Σάββατο 12 Απριλίου 2025

Πάτρα: Το προφίλ του 54χρονου που αποπειράθηκε να ληστέψει τράπεζα - Ήταν ιδιοκτήτης παιδότοπου


Νέες πληροφορίες για το προφίλ και το παρελθόν του 54χρονου που αποπειράθηκε να ληστέψει τράπεζα στο κέντρο της Πάτρας, στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Αγίας Σοφία, την Παρασκευή (11/4), βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το tempo24.news, πριν από περίπου 15 χρόνια είχε συμπλακεί με αστυνομικούς, και κατηγορήθηκε για απείθεια και αντίσταση κατά της Αρχής.

Το τελευταίο διάστημα φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα. Καταγόταν από το Αίγιο και διέμενε στην περιοχή της Παραλίας Πατρών. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η ληστεία διαπράχθηκε πολύ κοντά στο πατρικό του σπίτι.

Κατά το παρελθόν ήταν ιδιοκτήτης παιδότοπου στην Πάτρα.

Σήμερα στον Εισαγγελέα

Το Σάββατο (12/4) ο 54χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα όπου θα του ασκηθεί η σχετική ποινική δίωξη. Εξάλλου σε βάρος του σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Πατρών, δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Την ώρα μάλιστα που έβγαινε από την τράπεζα προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης, πρόταξε τα δύο πιστόλια που είχε στην κατοχή του ενώ αντιστάθηκε, χτυπώντας τους αστυνομικούς με χέρια και πόδια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση

Συνελήφθη, άμεσα, σήμερα το πρωί, στην Πάτρα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών και της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, ο κατηγορούμενος φορώντας περούκα και γυαλιά, εισήλθε σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Πάτρα και με την απειλή άσκησης βίας αφαίρεσε από το χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των 23.210 ευρώ.

Άμεσα μετέβησαν στον τόπο του περιστατικού, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών και της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν τον κατηγορούμενο να εξέρχεται από το υποκατάστημα και να προτάσσει δύο πιστόλια, προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης, ενώ αντιστάθηκε, χτυπώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια και πόδια.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, ενώ σε σωματικό έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν :

  • 1 πιστόλι κρότου, με γεμιστήρα,
  • 1 πιστόλι αεροβόλο, με γεμιστήρα,
  • 23.210 ευρώ
  • 1 περούκα και
  • 1 καπέλο

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης και κατέσχεσαν ένα πιστόλι κρότου και τρείς αμπούλες αεροβόλου πιστολιού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom