Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026

Εύη Βέρρη: Ξανά χαμογελαστός ο 18χρονος Μάριος από το Αγρίνιο - «Μαζί μας βγήκε ξανά... η ζωή»


Την κάθε στιγμή απολαμβάνει ο ήρωας της ζωής, Μάριος από το Αγρίνιο, μετά από την τεράστια περιπέτεια υγείας που βίωσε, όπως ενημέρωσε σε συγκινητική ανάρτηση η μητέρα του, Εύη Βέρρη.

Λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερις μήνες παραμονής στο Τορίνο για τον Μάριο από το Αγρίνιο, που κέρδισε τη ζωή μετά από την τεράστια περιπέτεια υγείας που βίωσε, χρειάστηκε να υποβληθεί σε ένα ακόμα χειρουργείο. 

«Βγήκαμε από το νοσοκομείο. Και μαζί μας βγήκε ξανά… η ζωή», έγραψε συγκινημένη η μητέρα του, Έυη Βέρρη, υπενθυμίζοντας πως τα μικρά, τα απλά, τα αυτονόητα που κάποτε φάνταζαν μακρινά, αποκτούν ξανά αξία: ένα χαμόγελο, μια βόλτα, ένα κούρεμα, μια κανονική στιγμή.

Η πορεία του Μάριου υπήρξε εξαιρετικά δύσκολη. Στην Ελλάδα, όταν ζητήθηκε η δυνατότητα μεταμόσχευσης, οι γιατροί ήταν διστακτικοί. Όπως περιγράφει η μητέρα του, ένας γιατρός της είπε: «Μπορεί να σου φανεί σκληρό Εύη, αλλά θα δώσουμε ένα συκώτι κάπου που θα πάει χαμένο;».

Όμως, η τύχη και η αποφασιστικότητα δεν τον εγκατέλειψαν. Στην Ιταλία, οι γιατροί που ανέλαβαν τον Μάριο του έδωσαν δεύτερη ευκαιρία: «Αν υπάρχει έστω μία ελπίδα για ζωή, δεν έχουμε δικαίωμα να την αρνηθούμε. Ανάμεσα στην άρνηση και στην ευθύνη, ανάμεσα στην καταδίκη και στην απόφαση, ανάμεσα στο «όχι» και στο «θα παλέψουμε», υπήρχε ένα παιδί που δεν το έβαλε κάτω. Και σήμερα, ο Μάριος είναι ξανά εδώ».

Η ανάρτηση της κ. Έυης Βέρρη:

«Βγήκαμε από το νοσοκομείο.

Και μαζί μας βγήκε ξανά… η ζωή.

Τα μικρά, τα απλά, τα αυτονόητα που κάποτε έμοιαζαν μακρινά.

Ένα χαμόγελο.

Μια βόλτα.

Ένα κούρεμα.

Μια κανονική στιγμή.

Όμως πριν φτάσουμε εδώ… υπήρξαν δύο φράσεις που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Η πρώτη, στην Ελλάδα, από το γιατρό του Μάριου όταν τον ρώτησα γιατί τον απορρίπτεται να πάει για μεταμόσχευση;

«Μπορεί να σου φανεί σκληρό Εύη αλλά θα δώσουμε ένα συκώτι κάπου που θα πάει χαμένο;»

Η δεύτερη, εδώ στην Ιταλία, από τους μεγάλους γιατρούς που τον ανέλαβαν:

«Αν υπάρχει έστω μία ελπίδα για ζωή, δεν έχουμε δικαίωμα να την αρνηθούμε.»

Ανάμεσα σε αυτές τις δύο φράσεις… χωράει όλη η αλήθεια.

Ανάμεσα στην άρνηση και στην ευθύνη.

Ανάμεσα στην καταδίκη και στην απόφαση.

Ανάμεσα στο «όχι» και στο «θα παλέψουμε».

Και κάπου εκεί ήταν ένα παιδί.

Ο Μάριος.

Και σήμερα… είναι εδώ.

Γιατί τελικά, η ζωή δεν είναι δεδομένη. Είναι στάση. Είναι επιλογή. Είναι μάχη.

Και κάποιοι επιλέγουν να την πετάνε… και κάποιοι να τη σώζουν και να την επιστρέφουν καλύτερη.

Εμείς σήμερα απλά …. τη ζούμε».


https://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom