Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Υπάρχουν κι άλλοι Θεοί




ARGYRIS SIDERIS είπε...





"Χαιρόμαστε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ που ενας ΔΥΝΑΤΟΣ αρθρογράφος, πήρε τ`οπλο του και μπαίνει δυναμικά στη μάχη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ διακίνησης ιδεών. Την ώρα που άλλοι βλέποντας τον κίνδυνο, το "κόβουν λάσπη", κάποιοι ΑΡΣΕΝΙΚΟΙ διαλέγουν τη δύσκολη στιγμή και μπαίνουν στη φωτιά. Τι να πούμε εμείς. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ φίλε και η είσοδός σου στη bloggoσφαιρα, να σημάνει και το τέλος της δυναστείας των υποτιθέμενων ... ¨μεγάλων"."



Το κείμενο αυτό είναι ένα από τα πρώτα σχόλια που έλαβα.Προέρχεται από έναν άνθρωπο ο οποίος έχει δώσει αγώνες για τη δημοκρατία,παλαιότερα στο πλευρό του αείμνηστου Ευάγγελου Γαννόπουλου και εδώ και δυό χρόνια μέσα από το blog του skeftomaeesteellhnika.gr .
Θεωρώ πολύ τιμητικά τα λόγια του,όπως επίσης μεγάλη ήταν η τιμή που μου έκανε να φιλοξενεί τα γραπτά μου στο ιστολόγιό του.
Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου κι ας γνωριζόμαστε μόνο διαδικτυακά!
Ποιός το περίμενε πως το 2009,τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα,θα μιλάγαμε για λογοκρισία ;
Κι όμως μας έφτασαν πάλι στο σημείο μηδέν.Πίσω σε δύσκολα χρόνια που οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν γνωρίσει,απλά τα έχουν ακούσει σαν παραμύθια.
Το μόνο που μένει είναι να δημιουργήσουν κι ένα γραφείο στη Γενική Γραμματεία Τύπου όπου ο κάθε ένας από μας να υποβάλλει τα κείμενά του για να παίρνουν έγκριση προς δημοσίευση.Δόξα τω Θεώ για τη θέση του λογοκριτή υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι.
Οι κυβερνήσεις αμφοτέρων των κομμάτων κατάφεραν να ευνουχίσουν τους μεγαλοεκδότες,είτε με τα δημόσια έργα είτε με τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών οι οποίες παραμένουν εδώ και είκοσι χρόνια προσωρινές.
Οι μεγαλοδημοσιογράφοι αυτολογοκρίνονται από μόνοι τους για να μη χάσουν τις διασυνδέσεις τους και τις πολλαπλές θέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ταυτόχρονα.
Τι απέμεινε;Το καινούργιο μέσο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων,τα blogs!Αυτά χαλάνε τη σούπα,δεν τους αφήνουν σε χλωρό κλαρί.Κάτι παλιόπαιδα που τολμάνε και τους ξεμπροστιάζουν.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχουν κάνει δεν βρήκαν ακόμη τον τρόπο να βάλουν στο χέρι τους bloggers.
Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν κι άνθρωποι που δεν έχουν μοναδικό σκοπό της ζωής τους τον πλούτο.
Δεν νοιάζονται βρε αδερφέ ούτε για βίλες,ούτε για κότερα,ούτε για εξοχικά και καταθέσεις στην Ελβετία.
Τους φτάνει να 'χουν τη δουλειά τους την υγειά τους και να ζουν αξιοπρεπώς με την οικογένειά τους σε μια πατρίδα για την οποία θέλουν να αισθάνονται υπερήφανοι κι όχι να ντρέπονται για το χάλι της.
Υπάρχουν κι άλλοι Θεοί πέρα από τον Μαμωνά!
Τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθείτε πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω;
Δεν γίνεται κύριοι να μένουν κρυφά τα αίσχη σας!Πάρτε το χαμπάρι πια.
Θα βγαίνετε στη σέντρα να μαθαίνει ο κόσμος τα κατορθώματά σας,αφού ακόμα δεν βρέθηκε ο τρόπος να μπαίνετε φυλακή.
Κι αν νομίζετε πως κλείσατε το pressmme πλανάσθε πλάνην οικτρά!
Ενα κλείσατε εκατό άνοιξαν.

1 σχόλιο:

angel είπε...

Αγαπητέ μου zeidoron, οφείλω να ομολογήσω πως και γω ενημερωνόμουνα μέχρι "χθες" μέσω αυτουνού του κουτιού που λέγεται τηλεόραση και μέσω κάποιων φυλλάδων. Μη με ρωτήσεις γιατί τις αποκαλλώ φυλάδες και όχι εφημερίδες..γιατί πολύ απλά θα σου πω πως σχεδόν καμία από αυτές που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά δεν αξίζει να τις διαβάζει ο κόσμος γιατί και αυτές συμφέροντα εκτελούν. Αν δεν βάζαν κάθε κυριακή τα κουπόνια και τις κληρώσεις για αυτοκίνητα, θα σου λεγα εγώ πόσα φύλλα θα πουλούσαν. Τα bloggs τα έμαθα μέσω του μπαμπά μου που είναι πιστός φίλος τους και αναγνώστης τους. Έτσι λοιπόν έκανα την αρχή και διαπίστωσα με μεγάλη μου χαρά την αλήθεια που υπάρχει μέσα σαυτά και με μεγάλη μου λύπη είδα επίσης το "σκουπιδαριό" που μας πετάνε καθημερινά τα κανάλια. Είναι σίγουρο ότι πολλοί πονάνε από αυτά που γράφονται στα bloggs αλλά κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει κανέναν..ζούμε σε χώρα με ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ..το μόνο που μπορούν να κάνουν λοιπόν είναι μια τρύπα στο νερό. Άλλωστε αυτό το ξέρουν πολύ καλά να το κάνουν..είναι αυτό που λέμε..ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ!!!!

Read more: Go to TOP and Bottom