Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

To 9o φύλλο της Ποντιακής Γνώμης


Mηνιαία εφημερίδα ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ, από τις εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

Φύλλο Νοεμβρίου 2009

ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ: Η «συγγνώμη» του πρωθυπουργού της Αυστραλίας και η στάση του Ερντογάν

...Τελικά, ο σοφός λαός τα έχει πει όλα. Η ποντιακή ρήση «Τον λύκον εταραβαγγέλιζαν κι ε'είνος ερώτανεν τη ποπά τ' εγίδια πού κιαν πάνε», που βάλαμε κάτω από τον τίτλο μας, αναφέρεται στις προσπάθειες που κάνει ένας παπάς για να πείσει τον λύκο να σταματήσει να είναι επιθετικός και να μην προκαλεί ζημιές στα κοπάδια των ανθρώπων. Την ώρα λοιπόν που του διαβάζει το τετραευαγγέλιο για να μεταμεληθεί, να εξιλεωθεί και να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των κοπαδιών, ο λύκος ρωτάει τον παπά «Πόπα, τ' αιγίδια σ' πού κιαν πάνε;», προφανώς για να συνεχίσει και μετά αυτό που ξέρει να κάνει: τις επιθέσεις εναντίον των κοπαδιών.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τους Τούρκους, είτε πρόκειται για κεμαλιστές είτε για ισλαμιστές. Ο Ερντογάν, αντί να συμμορφωθεί στις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και να δείξει μεταμέλεια για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν και συνεχίζουν να διαπράττουν οι Τούρκοι και το τουρκικό κράτος, αντί να προσαρμοστεί και να λάβει τα μηνύματα των καιρών, όπως είναι η γενναία στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας, για ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα σε σχέση με τις Γενοκτονίες και τις εθνοκαθάρσεις που διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει η Άγκυρα, προσπαθεί να πείσει τον τουρκικό λαό ότι οι Τούρκοι ποτέ δεν έκαναν γενοκτονίες. Και για να αισθάνεται εντάξει με τον εαυτό του ο τουρκικός λαός, του δίνει και το μήνυμα της ηθικής υπεροχής: «Ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να προβεί σε γενοκτονία».

8 σχόλια:

Ελενα καπακιώτου είπε...

περασα να πω ενα γεια.. μιας και απο πολιτικη δεν κατεχω...

καλο απογευμα

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Μ αρεσουν οι επαρχιακες εφημεριδες

Τολμουν περισσότερο....

Τι σχεση εχεις εσυ μαζι της;;;;

Βάσσια είπε...

Ευτυχώς που τα γεγονότα υπάρχουν για αποδεικνύουν των λόγων του (τους) "την αλήθεια"...

Θα συμφωνήσω με την Ρίκη, όντως οι "μικρές" κι επαρχιακές εφημερίδες τολμούν.

Καλή εβδομάδα
:-)

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Ζina καλώς ήρθες μετά από πολύ καιρό αποχής από το διαδίκτυο.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ να έχεις!

zeidoron dtsoukas είπε...

Ρίκη μου καμία σχέση,απλά έχω βάρεμα κι εγώ με τις τοπικές εφημερίδες κι όπου τις βρω τις ξεκοκκαλίζω.Μου ήρθε στο mail,μου άρεσε για το θάρρος της και την έβαλα να τη δουν όσοι μπορέσουν.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Βάσσια μου οι επαρχιακές εφημερίδες έχουν πάθος και μεράκι κάτι που λείπει από τις "εμπορικές" εφημερίδες του κέντρου!Και κάποιες τολμούν περισσότερο.Καλή εβδομάδα επίσης!

Anestis Ketsetzidis είπε...

Η φωνή των μικρών,σχεδόν πάντα είναι πιο καθαρή.
Τα μαρτύρια της ποντιακής φυλής δεν έχουν προηγούμενο.

zeidoron dtsoukas είπε...

Ανέστη έχεις απόλυτο δίκιο και σε ότι αφορά τα μαρτύρια των ποντίων,που χρειάζονται τόμοι ολόκληροι για να γραφούν και στο θέμα των μικρών επαρχιακών εφημερίδων.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom