«Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εμφάνισης αρκούδας, δυστυχώς πρόκειται για ένα σοβαρό και διαχρονικό πρόβλημα στην περιοχή μας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοποταμίας Καστοριάς. Θλίψη έχει «σκεπάσει» την τοπική κοινωνία της Καστοριάς μετά το θανατηφόρο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης (09.06.2026) κοντά στο Δάσος Μεσοποταμίας, με έναν 16χρονο να χάνει τη ζωή του. Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοποταμίας Καστοριάς, Παντελής Κωνσταντίνου μίλησε για το θανατηφόρο τροχαίο και αποκάλυψε ότι στο αγροτικό επέβαιναν επτά με οκτώ άτομα, και όχι 5 όπως ήταν αρχικά γνωστό, ενώ ο οδηγός ήταν πιθανότατα ανήλικος.
Ο ίδιος δεν δίστασε να υποθέσει μάλιστα ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι πιθανό να έκανε κάποιον απότομο ελιγμό επειδή εμφανίστηκε μπροστά του αρκούδα, κάτι που όπως είπε έχει ξαναγίνει στο παρελθόν σε εκείνη την περιοχή.
Αναλυτικά τα λόγια του Παντελή Κωνσταντίνου: «Έγινε ένα τραγικό δυστύχημα. Στο αγροτικό επέβαιναν επτά με οκτώ άτομα. Κάποιοι λένε ότι πετάχτηκε μπροστά τους αρκούδα, άλλοι ότι ο οδηγός έκανε απότομο ελιγμό για κάποιο λόγο. Το αυτοκίνητο ντεραπάρισε και ένα από τα παιδιά καταπλακώθηκε από το όχημα. Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ο οδηγός ήταν πιθανότατα ανήλικος και δεν είχε δίπλωμα.
Το παιδί που έχασε τη ζωή του ήταν αλβανικής καταγωγής, όμως είχε μεγαλώσει εδώ, πήγαινε σχολείο εδώ και η οικογένειά του ζει πολλά χρόνια στην περιοχή. Τα υπόλοιπα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ τρία παρέμεναν για εξετάσεις όταν μιλήσαμε.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εμφάνισης αρκούδας, δυστυχώς πρόκειται για ένα σοβαρό και διαχρονικό πρόβλημα στην περιοχή μας. Έχουμε δει αρκούδες ακόμη και μέσα στο χωριό, κοντά στο σχολείο, και έχουμε κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους φορείς. Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου