Τρίτη 29 Ιουλίου 2025

Βία, δακρυγόνα και προσαγωγές από τους “μπάτσους” Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη στον Αγιο Νικόλαο (βίντεο)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στον Άγιο Νικόλαο - Το ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο συνόδευαν σκάφη του Λιμενικού

Ο εγχώριος κατασταλτικός μηχανισμός, ενεργώντας κατ’ εντολήν του Μητσοτάκη και Χρυσοχοίδη, επιτέθηκε (όπως σε Σύρο και Ρόδο) και στους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στον Αγιο Νικόλαο την ώρα που κατέφθανε το ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο με τους δήθεν ανίδεους ισραηλινούς τουρίστες.

Οπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης κάτοικοι και φορείς της περιοχής, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό υπέρ της Παλαιστίνης υποδέχθηκαν το ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα πήραν άλλη τροπή αφού έγινε ρίψη δακρυγόνων, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε προσαγωγές.

Σημειώνεται, δε, ότι η ρίψη χημικών από όσους βρέθηκαν σήμερα στο λιμάνι κρίθηκε ως αναίτια, καθώς δεν έγιναν επεισόδια.

Σημειώνεται πως στο σημείο υπήρξε ισχυρή αστυνομική παρουσία ενώ ενισχύθηκε και η δύναμη του Λιμενικού Σώματος, με την Ελληνική Ακτοφυλακή μάλιστα να συνοδεύει το κρουαζιερόπλοιο κατά τον κατάπλου του.

Οι Ισραηλινοί “τουρίστες” αναχώρησαν με λεωφορεία περνώντας από τη γέφυρα της λίμνης δίπλα από τους διαδηλωτές.

Τα τρία άτομα που προσήχθησαν αφέθηκαν ελεύθερα.

https://www.imerodromos.gr/

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στον Άγιο Νικόλαο - Το ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο συνόδευαν σκάφη του Λιμενικού

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στη λίμνη του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της πόλης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, την ώρα που αναμενόταν η άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου.

Από νωρίς, το πρωί της Τρίτης, αστυνομικοί και λιμενικοί είχαν ισχυρή παρουσία στο λιμάνι της πόλης, εφαρμόζοντας το αυταρχικό δόγμα καταστολής που διέταξε η κυβέρνηση μετά τις ειρηνικές διαδηλώσεις σε Σύρο και Ρόδο. Μάλιστα, την είσοδο του πλοίου στο λιμάνι προστάτευαν σκάφη του Λιμενικού.

Τα ισραηλινά “καλόπαιδα” - τουρίστες άνοιξαν και πάλι τη σημαία του Ισραήλ επαναλαμβάνοντας την ίδια χυδαία πρόκληση όπως έκαναν στη Σύρο και στη Ρόδο.

Αυτοκίνητα και λεωφορεία περίμεναν τους τουρίστες στην προβλήτα για να τους παραλάβουν και να τους ξεναγήσουν στο νησί. Σε ισχύ βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ορισμένοι δρόμοι έχουν αποκλειστεί.

Τη σημερινή κινητοποίηση διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, τονίζοντας ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν μπορούν να παραμένουν σιωπηλές απέναντι στα εγκλήματα πολέμου και στην «κανονικοποίηση της γενοκτονίας» στη Γάζα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους, «η σιωπή είναι συνενοχή. Οι ακτές μας δεν είναι βουβές μπροστά στη γενοκτονία».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το πλοίο συμβολίζει τη συνέχιση της πολιορκίας του παλαιστινιακού λαού και η παρουσία του στα ελληνικά λιμάνια δεν μπορεί να θεωρείται «τουριστική ουδετερότητα».

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom