Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Προκλητικός Γεωργιάδης στη Λέσβο: Αποκάλεσε «κάφρους» και «βλάσφημους» τους υγειονομικούς που αποδοκίμασαν την κυβερνητική πολιτική! (φωτο & βίντεο)


Στην τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, παραβρέθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με εργαζόμενους των δημόσιων δομών υγείας της Λέσβου και μέλη του Εργατικού Κέντρου, να τον αποδοκιμάζουν, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητική πολιτικής.

Ιδιοκτήτες ξενοδοχείου της Χαλκιδικής ήταν κατάσκοποι της Ρωσίας, υποστηρίζει ο ρωσικός ιστότοπος «The Insider» (βίντεο)


Το ζεύγος Νικολάι και Ελένα Σαποσνίκοφ αγόρασαν το ξενοδοχείο το 2009 – Λειτουργούσαν ως πληροφοριοδότες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ χρησιμοποιούσαν τον χώρο ως κατάλυμα για την πανίσχυρη υπηρεσία ασφαλείας GRU.

Κρήτη: Ο «Τιγανίτης» έσφαξε τον δοσίλογο δολοφόνο του αδελφού του μέσα στο δικαστήριο (φωτο & βίντεο)


Σαν σήμερα δικαζόταν ο δοσίλογος Νίκος Μαγιάσης, αλλά ο Γιώργος Βρέντζος πρόλαβε και τον σκότωσε με μαχαίρι που είχε κρύψει με τσιρότο κάτω από το δικηγορικό έδρανο.

Κύπρος: Την βίαζε και εκείνη τον αγκάλιασε επειδή νόμιζε πως ήταν ο σύντροφός της


Παρέμεινε η ποινή φυλάκισης 8 ετών και στη δίκη δευτέρου βαθμού για τον 32χρονο Ουκρανό Β.Ι, καθώς το Εφετείο Πάφου δεν δέχθηκε κανέναν από τους λόγους έφεσης τόσο για τη καταδίκη όσο και για το ύψος της ποινής.

ΟΚΔΕ: Κάτω τα χέρια από τα χειρουργεία - Να υπερασπίσουμε την Δημόσια και Δωρεάν υγεία


Σχεδόν 2 μήνες μετά από την εφαρμογή του μέτρου για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, ο «θεραπευτής» όλων των «παθογενειών» της Μεταπολίτευσης, Άδωνις, δεν δικαιούται να πανηγυρίζει. 

Μαρούσι: Τρεις συλλήψεις για την φονική συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο


Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές για την φονική συμπλοκή, που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής (28/4), έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι.

Σάμος: Ψάχνουν το κίνητρο της δολοφονίας του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη (βίντεο)

Τα στοιχεία που «έκαψαν» τον δράστη και η πρώτη αντίδραση της κόρης του θύματος

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 48χρονο, ο οποίος συνελήφθη με βάση σχετικό ένταλμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στη Σάμο, για την δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη, πριν από δύο χρόνια.

Θρήνος στον Στρατό Ξηράς: Πέθανε 46χρονος Ανθυπασπιστής


Σε ηλικία μόλις 46 ετών έφυγε από τη ζωή ένας ΕΜΘ Ανθυπασπιστής.Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, πρόκειται για τον ΕΜΘ (Εθελοντές Μακράς Θητείας) Ανθυπασπιστή Πεζικού Χ.Σ, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση εκτός οργανικής δύναμης (ΕΟΘ), με μακρά αναρρωτική άδεια.

Πυροβολισμοί σε χωριό του Ηρακλείου: Γάζωσαν αυτοκίνητο με καλάσνικοφ - Τα πρώτα στοιχεία


Αιματηρό επεισόδιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, έγινε πριν από λιγο στο Τσιφούτ Καστέλλι του Δήμου Γόρτυνας, στην ενδοχώρα του Ηρακλείου.

Οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι προσφεύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια - Επιστολή-απάντηση στον Άρειο Πάγο για την απόφαση

«Ήταν η απόλυτη ξεφτίλα… Δεν θα σταματήσουμε μέχρι την πραγματική δικαίωση»

Οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι, μετά τη χθεσινή ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, θα αποστείλουν άμεσα στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου επιστολή με τη δική τους απάντηση για την πορεία της δίκης και για την τόσο άδικη γι’ αυτούς απόφαση, μία απόφαση που τους πλήγωσε και παράλληλα τους σόκαρε.

Την Τετάρτη 1η Μάη 2024 απεργία! Ολοι στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις!


Στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη - Σταθμός στην πάλη για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς. 

POS: Για ποιες αγορές έως 10 ευρώ «κουρεύονται» οι τραπεζικές προμήθειες

Στη Βουλή η τροπολογία για τα POS - Ενεργοποιούνται απο 1η Μαΐου τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

«Κουρεύονται» δια νόμου οι ανώτατες προμήθειες που θα επιβάλλονται, για τα επόμενα 3 χρόνια σε συναλλαγές έως 10 ευρώ στην λεγόμενη «μικρή λιανική» αλλά και στα ταξί.

Οι διάλογοι που «καίνε» και οι κωδικές ονομασίες της συμμορίας ανηλίκων πίσω από τον θάνατο 16χρονης στον Βύρωνα


Η συμμορία ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά σε συνομηλίκους τους και εξαρθρώθηκε από την αστυνομία, φαίνεται ότι σχετίζεται με τον θάνατο μιας 16χρονης στον Βύρωνα του 2023.

Πάσχα 2024: Επιστρέφονται σήμερα οι πινακίδες από τον Δήμο Αθηναίων - Ποιοι εξαιρούνται


Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από την Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών από σήμερα Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους ενόψει της γιορτής του Πάσχα.

Ηράκλειο: Συμπλοκή στο κέντρο της πόλης, ένας 21χρονος στο νοσοκομείο


Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές στο Ηράκλειο καθώς υπήρξε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της πόλης το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας (29/04/2024).

Στην Ασφάλεια για έξι ώρες ο Διευθυντής Εκλογών για τη διάρρηξη - Γιατί κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο


Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθήνας βρέθηκε για περισσότερες από έξι ώρες την Κυριακή 28/4/24 ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών ο οποίος κατήγγειλε διάρρηξη στο γραφείο του στην οδό Ευαγγελίστριας.

Πικέρμι: Τροχαίο με νεκρό 62χρονο οδηγό όταν αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε κολόνα


Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο Πικέρμι τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης 30 Απριλίου. Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε κολόνα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 62χρονου οδηγού.

Μεγάλη Τρίτη: «Αι μωραί παρθέναι» και το τροπάριο της Κασσιανής (βίντεο)


H Mεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη στην προνοητικότητα και την εγρήγορση με την παραβολή των δέκα παρθένων και το υπέροχης ποιητικής ομορφιάς, τροπάριο της Κασσιανής.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα γεννήθηκε και πέθανε ο Kωνσταντίνος Kαβάφης (φωτο & βίντεο)

Ο Κ.Π.Καβάφης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές της σύγχρονης εποχής, γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1863 και πέθανε 70 χρόνια αργότερα, στα γενέθλιά του στις 29 Απριλίου 1933.

Μάτι: Παρέμβαση της προέδρου του Άρειου Πάγου για να αποφευχθεί παραγραφή αδικημάτων


Την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής (29/04/2024) απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, θα ζητήσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων.

Μητέρα καταγγέλλει πως εκφόβισαν και κούρεψαν τον 5χρονο γιο της στο νηπιαγωγείο (βίντεο)


Ο μικρός Ανέστης επάνω, χαρούμενος με το νέο του κούρεμα στα γενέθλιά του.Και αυτό που βλέπετε στη φωτο κάτω είναι το κομμένο μαλλί του 5χρονου αγοριού γυρνώντας την επόμενη μέρα από το σχολείο.

Οι ακρότητες πληγώνουν την Δημοκρατία!...

«Παρακλητικό» πιπεράτο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Μας άφησε εμβρόντητους ο διαπληκτισμός με ύβρεις και γροθιές στη Βουλή και παραθέτω αυτά που είπε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Στράτος Σιμόπουλος, περιγράφοντας στην εκπομπή

Εργατική Πρωτομαγιά με αγωνιστικό, ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ «παρών», ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ, Εργασιακά Δικαιώματα, Αδέσμευτη Ενημέρωση


Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων, αμφισβήτηση και καπήλευση των συλλογικών μας δικαιωμάτων και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας.

Μαρούσι: Σεσημασμένος ο δράστης του φονικού που παραμένει άφαντος - Τι λέει ο δικηγόρος του θύματος


Την ώρα που οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του άνδρα που μαχαίρωσε και σκότωσε τον 23χρονο έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον ασύλληπτο δράστη.

Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος για τον βιασμό 2 ανήλικων 9 και 11 ετών - Ένα από τα πολλά θύματά του και γνωστή συγγραφέας (βίντεο)

Τι είπε στις “Αλήθειες με τη Ζήνα” ο δικηγόρος των θυμάτων

Σε 45 χρόνια κάθειρξη για βιασμό ανηλίκων καταδικάστηκε γνωστός δικηγόρος για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό δύο ανήλικων αδερφών, ηλικίας 9 και 11 ετών, κατά την χρονική περίοδο που διέπραττε το έγκλημα.

«Άτιμη Καρδιά»: Ένα νέο χορευτικό δημοτικό τραγούδι με άρωμα Αιτωλοακαρνανίας (βίντεο)



Το τραγούδι «Άτιμη Καρδιά» αναφέρεται στο δίλημμα που λίγο πολύ, όλους μας έχει απασχολήσει κάποτε στην ζωή μας. Αν πρέπει ν’ ακολουθήσουμε την καρδιά ή τη λογική, γιατί τις περισσότερες φορές αυτά τα δυο δεν συμβαδίζουν.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Τα παράνομα κέρδη της ηγετικής ομάδας των συλληφθέντων - Οι καντίνες, τα ναρκωτικά και η πώληση «πολεμοφοδίων»


Σε κερδοφόρο επάγγελμα είχαν μετατρέψει τη δήθεν αγάπη για την ομάδα τους οι χούλιγκαν που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής, κατηγορούμενοι για τα επεισόδια και τη δολοφονία του αρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο, έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Θεσ/κη: Σύλληψη για απόπειρα εξαπάτησης επιχειρηματία - Του υποσχέθηκε ότι θα τον γλιτώσει από έλεγχο


Ο δράστης πίσω από την απάτη εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη. Τι διαπιστώθηκε από την πορεία της έρευνας…

Βύρωνας: «Άγουρη» συμμορία πίσω από το θάνατο 16χρονης κόρης δημοσιογράφου από υπερβολική δόση ναρκωτικών


Ήταν Νοέμβριος του 2023. Η είδηση του θανάτου μιας έφηβης, κόρης γνωστού δημοσιογράφου συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν στο σπίτι ενός 17χρονου στο Βύρωνα όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το «σίσα» γνωστό και ως «η κοκαΐνη των φτωχών».

Λαμία: Τραυματισμός μαθητή μετά από πτώση μέσα σε σχολείο (βίντεο)


Η βόλτα ενός 17χρονου μαθητή το βράδυ της Κυριακής 28 Απριλίου κατέληξε σε ένα δυσάρεστο συμβάν με τον τραυματισμό του στο πόδι εντός κλειστού χώρου στο 1ο Λύκειο Λαμίας.

Σείεται η γη στην Κρήτη: 4,2 Ρίχτερ ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων ωρών ανοιχτά του Ηρακλείου


Οι σεισμοί στην Κρήτη βρίσκονται στο μικροσκόπιο των σεισμολόγων που παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. Ο πιο ισχυρός τις τελευταίες ώρες είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ…

Έξι μόνο ένοχοι για την τραγωδία στο Μάτι - «Ντροπή σας, καταραμένοι δεν έχετε τσίπα» φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων


Μετά από ενάμιση χρόνο ακροαματικής διαδικασίας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ανακοίνωσε την ετυμηγορία του για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας μετά τις πολλές ταυτόχρονες φωτιές


Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε εκτάκτως το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα - Μεγάλη Δευτέρα, μία αλλιώτικη ελευθερία


Μεγάλη Εβδομάδα,ή Εβδομάδα των Παθών, ή κατά το επισημότερο Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, ονομάζεται σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο η αμέσως επόμενη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

28-4-1943: Γιορτή της Λευτεριάς στο Καρπενήσι! (φωτο)

Η άγνωστη επέτειος της απελευθέρωσης από τους Ιταλούς φασίστες

"Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι, πάντα είν΄ο ίδιος ο λαός"

Η 28η Απρίλη 1943 αποτελεί μία σημαντική ημέρα-ορόσημο για τη μαχόμενη Ευρυτανία αλλά και για τη χώρα μας γενικότερα.

Οι Χουντικοί βασάνιζαν τον Μουστακλή επί 45 μέρες και τον άφησαν ανάπηρο με μια κίνηση καράτε (φωτο & βίντεο)


Σαν σήμερα πέθανε ο αντιστασιακός ταγματάρχης Σπύρος Μουστακλής, τον οποίο η Χούντα βασάνιζε για 45 μέρες. Στάθηκε στα πόδια του, αλλά δεν μίλησε ξανά ποτέ.

Η θυσία των τριών ηρώων στο Κάστρο του Υμηττού σαν σήμερα το 1944


Σωρό τα πτώματα έλεγαν θα βρούνε
και βρήκαν μόνον τρία νεκρά παιδιά.
Κατάπληκτοι τα βλέπουν κι απορούνε
πούθε έβγαινε μια τέτοια λεβεντιά.

Κύριε Πρωθυπουργέ είναι μάλλον θέμα απλής αριθμητικής!…

Λακωνικό Κοινωνικό-πολιτικό πιπεράτο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Διάβασα χθες Σάββατο του Λαζάρου, παραμονή της Κυριακής των Βαϊων, στο διαδίκτυο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις δηλώσεις που έκανε ο Πρωθυπουργός μας κ Κυριάκος Μητσοτάκης στην 30η «Ημέρα Καριέρας»

Πασχαλινές Ευχές από τον Κ.Ο. Ποσειδώνας Ιλισίων


Οι Πασχαλινές ευχές του Κολυμβητικού Ομίλου Ποσειδώνας Ιλισίων

Κατολίσθηση στη Θηρασιά: Χρειάζεται προσοχή, πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες λέει ο Ευθύμιος Λέκκας (βίντεο)


Συναγερμός έχει σημάνει στη Θηρασιά, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου (27.4.2024) σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση δίπλα στο λιμάνι του Κόρφου.

Ευρωπαϊκό κωπηλασίας: Αργυρό μετάλλιο στη δίκωπο γυναικών οι Μπούρμπου και Ανασταδιάδου (βίντεο)

ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ και ο Στέφανος Ντούσκος ύστερα από μεγάλη μάχη με τον Ζάιντλερ

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο γυναικών στο Ευρωπαϊκό κωπηλασίας του Ζέγκεντ, με την ελληνική αποστολή να φτάνει τα τρία μετάλλια.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής


Πένθος στην ελληνική αθλητική δημοσιογραφία, αφού πέθανε ο Στράτος Σεφτελής σε ηλικία 68 χρονών. Την είδηση γνωστοποίησε ο αδελφός του, Κώστας.