Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Οι διάκονοι της ελευθεροτυπίας αρωγοί της κυβέρνησης



Μέρα με τη μέρα μεγαλώνει ο κατάλογος των πρωτοκλασάτων δημοσιογράφων που βάζουν πλάτη ν' ανοίξει ο δρόμος που χάραξε η κυβέρνηση.
Απώτερος σκοπός η φίμωση των ενοχλητικών blogs.
Oι ίδιοι άνθρωποι που εξανέστησαν όταν ψηφίστηκε ο νόμος περί τύπου,ο οποίος καθιέρωσε την αστική ευθύνη των δημοσιογράφων,πράττουν τώρα ακριβώς το ίδιο.
Σκοπός του νόμου ήταν να φιμωθούν οι δημοσιογράφοι με την απειλή των αγωγών,ώστε να μένουν στο απυρόβλητο οι πολιτικοί.
Τώρα φτάσαμε στο άλλο άκρο,εναγκαλίστηκαν διώκτες και διωκόμενοι και από κοινού προσπαθούν να κλείσουν τα blogs.
Θέλουν να σιγήσουν οι μοναδικές ελεύθερες φωνές.Να μη μαθαίνει ο κόσμος τι γίνεται και τι του μαγειρεύουν.Να κερνάνε και να πίνουν και λογαριασμό να μη δίνουν!
Η αρχή έγινε με το Βασίλη Χιώτη του Βήματος κατά του press-gr,στη συνέχεια ο Θέμος Αναστασιάδης μήνυσε το troktiko,πριν δυο βδομάδες ο Χρήστος Ράπτης πάλι από το Πρώτο Θέμα μήνυσε το pressmme,το οποίο υποχρεώθηκε να κατεβάσει ρολά.
Τη σκυτάλη πήρε ο διευθύντης ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Αλφα Βασίλης Παπαδρόσος πάλι εναντίον του τρωκτικού και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε να το βάλει ο αδέκαστος,αυτός που δεν θα έκανε ποτέ μήνυση όπως δήλωνε στις εκπομπές του!Ναι περί του γενικού εισαγγελέα πρόκειται,του παντοδύναμου ρομπέν των φτωχών των βορείων προαστίων!Του πάμπλουτου πλέον δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.Κι αυτός εναντίον του τρωκτικού.
Δυο πράγματα είναι περίεργα:όλοι οι μηνυτές ειναι δημοσιογράφοι και σχεδόν όλοι κατά του πρώτου σε αναγνωσιμότητα blog!
Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η εμμονή;Προς τι τόσο μίσος αδέρφια;
Δεν είναι δυνατόν διαπρεπείς δημοσιογράφοι,πνευματικοί άνθρωποι,με στήλες σε εφημερίδες κι εκπομπές στην τηλεόραση να καταφεύγουν στο έσχατο μέσο υπεράσπισης των που είναι οι μηνύσεις και οι αγωγές!
Μήπως πέρα από τα προσωπικά τους οι δημοσιογράφοι βλέπουν να χάνουν μεγάλα μερίδια της διαφημιστικής πίτας αν αρχίσουν τα blogs να βάζουν διαφημίσεις;
Θέλω να θυμίσω κάτι ανάλογο που συνέβη στο χώρο του τύπου τη δεκαετία του 80.
Ολοι οι καθώς πρέπει "λειτουργοί" του τύπου πολεμούσαν τότε λυσαλέα το φαινόμενο Αυριανή του Γιώργου Κουρή,που έλεγε τα πράγματα με τ' όνομά τους έξω από τα δόντια!
Με πρόσχημα τον κιτρινισμό της εφημερίδας,που είχε φτάσει να πουλάει 200.000 φύλα οι μηνύσεις έπεφταν βροχή.
Ο καβγάς όμως γινόταν για τα έσοδα που θα έχαναν οι παραδοσιάκοι εκδότες από την δημοσίευση των ισολογισμών.Με το πέρασμα των χρόνων έγινε κι ο Κουρής καθεστώς κι αυτοί που τον πολεμούσαν τότε τώρα είναι μεγαλοστελέχη στο συγκρότημα.Κάποιος Νίκος και κάποιος Μάκης άκουγαν για τον αυριανισμό κι έβγαζαν σπυράκια!Τότε!
Παρ' όλα αυτά υπάρχουν δυο λύσεις για να γλιτώσετε από τους bloggers:
πολύ απλά σταματάτε τις τσιριτζάτζουλες και γίνεστε άνθρωποι!Ο άλλος τρόπος να κλείσετε τη Google,αφού όσα blogs και να φιμώσετε πολλαπλάσια θα ανοίγουν!

4 σχόλια:

AATON είπε...

Δεν είμαι υπέρ της φίμωσης κανενός, πόσο μάλλον των blogs, την στιγμή που είμαι ένας απο αυτούς.
Δεν είμαι όμως και υπέρ της αλητείας, σε καμία περίπτωση. Δεν με ενδιαφέρει πού την συναντάω, με ενδιαφέρει να ΜΗΝ την συναντάω.
Διστυχώς και μέσα στα blogs την συναντάω πολλές φορές. Ειδιαίτερα σε blogs που παριστάνουν τις online-εφημερίδες και αυτά που πίσω τους κρύβονται ασήμαντοι δημοσιογραφίσκοι που δεν τους ξέρει κανένας.
Ναι στην ελευθερία της γνώμης,
όχι στην αναρχία, την αλητεία και την ασυδοσία.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ φίλε Νίκο συμφωνούμε απόλυτα!
Πρέπει να υπάρχει αυτοέλεγχος και αυτοσεβασμός.Τα Blogs δεν είναι μέσα αυτοπροβολής,ούτε για να βγάζει ο καθένας τα απωθημένα του.Είναι πεδία ελεύθερης έκφρασης ιδεών με σεβασμό στις απόψεις των άλλων!

Γραφεας Πεζικου είπε...

ΑΑΤΟΝ
ΖΕΙΔΩΡΟΝ
Συμφωνώ απόλυτα και με τα δύο πιο
πάνω σχόλια!Μακάρι ΟΛΑ τα μπλόγκς
να σκεφτόνταν όπως εσείς και πάρα
πολλοι σαν και εσάς,αλλά όπως βλέ
πουμε δυστυχώς υπάρχουν και οι
Διαχειριστές-χρήστες-που μέσω
των ιστολογίων τους εκφράζονται
βγάζοντας τα εσώψυχα"ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ"
τους...Και καμιά φορά κοντά στο ξερό καίγεται και το χλωρό
Κρίμα και άδικο,αλλά ........

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλέ μου άνθρωπε κύριε Χριστόδουλε τι σας εκπλήσει;Μικρογραφία της ζωής είναι και το διαδίκτυο.Κι εδώ μέσα κυκλοφοράει κάθε καρυδιάς καρύδι!Είπαμε ο αυτοσεβασμός κι ο αυτοέλεγχος πρέπει να είναι οι βασικοί κανόνες όλων μας.
Καλό σας βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom