Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Σκορπάνε αμύθητα ποσά για ένα έδρανο


Τελικά οι εκλογές δεν γίνονται για την ανάδειξη νέας και ισχυρής κυβέρνησης.
Γίνονται για να γεμίσουν χρήμα οι τσέπες των τυπογράφων,των διαφημιστών,των εκδοτών,των καναλαρχών,των τελεταρχών κι άλλων τινών επιτηδείων,μηδέ εξαιρουμένων των επιφανών υποψηφίων (μελλοντικές επενδύσεις).
Εχουν  βογκήξει οι ταχυδρόμοι κι αναστενάζουν τα κάθε είδους ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με τα ογκωδέστατα  φυλλάδια και τα λογής λογής  μηνύματα των πρωτοκλασάτων υποψηφίων των δυο μεγάλων κομμάτων.
Χρήμα με το τσουβάλι αλλά και με ουρά!
Ειδικά οι φανταχτεροί υποψήφιοι βουλευτές της Α και Β Αθήνας πρέπει να χαλάνε από 300.000 μέχρι 500.000 ευρό,κάποιοι δε ενδέχεται να πλησιάζουν και το 1.000.000.
Κι αυτά εν μέσω οικονομικής κρίσης!
Αθεόφοβοι,άπληστοι και ξεδιάντροποι ακόμα κι αν αυτά τα χρήματα τα κληρονομήσατε (διότι από μισθούς ή μεροκάματα δεν τα βγάλατε σίγουρα) από κάποιο θείο η μπαμπά γιατί τα σκορπάτε προκαλώντας  τον απλό πολίτη,εργαζόμενο ή συνταξιούχο;
Μπορείτε μήπως να μας πείτε με ποιο νόμιμο τρόπο θα τα πάρετε πίσω είτε εκλεγείτε είτε όχι;
Η εκλογική νομοθεσία είναι σαφέστατη και προβλέπει μάλιστα και αυστηρότατες ποινές για όποιους υπερβαίνουν το όριο δαπανών.
Ο εκλογικός νόμος προβλέπει ιλιγγιώδη πρόστιμα στις κυρώσεις: έως το διπλάσιο της ετήσιας βουλευτικής αποζημίωσης αλλά ως και έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα (στην περίπτωση τυχόν υπέρβασης στο διπλάσιο του επιτρεπομένου ορίου των δαπανών).




Αναλυτικά για τα όρια των δαπανών, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για κάθε υποψήφιο βουλευτή στην Α΄ Αθηνών φθάνει τις 90.000 ευρώ, στη Β΄ Αθηνών τις 135.000 ευρώ, στην Α΄ Πειραιώς τις 63.000 ευρώ, στη Β΄ Πειραιώς τις 73.000 και στην Περιφέρεια Νομού Αττικής τις 81.000 ευρώ. Στην Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης τα ποσά είναι 88.000 και 72.000 ευρώ αντίστοιχα. Στα Γρεβενά είναι μόλις 18.000 ευρώ, στα Δωδεκάνησα 63.000 ευρώ, στα Ιωάννινα 54.000 και στην Καστοριά, αλλά και στη Χίο, 27.000 ευρώ.
Ποιος να τα ελέγξει και ποιος να επιβάλει τις ποινές αφού Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει!
Εχουν προβλέψει μάλιστα ένα ποσό γύρω στο 40% να είναι άνευ αποδείξεων!
Θα θέλαμε όμως ως αδαείς που είμαστε  να μας εξηγήσουν τα κίνητρα που τους κάνουν να σκορπάνε αμύθητα ποσά για ένα βουλευτικό έδρανο,άντε και μια υπουργική καρέκλα!
Κάνουμε μαύρες σκέψεις για μαύρα χρήματα και σκοτεινές επιδιώξεις.
Μπορεί άραγε κάποιος απ' αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες να μας πείσει για το αντίθετο;
Διαβάστε σχετικό άρθρο στη χθεσινή Καθημερινή.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν ηθελα να σου πώ οτι οταν κάνω τέτοιες συζητήσεις με την παρέα μου, με τους φίλους μου πάντα καταλήγουμε στο ιδιο συμπερασμα.
Εμείς φίλε μου, η δικιά μας γεννια φταίει για την κατάντια μας.
Καλησπέρα.

Vassilis είπε...

οι άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τις ..."δουλειές" τους...
Μέχρι κοκτέϊλ "πάρτυ" στο Galaxy του Hilton έχει ακουστεί όπως μου έλεγε ένας ενημερωμένο φίλος προχθές : "δωρεάν" ποτά με θέα ... αυτό βέβαια μπορεί να είναι και ... αποχαιρετιστήριο πάρτυ :)

alitaki είπε...

kala kanoun i politiki edo,afou pali tha tous psifisete.dn tous timorisate pote.tha pethenoun apo ta geramata sti vouli.psifisete nea paidia na paroume oloi anasa.

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλε Θαλασσοκράτορα σίγουρα φταίμε και μεις αλλά μέχρι ένα σημείο,το οποίο εντοπίζω στην ανοχή μας και τις επιλογές μας!Από κει και πέρα όταν δουλεύεις από τις 6 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα κι έχεις κι οικογένεια δεν μένουν και πολλά πράγματα να κάνουμε.

zeidoron dtsoukas είπε...

Βασίλη και να φύγουν από την εξουσία έχουν βρει τον τρόπο να βάζουν το δάχτυλο στο μέλι!
Καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αlitaki καλώς ήρθες!Πολύ σωστά να μπούνε νέοι άνθρωποι στη βουλή αλλά να έχουν και καινούργιες ιδέες και διαφορετική νοοτροπία από τους παλιούς.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑΤΕ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ
ΠΟΣΟ ..ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ..

Σάββατο, 3 Οκτώβριος 2009
"Τα Αλβανικά SMS της κ. Νταλάρα."

"Η πολυδιαφημισμένη από τα ΜΜΕ κ. Νταλάρα θα έπρεπε να γνωρίζει οτι οι εκλογές είναι ΄Ελληνικές απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες και τα SMS που χρησιμοποιεί για τον εκλογικό της αγώνα θα έπρεπε να είναι γραμμένα εις την ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Είναι ντροπή για τους ανθρώπους αυτούς, να χρησιμοποιεί την...
ΑΛΒΑΝΙΚΗ γλώσσα όταν
απευθύνετε σε Έλληνες.
Γιατί θα πρέπει να γνωρίζει και κάτι η υπόψη κυρία ,ότι εάν δεν χρησιμοποιούσε το Νταλάρα σαν επίθετο ουδείς θα την αναγνώριζε.Γιαυτό θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο ευαίσθητοι σε τέτοιου είδους ζητήματα.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ..ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ

Read more: Go to TOP and Bottom