Και τελικά… όλα καλά με τους ιδιοκτήτες των δυο ΚΑΕ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, με την κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμός, Γ. Βρούτσης, με ενθουσιασμό ανακοίνωσε τα εξής, μετά τις ξεχωριστές συναντήσεις με τον Γιαννακόπουλο και τους αδελφούς Αγγελόπουλους. «Ευχαριστούμε θερμά τις διοικήσεις των δύο ιστορικών ομάδων που έχουν κάνει περήφανη την Ελλάδα, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και προσωπικά τους κυρίους κυρίους Αγγελόπουλους και κύριο Γιαννακόπουλο για την άμεση και θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα της Πολιτείας.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ομαλή διεξαγωγή της σειράς των τελικών και η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος σε κλίμα ασφάλειας και αθλητικού σεβασμού. Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε καλό, εποικοδομητικό και ουσιαστικό κλίμα.
Περάσαμε τον κάβο. Δόθηκαν εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των τελικών και την περιφρούρηση του ευ αγωνίζεσθαι. Οι ιδιοκτήτες των δυο ΚΑΕ εγγυώνται και με την παρουσία τους στα γήπεδά τους την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Ευχαριστώ πολύ».
Η γελοιότητα σε όλο της μεγαλείο. Καμία διαβεβαίωση δεν δόθηκε. Ίσα, ίσα, στις δηλώσεις τους πριν τις συναντήσεις οι ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ συνέχισαν το γαϊτανάκι των προσωπικών επιθέσεων, τη νοοτροπία των… χουλιγκάνων και της αντίληψης ότι τους ανήκει το πρωτάθλημα μπάσκετ!
Μετά τις συναντήσεις, βέβαια, οι δηλώσεις ήταν σε… θετική κατεύθυνση. Μέχρι που οι ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έβγαλαν κοινή ανακοίνωση για την επανέναρξη των τελικών της Greek Basketball League, στην οποία αναφέρουν πως οι αγώνες των τελικών, θα διεξαχθούν χωρίς περαιτέρω προβλήματα.
Οι ανακοινώσεις:
«Ως ΚΑΕ Ολυμπιακός δηλώνουμε την ανεπιφύλακτη δέσμευσή μας στην απολύτως ειρηνική και σύμφωνη με τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι ολοκλήρωση των τελικών του πρωταθλήματος της Basket League 2024-2025. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη για όλα τα θέματα που έχουν ανακύψει.
Ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός δηλώνουμε την ανεπιφύλακτη δέσμευσή μας στην απολύτως ειρηνική και σύμφωνη με τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι ολοκλήρωση των τελικών του πρωταθλήματος της Basket League 2024-2025. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη για όλα τα θέματα που έχουν ανακύψει».
Για γέλια θα ήταν εάν δεν αντιμετώπιζαν όλοι αυτοί το μπάσκετ (και γενικά τον αθλητισμό) σαν να είναι χωράφια του… παππού τους!
Το γράψαμε και το ξαναγράφουμε: Θύμα σε όλο αυτό το γαϊτανάκι είναι το ελληνικό μπάσκετ, τις τύχες του οποίου ορίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και η πολιτική της «αριστείας» που δεν θα σταματήσει να κάνει «μπίζνες» μαζί τους.
Υπενθυμίζουμε ότι η παρωδία των «διαπραγματεύσεων» συνεχίστηκε, με τις ξεχωριστές συναντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γ. Βρούτση, με τους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Αυτό έγινε ενώ η κυβερνητική ξεφτίλα της δήθεν «αυστηρότητας» εξαντλήθηκε με την «κωλοτούμπα» του Γ. Βρούτση και να αλλάζει τους όρους της συνάντησης. «Η σύμπτωση της ώρας είναι δεύτερο ζήτημα. Σημαντικό είναι να έρθουν και οι δύο, ανεξαρτήτως ώρας. Επιδιώκουμε να δούμε και να βγουν προς την κοινωνία καθαρές δηλώσεις των δύο παραγόντων», είχε ισχυριστεί νωρίτερα σήμερα. Μέχρι τότε έκανε λόγο μόνο για κοινή συνάντηση, ύστερα από τις «ομορφιές» και τις «αλητείες» στο ΣΕΦ.
Ακολουθούν οι δηλώσεις του Γιαννακόπουλου και των Αγγελόπουλων πριν και μετά τις συναντήσεις με τον Βρούτση. Τα συμπεράσματα δικά σας:
Προσερχόμενος στη συνάντηση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον αναπληρωτή υπουργό, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν στη σωστή τους διάσταση εδώ και 5 χρόνια, 7 χρόνια κάνω μια τεράστια προσπάθεια προσπαθώντας να φέρω τους κυρίους Αγγελόπουλους στη σωστή ηθική. Τους στέλνω καλάθια στις γιορτές, τους στέλνω καλάθια όταν γεννιούνται τα παιδιά, τους έχω γυρίσει και έχω πει να παίξουμε μπάσκετ και για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Είναι σε όλα ανάποδοι». Στη συνέχεια επανέλαβε όσα ισχυρίζεται ο ίδιος για τα επεισόδια στο ΣΕΦ, κατηγορώντας του αδελφούς Αγγελόπουλους. «Το πρωτάθλημα πρέπει να συνεχιστεί, ο καλύτερος να κερδίσει εντός γηπέδου. Όποιος έχει κάνει την όποια παράβαση να τιμωρηθεί», είπε. Σε ερώτηση αν υπάρχει έδαφος για συνεννόηση απάντησε «Έδαφος με συνεννόηση με δύο ανθρώπους οι οποίοι λένε αυτά τα πράγματα; Μα σας παρακαλώ».
«Είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνάντηση, όλα πήγαν καλά. Θεωρώ ότι ο υπουργός πρότεινε μια πολύ δίκαιη λύση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Πρέπει το πρωτάθλημα να τελειώσει στα γήπεδα. Ευχαριστώ πάρα πολύ» δήλωσε ο Δ. Γιαννακόπουλος στην ΕΡΤ , βγαίνοντας από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού αθλητισμού.
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος προσερχόμενος στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού δήλωσε:
«Καλησπέρα σας, ευχαριστούμε που είστε εδώ. Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της κυβέρνησης. Ο λόγος που είμαστε εδώ είναι σεβασμός στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και των υπουργών που περιμένουν πάνω. Διαφορετικά δεν θα ήμασταν εδώ. Δεν αντιλαμβανόμαστε τον λόγο που έχει γίνει αυτή η συνάντηση, δεδομένου ότι στον αγώνα ειρήνης και φιλίας hσυμπεριφορά του κυρίου Γιαννακόπουλου ήταν απαράδεκτη. Από εμάς δεν έγινε απολύτως τίποτα. Δεν είμαστε το ίδιο. Δεν δεχόμαστε την εξομοίωση που γίνεται από ενδεχομένως διάφορες πλευρές. Δεν είμαστε ίδιοι».
Βγαίνοντας από τη συνάντηση με τον Γ. Βρούτση ο Γ. Αγγελόπουλος δήλωσε:
«Έγινε εποικοδομητική συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα. Ανταλλάχθηκαν απόψεις. Η βούληση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Θέλει το πρωτάθλημα να συνεχιστεί και να τελειώσει. Έδειξε σοβαρή διάθεση να κάνει τομές που θα βοηθήσουν να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν αυτά τα οποία μας έφεραν εδώ σήμερα. Υπήρξαν κάποιες εντάσεις μεταξύ μας, αλλά σε καλό κλίμα. Στο τέλος συμφωνήσαμε.
Συζητήθηκαν όλα τα θέματα. Στη συνάντηση αναλύθηκαν όλα τα θέματα που υπάρχουν στον ελληνικό αθλητισμό και των τελευταίων ημερών και τα παλαιότερα. Είναι ξεκάθαρη η βούληση. Από εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό η ατομική ευθύνη του καθενός, ειδικά όταν είσαι ιδιοκτήτης ομάδας και έχεις τέτοια ευθύνη. Άλλο το τι θα κάνει η κυβέρνηση και άλλο η ατομική ευθύνη για τη συμπεριφορά του και τις πράξεις του καθένας μας. Από εδώ, οπότε είναι και αυτό, πιστεύουμε ότι θα συνεχιστούν οι τελικοί και ο καλύτερος ας κερδίσει. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχαριστώ. Αυτή είναι η απόφαση».
https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου