινα Κουτσέγκου.

Αφού περιέγραψε τα όσα είπε και ο μικρός αδερφός του Κωστή στο Δικαστήριο, συνέχισε, ιδιαίτερα ψύχραιμη και με καλή ροή λόγου, για το μοιραίο βράδυ:

«Ο Κωστής πήγε δίπλα στον φίλο του τον Σπύρο, έτσι μου είπε. Είδα ότι αργούσε και πήρα τηλέφωνο τον Σπύρο και μου είπε πως έχει φύγει. Μετά από ώρα άκουσα ένα αυτοκίνητο και ήταν ο πατέρας του Σπύρου. Ζήτησα το κινητό του για να τον τηλεφωνήσω. Ο Κωστής είχε φύγει για λίγο όπως μου είπε χωρίς να πάρει τίποτα μαζί του. Την επόμενη ημέρα πήγα στο κέντρο υγείας Σιάτιστας, στο Νοσοκομειο Κοζάνης και Γρεβενών, μήπως είχε γίνει κάποιο ατύχημα. Εγώ τηλεφώνησα ξανά στον Σπύρο.

Η Αστυνομία μου είπε ότι πρέπει να περάσουν 48 ώρες για να δηλωθεί η εξαφάνιση. Την Κυριακή ήρθε ο άντρας μου από την Αθήνα και ο Σπύρος μαζί με έναν φίλο του ακόμα, έκαναν μια σελίδα στο facebook για την εξαφάνιση του Κωστή. Δεν μου περνούσε το κακό από το μυαλό μου. Περιμέναμε όλη μέρα με αγωνία, κοιτάζοντας όποιον περνάει από το παράθυρο.

Αφού πλέον δηλώσαμε και επίσημα την εξαφάνιση, πήγαμε στα γύρω χωριά και στα Γρεβενά. Το πρωί της Δευτέρας, πήγαμε τον υπολογιστή στην Ασφάλεια Κοζάνης. Ενημερώσαμε όλα τα τοπικά ΜΜΕ για την εξαφάνιση, γεμίσαμε παντού αφίσες του Κωστή».

Συγκινημένη δήλωσε η μητέρα του Κωστή: «Φοβόμουνα να κλείσω τα φώτα μην επιστρέψει ο Κωστής μου και σκοντάψει…»

«Δίναμε συνεχώς στοιχεία στην Ασφάλεια Κοζάνης. Όπως, επίσης, και το χωράφι το είχαμε δηλώσει! Τους είχαμε αναφέρει ότι έχουμε μελίσσια εκεί.

Στη συνέχεια πήγαμε στην εκπομπή της κας. Νικολούλη, όπου τις δώσαμε όλα τα στοιχεία που είχαμε. Οι έρευνες δε σταμάτησαν ποτέ από μέρους μας. Πήγαμε στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη, στο Αγρίνιο και στα Γρεβενά.

Λέγαμε μήπως πήγε σε κάποιο μοναστήρι. Σε όσα μοναστήρια πήγαμε δεν τον εντοπίσαμε. Η Ασφάλεια Κοζάνης μας είπε πως στον υπολογιστή του Κωστή βρέθηκε πολύ υλικό με εκκλησιαστικά θέματα, κατεβασμένους ψαλμούς και εκκλησιαστικούς ύμνους. Και έτσι στραφήκαμε στο Άγιο Όρος. Πήγαμε και στην Ασφάλεια Χαλκιδικής. Ξεκινήσαμε τις έρευνες εκεί».

Σε ερώτηση του Προέδρου, για ποιο λόγο δεν ενημέρωσαν τη Διοίκηση του Αγίου Όρους για να διαχειριστεί το όλο θέμα, η μητέρα του Κωστή απάντησε πως ήταν προγραμματισμένο να γίνει τον Σεπτέμβριο, αλλά τους πρόλαβαν τα γεγονότα…

«Όταν βρήκαμε τον Κωστή στο χωράφι, πέσαμε από τα σύννεφα! Δεν μπορώ να καταλάβω ποια κτήνη αποφάσισαν να στερήσουν τη ζωή του παιδιού μου! Είχε πολλά όνειρα ο Κωστής. Ο Κωστής ήταν το καλύτερο παιδί του κόσμου. Μια μάνα δε φέρνει ένα παιδί στον κόσμο για να το σκοτώσει! Με κατηγορούν πως δεν κλαίω… Αν έκλαιγα και μαλλιοτραβιόμουνα, θα ήμουν καλύτερη μάνα; Γάτα να έχεις και πάλι δε τη σκοτώνεις. Ο Κωστής ήταν το καμάρι μου. Χάνεις όλο τον κόσμο, να ζει η μάνα και να μη ζει το παιδί της… Και γιατί όλο αυτό στον Κωστή μου; Σε ποιον έκανε κακό; Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον χαμό του παιδιού μου και ταυτόχρονα τον πόλεμο του κόσμου. Είναι ένα μαχαίρι που σε τρυπάει. Ακόμη νομίζω ότι θα γυρίσει το παιδί μου…»

Για την Αγγελική Νικολούλη η Δέσποινα Κουτσέγκου είπε:

«Δεν την ένοιαζε καθόλου. Το μόνο που την ένοιαζε ήταν η τηλεθέαση. 48%! Σκίσαμε, σκίσαμε, έλεγε χαρακτηριστικά».

Και συνέχισε την απολογία της:
«Το πρώτο που σκέφτηκα είναι ότι αυτό που πρέπει να πάθουν αυτοί που έκαναν αυτό στο παιδί μου πρέπει να τιμωρηθούν με τη θανατική ποινή. Τα ρούχα του τα έχω φυλάξει σε ένα κουτί. Είναι μεγάλο άδικο για το παιδί μου που έφυγε. Ποιος θα φέρει το παιδί μου πίσω; Πως να πιστέψω πως αυτό το διαμελισμένο σώμα είναι του παιδιού μου;

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της Δέσποινας Κουτσέγκου, δεν έλειψαν και οι στιγμές που ο Πρόεδρος αμφισβήτησε τα όσα έλεγε η ίδια. Το ότι για παράδειγμα η Αστυνομία απαγόρευσε την ίδια να δει τον κυνηγό που εντόπισε τον νεκρό γιο της, ίεναι κάτι που διαψεύστηκε από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Σε ερώτηση του Προέδρου: για ποιο λόγο χρεώσατε το παιδί σας τόσο πολύ, η μητέρα του Κωστή απάντησε πως το έκανε αυτό για να περάσει το σπίτι στο όνομά του και ο πρόεδρος συμπλήρωσε πως μαζί με το σπίτι περάσανε και 300.000 ευρω χρέους στο γιο της.

Η δίκη διακόπηκε για λίγο στις 19:40 λόγω αδιαθεσίας της Δέσποινας Κουτσέγκου, με την ίδια να βρίσκεται ημιλιπόθυμη!

«Οι γονείς μου δεν πίεσαν ποτέ τον Κωστή» – Τι κατέθεσε ο ανήλικος αδερφός του

-«Οι γονείς μου δεν πίεσαν ποτέ τον Κωστή», ήταν τα λόγια που είπε ο ανήλικος αδερφός του Κωστή Πολύζου στην κατάθεσή του.

Ο ανήλικος αδερφός του Κωστή Πολύζου ξεκίνησε την κατάθεσή του στις 14:00. Ο ίδιος περιέγραψε στο δικαστήριο για το τελευταίο βράδυ που είδε τον αδερφό του, λέγοντας:

«Την ώρα που παίζαμε στον υπολογιστή με τον Κωστή, είδα ότι δεν έχει νερό. Ο Κωστής πήγε στο λεβητοστάσιο. Άκουσα ένα αυτοκίνητο έξω από το σπίτι, ομιλίες και γέλια. Όταν μπήκε στο σπίτι ο Κωστής μας είπε ότι θα πάει στον φίλο του τον Σπύρο και πήρε μαζί του ομπρέλα.

Το πρωί είδα την μαμά μου ανήσυχη και μου είπε ότι ο Κωστής δεν γύρισε. Πήραμε τηλέφωνο στα νοσοκομείο και στο κέντρο υγείας, μήπως έχει γινει κάποιο ατύχημα. Το βράδυ της Παρασκευής, θυμάμαι ότι μιλήσαμε με τον πατέρα μου για καληνύχτα. Το βράδυ της εξαφάνισης του Κωστή έχει χαραχτεί στο μυαλό μου, ήταν το τελευταίο βράδυ που είδα τον αδερφό μου. Μάλιστα έκανα και συνεδρίες για να ξεπεράσω την απώλεια του αδερφού μου, δεν θα το ξεπεράσω ποτέ…»

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου αναφερόμενος στον αδερφό, του είπε πως θυμάται τα πάντα με ακρίβεια, από την πρώτη στιγμή. Όμως οι τηλεφωνικές κλήσεις που ανέφερε, δεν έγιναν ποτέ, σύμφωνα με τα πρακτικά της υπόθεσης και διαβάζοντάς του τη λίστα τηλεφωνημάτων, δεν φαίνεται πουθενά να υπήρξε η βραδινή κλήση, ούτε και πρωινή που ανέφερε πριν! «Δεν έχουν καταγραφεί οι κλήσεις σας», του είπε χαρακτηριστικά.

Σε παρέμβασή της η εισαγγελέας ανέφερε:

«Είστε ένα παιδί 17 ετών, πάνω από όλα θα πρέπει να έχετε συνείδηση, εν όψη της ενηλικίωσής σας. Επιμένετε ότι τηλεφωνήσατε στον πατέρα σας εκείνο το βράδυ;», επιμένοντας στην αρχική του θέση ο ανήλικος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα δάνεια που ήταν στο όνομα του Κωστή Πολύζου, ρωτώντας τον ανήλικο αδερφό του αν το ενέκρινε όλο αυτό και αν θα ήθελε ο ίδιος να συνέβαινε κάτι ανάλογο και σε αυτόν! Η απάντηση που δόθηκε στο δικαστήριο είναι: «Κοιτούσαμε πάντα σαν οικογένεια να βρούμε κοινές λύσεις.». Ο ίδιος μάλιστα είπε πως δεν ρώτησε ποτέ τους γονείς του για ποιο λόγο βάλανε τα δάνεια στο όνομα του Κωστή.

Ερωτήθηκε επίσης: «02:00-05:00 κάποιος ήταν στον υπολογιστή του Κωστή και συγκεκριμένα στο Facebook, ποιος πιστεύετε πως ήταν;», απαντώντας πως μάλλον ήταν η μητέρα του.

Ο μικρός αδερφός ρωτήθηκε αν έχει σκεφτεί ποτέ του πως οι δολοφόνοι του Κωστή μπορεί να είναι οι γονείς του, απαντώντας: «Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό αυτό!»

Για δύο δράστες κάνει λόγο η Αγγελική Νικολούλη – Πολλά στοιχεία και αρκετές στιγμές έντασης στην αίθουσα του δικαστηρίου

Πρώτη μάρτυρας είναι η γνωστή δημοσιογράφος, Αγγελική Νικολούλη, η οποία στην κατάθεσή της ανέφερε: «Όταν ξεκίνησαν οι έρευνες της εκπομπής, είπα στην κ. Δέσποινα ότι για να καταλάβουμε τι έγινε θα πρέπει να πάμε στην περιοχή (σ.σ Κοζάνη). Μάθαμε ότι το βράδυ της εξαφάνισης του Κωστή έβρεχε καταρρακτωδώς. Μια κυρία μας είπε ότι είδε τον Κωστή, περίπου στις 23:00, να μπαίνει στο σπίτι. "Τον άκουσα να μπαίνει, αλλά δεν τον άκουσα να βγαίνει", είπε χαρακτηριστικά. Η μητέρα ισχυρίστηκε τότε ότι έστειλε έξω τον Κωστή γιατί είχε μια βλάβη η εξωτερική βρύση».

