Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Ευρωπαϊκό κωπηλασίας: Αργυρό μετάλλιο στη δίκωπο γυναικών οι Μπούρμπου και Ανασταδιάδου (βίντεο)

ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ και ο Στέφανος Ντούσκος ύστερα από μεγάλη μάχη με τον Ζάιντλερ

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο γυναικών στο Ευρωπαϊκό κωπηλασίας του Ζέγκεντ, με την ελληνική αποστολή να φτάνει τα τρία μετάλλια.

Συγκεκριμένα η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου τερμάτισαν στην δεύτερη θέση στον τελικό για την δίκωπο γυναικών, με τις Ελληνίδες αθλήτριες να κατακτούν το αργυρό μετάλλιο.

Κάπως έτσι η χώρα μας φτάνει τις δυο κατακτήσεις στην διοργάνωση, σε μια αρκετά πετυχημένη παρουσία στο Ευρωπαϊκό μέχρι στιγμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ανταγωνίστηκαν με αξιώσεις τις Ρουμάνες Ιοάνα Βριτσεάνου και Ροξάνα Άνγκελ οι οποίες τερμάτισαν νωρίτερα από όλες, με επίδοση 7:52.05.

Αυτό μάλιστα ήταν και το μόνο πλήρωμα κάτω από τα 8 λεπτά.

Το ελληνικό δίδυμο με χρόνο 8:00.87 ολοκλήρωσε τον αγώνα στην δεύτερη θέση, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η Κροατία με τις Ιβάνα Γιούρκοβιτς και Γιόσιπα Γιούρκοβιτς που σημείωσαν 8:03.13.

ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ και ο Στέφανος Ντούσκος ύστερα από μεγάλη μάχη με τον Ζάιντλερ

Το ασημένιο μετάλλιο στο μονό σκιφ κατέκτησε ο Στέφανος Ντούσκος.

Δεύτερος, για τρίτη διαδοχική χρονιά, αναδείχτηκε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος, στο σκιφ, μετά από μάχη με τον Ολιβερ Ζάιντλερ.

Συγκομιδή από τρία ασημένια μετάλλια για την αποστολή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας.

Ο Ελληνας αθλητής τερμάτισε σε 7:41.36, έναντι 7:38.47 του Γερμανού, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Την τρίτη θέση πήρε ο Λιθουανός Γκιέντριους Μπιελιάουσκας με 7:43.35. 

Στο διπλό σκιφ ανδρών, οι Νίκος Χωλόπουλος και Γιάννης Καλανδαρίδης κατετάγησαν έκτοι με χρόνο 7:03.70, στην παρθενική συμμετοχή τους σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Να θυμίσουμε ότι χθες ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν και οι Φίτσιου - Κοντού

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες κατέκτησαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας.

Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού, κατάκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών Γυναικών. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες κατετάγησαν δεύτερες στον τελικό του αγωνίσματος με επίδοση 7:31.94, πίσω μόνο από τις Ρουμάνες Τζανίνα Φαν Χρόνιγκεν και Ιονέλα Κόζμιουκ (7:29.63), ενώ τρίτες ήταν οι Ιταλίδες Βαλεντίνα Ροντίνι, Σίλβια Κρόζιο (7:33.73). 

Είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά που Φίτσιου και Κοντού κατακτούν το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς το ίδιο είχαν πετύχει και πέρυσι στο Μπλεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες