Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

"Mea culpa" θα έλεγε ο αείμνηστος Αντρέας

Το πρωινό της Πέμπτης 17/12/2009 συνέβη ένα πολύ τραγικό γεγονός που πέρα από τη θλίψη όλων μας και για τον νεαρό και για την οικογένειά του έχει και πολιτικές διαστάσεις!
Θα διαβάσατε για την προσπάθεια του γιου γνωστού εισαγγελέα να δώσει τέρμα στη ζωή του πέφτοντας από τον 7ο όροφο του υπ. Προστασίας του Πολίτη όπου προσφάτως είχε προσληφθεί βάσει του παρακάτω Φ.Ε.Κ.


Ο νέος είχε προσληφθεί ως δικηγόρος αλλά ποτέ δεν είχε πάρει πτυχίο και μη αντέχοντας άλλο να ψεύδεται έκανε ό,τι έκανε.
Από τη στιγμή που μαθεύτηκε το γεγονός άρχισε ένας φαύλος κύκλος δηλώσεων και ανακοινώσεων θέλοντας να πείσουν ότι όλα ήταν νομότυπα (καλή τη πίστη!!!).
Δηλώσεις του υπουργού κυρίου Μ.Χρυσοχοϊδη:

«Από χθες το πρωί και με αφορμή μια τραγική ανθρώπινη ιστορία που αφορά σε συνεργάτη μου, επιχειρείται ένας “μιντιακός” κανιβαλισμός κυρίως μέσω ίντερνετ, που προκαλεί πολλά ερωτήματα. Προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν νοσηρά σενάρια εκεί που η πραγματικότητα μιλά από μόνη της και δεν επιδέχεται απολύτως καμία αμφισβήτηση. Επέλεξα να δώσω μια ευκαιρία σε ένα νέο άνθρωπο με ικανότητες, εντιμότητα και ευαισθησία, περιμένοντας καλή τη πίστη να μου προσκομίσει το πτυχίο του, χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό κόστος για το Δημόσιο»

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση προς όλους «να σεβαστούν το νέο που ευτυχώς βρίσκεται στη ζωή και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας για να βγει πιο δυνατός από αυτήν την περιπέτεια, όπως και την οικογένειά του που αυτές τις ώρες δοκιμάζεται. Επιτέλους, να σταματήσει τώρα η συνωμοσιολογία και τα αρρωστημένα σενάρια.»





Βεβαίωση της διεύθυνσης πολιτικού προσωπικού



Εγγραφο της διεύθυνσης οικονομικών

Το θέμα κύριε Υπουργέ δεν είναι αν πληρώθηκε από το δημόσιο ο νεαρός η όχι (κάποια στιγμή θα πληρώνονταν αν όλα πήγαιναν καλά).
Ούτε το γεγονός ότι έπασχε από σοβαρή ασθένεια  σας καλύπτει ως προς την πρόσληψή του διότι στην ίδια μοίρα βρίσκονται πάρα πολλά άτομα που συμβαίνει να έχουν και πτυχίο αλλά .....
Σαφέστατα έπαιξε ρόλο η συνεργασία σας και η φιλία σας με τον πατέρα του νεαρού.
Ποιος πείθει λοιπόν τον Ελληνικό λαό ότι δεν έχετε κάνει κι άλλες παρόμοιες προσλήψεις καλή τη πίστη;
Και αφού μπόρεσε να σας εκθέσει ένας "νέος άνθρωπος με ικανότητες,εντιμότητα κι ευαισθησία" τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν θα σας εκθέσουν οι επαγγελματίες απατεώνες που γυροφέρνουν τους πολιτικούς;
Το βέβαιον είναι ότι ενεργήσατε επιπόλαια και στη θέση σας ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου θα έλεγε απλά "mea  culpa",χωρίς να κάνει επίθεση σε bloggers και δημοσιογράφους!
Αν δε πάρουμε ως παράδειγμα τον κύριο Ρόβλια πού για κάποια σημειώματα μεταθέσεων πήρε το καπελάκι του κι έφυγε,μήπως ....;
Στο νεαρό ευχόμαστε να γίνει γρήγορα καλά κι όλοι οι γονείς να προσέχουν που οδηγούν τα παιδιά τους με την πίεση και το άγχος για πτυχίο και κοινωνική καταξίωση.

14 σχόλια:

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΗΣΥΧΑΣΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

Phivos Nicolaides είπε...

Καλά Χριστούγεννα και κάθε καλό για το νέο χρόνο!

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ είπε...

Σημ.SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR:Δεν μας τα λές καλά Υπουργέ μου. Τα ιστολόγια σου φταίνε τώρα; ΟΛΟΙ ευχόμαστε να βγεί αλώβητο το παιδί απο αυτήν την περιπέτεια που θα μπορούσε να μην την είχε υποστεί αν ΕΣΥ !! εφήρμοζες ότι σχύει για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες. Τι θα πει δέχθηκες "καλή τη πίστη" την μη εφαρμογή των ΝΟΜΙΜΩΝ διαδικασιών; ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ σου είναι το κράτος , οι νόμοι, το Υπουργείο; ΑΝ το παιδί ΔΕΝ ήταν παιδί Εισαγγελέα, θα δεχόσουν "καλή τη πίστη" παραβίαση των νομίμων; Πολύ "ψηλά πήρατε τον αμανέ" και θεωρείτε ΤΣΙΦΛΙΚΙ σας την Ελλάδα και ιθαγενείς τους Έλληνες που πρέπει να υπακούουν τυφλά στις προσταγές του φυλάρχου. Μόλις πριν 70 μέρες , οι προηγούμενοι "φύλαρχοι" πήραν το μάθημά τους, αν συνεχίσετε έτσι , σύντομα θα τους ακολουθήσετε.
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλε Θάναση ξέχνα το!Πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια ακόμα για να ξεφύγουμε απ' αυτή τη γάγγραινα του ρουσφετιού!Οσο οι πολίτες ζητάνε τόσο οι πολιτικοί θα ενδίδουν και το αντίστροφο βέβαια!Κρίμα στο παλικάρι!
Καλό Σαββατοκύριακο.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Φοίβο ευχαριστώ και αντεύχομαι!Μακάρι ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος για όλο τον κόσμο!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ φίλε Αργύρη τα είπες όλα!
Να είσαι καλά και σ' ευχαριστώ!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αναρωτιέμαι, καλη τη πίστη, γιατι δεν διορίζουν κι εμένα την κόρη μου;;;;;
Θα τους φέρουμε εν καιρώ το πτυχίο.....

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Αυτόν τον καιρό είμαι πάρα πολύ φορτωμένη και δεν προλαβαίνω να διαβάσω τον τύπο και ν' ακούσω ειδήσεις.
Πραγματικά λυπάμαι για την θέση που περιήλθε ο άτυχος νέος που όπως χιλιάδες άλλοι διακατέχονται από το άγχος μιας θέσης στο Δημόσιο. Εύχομαι να βγει αλάβωτος από αυτήν την περιπέτεια και να ορθοποδήσει. Κυρίως να ανακτήσει την υγεία του , γιατί και το διάβημά του υποδηλώνει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για να κρίνω το νομότυπο ή όχι της τοποθέτησής του.
Θα πρέπει όμως να είμαστε προσγειωμένοι και να μην περιμένουμε από την μια μέρα στην άλλη την απόλυτη κάθαρση και την άμεσο έξοδο από το καθεστώς του ρουσφετιού και των παρεκκλίσεων .Άλλωστε κάθε περίπτωση έχει το ανάλογο μέγεθος.
Δεκαετίες τώρα καταπίνουμε καμήλους και καμήλους, και πιάσαμε τώρα τον κώνωπα να τον διυλίσουμε;
Να μην κάνουμε εκπτώσεις, ούτε εξαιρέσεις ,αλλά να ιεραρχούμε και να αξιολογούμε την σοβαρότητα κάθε περιστατικού κι όχι να το συμψηφίζουμε με τα θηριο-σκάνδαλα προσληψεων και όχι μόνο.
Καλό σας βράδυ

http://ligery.pblogs.gr
http://pygemos.blogspot.com
http://lygeri.pblogs.gr

Ανώνυμος είπε...

ΠΤΥΧΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ, ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ.ΕΛΕΟΣ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ Ο ΑΤΥΧΟΣ ΝΕΑΡΟΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ?
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΜΙΣΘΙ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ.ΥΠΟΚΡΙΠΤΕΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ,ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΨΕΞΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΚΤΡΟΠΑ.ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ

Βάσσια είπε...

Δεν το ήξερα το γεγονός, απέχω από πολιτικές ειδήσεις, με κουράζουν πολύ τελευταία.

Εύχομαι το παιδί να είναι καλά, αυτό προέχει.

Τα υπόλοιπα, ρουσφέτι κλπ - το έχω ξαναπεί, είναι πια στο DNA μας....

Καλό βράδυ

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλή μου Ρίκη αν ήσουν φίλη του υπουργού Προ-Πο ίσως να έπιανες και συ το τζόκερ!Το κακό βέβαια είναι ότι έσπρωξαν ένα παιδί στην καταστροφή αντί να το βοηθήσουν.
Καλό βράδυ να έχεις!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αυτό είναι το χειρότερο αγαπητή Λυγερή ότι δεκαετίες τώρα έχουμε πωρωθεί και δεν μας ξενίζει πια τίποτα!Γιατί και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα μαθαίναμε ποτέ το παραμικρό αν ο νεαρός δεν έκανε το βήμα στο κενό.Γνωρίζεις πολύ καλύτερα απ' όλους μας πόσα παιδιά ΑμεΑ έχουν πτυχία κι όμως κάθονται σπίτι τους γιατί οι γονείς τους δεν έχουν σχέσεις με υπουργούς.Καλή Κυριακή εύχομαι!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ φίλε Ανώνυμε όπως ακριβώς τα λες είναι αλά,δεν νομίζω πως θα τον κουνήσει κανένας γιατί ο εν λόγω μπορεί να μην έχει μπάρμπα στην Κορώνη έχει όμως θεία που τη λένε ΣΙΑ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Βάσσια την καλύτερη δουλειά κάνεις που δεν ασχολείσαι!Και μεις που ασχολούμαστε τι καταλαβαίνουμε;
Απλά κάποια πράγματα είναι τόσο χοντρά και εξωφρενικά που δεν καταπίνονται αμάσητα!
Καλή Κυριακή να έχεις!

Read more: Go to TOP and Bottom