Ο μικρός αδερφός του Κωστή
Σε άλλο σημείο, όπως αναφέρει το kozanilife.gr, η γνωστή δημοσιογράφος κατέθεσε ότι «η γλώσσα του σώματος από αυτά που μου έλεγε ο μικρός αδερφός του Κωστή ήταν διαφορετική από αυτά που ήθελε να πει. Με ειδικούς εξετάσαμε το βίντεο της κατάθεσης του μικρού, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι δεν "ζει" την κατάθεσή του. Την Παρασκευή που βρέθηκε το πτώμα, κάποια στιγμή πλησίασα τον μικρό και του είπα: "Μήπως θυμάσαι κάτι άλλο; Μήπως έκανες λάθος;". Και μου απάντησε: "Θέλω τη μαμά μου!".

«Μεγάλη αδιαφορία όταν βρέθηκε το πτώμα του παιδιού της»
Αναφερόμενη στις στιγμές από όταν βρέθηκε το πτώμα του άτυχου Κωστή και μετά, η Αγγελική Νικολούλη ανέφερε στο δικαστήριο: «Όταν βρέθηκε το πτώμα του Κωστή, η μητέρα του αδιαφόρησε! Όταν βρίσκεις το παιδί σου νεκρό, σκίζεις τη γη με τα νύχια! Τις πρώτες στιγμές αφότου βρέθηκε το πτώμα, η ίδια με ρωτούσε τι ακριβώς δήλωσαν οι μάρτυρες. Σε όλα τα τηλέφωνα και σε όλη την επικοινωνία που είχαμε, έδειχνε αδιαφορία. Όσο βρισκόταν στην Ελευσίνα, ήταν αδιάφορη. Όταν πήγαινε στη Σιάτιστα και βρισκόταν με συγγενείς, τότε έκλαιγε με λυγμούς και έλεγε συνέχεια βρείτε τους δολοφόνους του παιδιού μου. Με αφορμή το ότι τους καταγράψαμε χωρίς τη θέλησή τους, μας κατήγγειλαν στο ΕΣΡ. Όλη η κοινωνία αντιδρούσε και ήθελε να συνεχίσουμε τις έρευνες και η ίδια η μητέρα δεν ήθελε.

Από εκεί και πέρα άρχισαν να βγαίνουν και άλλα στοιχεία στο φως, όπως τα δάνεια που είχε ο Κωστής. Κάναμε μεγάλη έρευνα για το αυτοκίνητο. Ανακαλύψαμε ότι ο πατριός το είχε πουλήσει και του είχε κάνει 11 βιολογικούς καθαρισμούς! Στο εσωτερικό της κουκούλας του αυτοκινήτου βρέθηκαν κηλίδες αίματος, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Πιτσιάβας, γενετιστής και συνεργάτης του FBI».

Η Αγγελική Νικολούλη, σε ερωτήσεις του συνήγορου υπεράσπισης σχετικά με το μοιραίο βράδυ, δήλωσε:

«Φαντάζομαι ότι μεταξύ 01:00-03:00 έγινε ότι έγινε, αφού μετά τη 00:00 δεν τον είδε κανείς να βγαίνει, ενώ στις 03:00 τηλεφώνησε η μητέρα του Κωστή στον φίλο του, Σπύρο. Ο Κωστής πριν πέσει για ύπνο, καληνύχτισε τη θεία του, δείχνοντας πως δεν έχει πρόθεση να βγει. Κατά τη δική μου εκτίμηση, στη διάρκεια της μεταφοράς και της ταφής, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι δράστες είναι δύο. »

Οι ερωτήσεις του συνήγορου υπεράσπισης συνεχίστηκαν σε αρκετά έντονο τόνο, με την Αγγελική Νικολούλη να λέει: «Μη φωνάζετε σας παρακαλώ, σας έδωσα την εντύπωση ότι είμαι κουφή;».

Τέλος, ο Πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε πως: «Φτάσαμε σε σημείο να αντιδικούμε την κα. Νικολούλη! Δεν δικάζουμε αυτήν!»

Τι δήλωσε η Αγγελική Νικολούλη μετά την κατάθεσή της

Δείτε το βίντεο του KOZANILIFE.GR με τα όσα δήλωσε η Αγγελική Νικολούλη μετά την κατάθεσή της στη δίκη της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου:


http://www.kozanilife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom