Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Ποια είναι η 31χρονη υπουργός Εργασίας,που της ανέθεσαν να τα βάλει με τα θηρία (βίντεο)


Η 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου από τα Γιαννιτσά είναι η νέα υπουργός Εργασίας που αντικατέστησε τον αποτυχημένο μεντορά της,Γιώργο Κατρούγκαλο στο υπουργείο Εργασίας.

Προφανώς ο κύριος Τσίπρας πιστεύει ότι μία όντως
μορφωμένη νέα γυναίκα,της οποίας τα μόνα ένσημα είναι ως σύμβουλος του πρώην υπουργού,θα τα καταφέρει στις μάχες με τα θηρία των δανειστών πολύ καλύτερα από τους προηγούμενους μνημονιακούς υπουργούς που θυσίασαν τα όνειρα και τον ιδρώτα των Ελλήνων στο βωμό των ατέρμονων διαπραγματεύσεων.

Εμείς να ευχηθούμε καλό κουράγιο στη νεαρή υπουργό και να βάλει καλά στο μυαλό της ότι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν είναι κούκλες,αλλά ΑΝΘΡΩΠΟΙ.... είναι πάρα πολύ νέα για να χαραμίσει μία καριέρα στις μνημονιακές και αντεργατικές επιλογές του κόμματος που την ανέδειξε.
Ζείδωρον


Η νέα υπουργός γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου. Η διδακτορική διατριβή της αφορά το Εργατικό Δίκαιο. Η ίδια είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου, στο υπουργείο Εργασίας.

Η κ. Αχτσιόγλου ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ, ενώ το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου.

Από τα εφηβικά της χρόνια είχε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων. Η ενεργή εμπλοκή της στα κοινά ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια, με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή της στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του ΑΠΘ.

Ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα για το Άρθρο 16 και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Επιπρόσθετα, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στα κινήματα αλληλεγγύης και στους κινηματικούς αγώνες για τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

«Στην επιστημονική μου σταδιοδρομία, ο κύριος όγκος των παρεμβάσεων μου στην εγχώρια και διεθνή επιστημονική κοινότητα αφορά την υπεράσπιση της εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ιδίως τα τελευταία χρόνια επικεντρώνομαι στις ανατροπές που επιφέρουν τα μνημονιακά καθεστώτα στο πεδίο του εργατικού δικαίου και των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων, προτείνοντας λύσεις σε δικαιοπολιτικό επίπεδο», αναφέρει η ίδια στη σελίδα της στο facebook.

Η πρώτη κίνηση της νέας υπουργού ήταν να κλείσει τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom