Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ξυλοδαρμός 14χρονης στην Γλυφάδα: Δεν πήγε στο σχολείο σήμερα λόγω των εμφανών τραυμάτων

Το ένα κορίτσι που της επιτέθηκε είχε αλλάξει σχολικό περιβάλλον

Σοκ έχει προκαλέσει το βίαιο περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού 14χρονης στη Γλυφάδα το περασμένο Σάββατο (21/09), από δύο συνομήλικές της και μία 16χρονη, ενώ την ίδια στιγμή περίπου 20 άτομα παρακολουθούσαν άπραγα τα όσα συνέβαιναν, χωρίς να επέμβουν ή να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές, ή ακόμη και κάποιον περαστικό, αφού βρίσκονταν σε κεντρικό σημείο της περιοχής.

της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Η 14χρονη έχει αναγνωρίσει και έχει κατονομάσει τρία κορίτσια, τα οποία σύμφωνα με την καταγγελία της, ήταν αυτά που την χτύπησαν. Η ΕΛ.ΑΣ. μετά την καταγγελία προχώρησε στη σύλληψη δύο 14χρονων κοριτσιών, και των γονέων τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, η τρίτη δράστιδα, 16 ετών, έχει ταυτοποιηθεί, ωστόσο δεν συνελήφθη καθώς έχει περάσει η διαδικασία του αυτοφώρου, και αναμένεται άμεσα να κληθεί ώστε να δώσει εξηγήσεις. Σύμφωνα με την 14χρονη, ήταν εκείνη που της έδωσε τα περισσότερα χτυπήματα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του enikos.gr, οι τσακωμοί των δύο κοριτσιών με την 14χρονη φέρεται να είχαν ξεκινήσει από πέρυσι λόγω προσωπικών διαφορών, όμως οι καβγάδες παρέμεναν μόνο σε λεκτικό επίπεδο. Μάλιστα, η μία μαθήτρια που φέρεται να εμπλέκεται στον ξυλοδαρμό, είχε αλλάξει σχολείο, λόγω διάφορων καταστάσεων που φέρεται να προκαλούσε.

Σημειώνεται πως σήμερα (24/09) η 14χρονη δεν πήγε στο σχολείο καθώς φέρει εμφανή τραύματα στο σώμα της, και είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ξυλοδαρμός της αποτελεί το κυρίως θέμα στις συζητήσεις των μαθητών, ενώ σε «πηγαδάκια» που δημιουργούνται, φέρεται ορισμένα παιδιά να αναφέρουν πως την περιμένουν να επιστρέψει, ώστε “να της την μπουν”, διότι, όπως λένε, κακώς κατήγγειλε το περιστατικό. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο γεγονός έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση του σχολείου.

«Υπήρχαν παιδιά που παρακολουθούσαν και δεν ενημέρωσαν κανέναν»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Αction24» δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: «Ουσιαστικά αυτό το παιδί έφτασε μαζί με τους γονείς του στο Α.Τ. και κατήγγειλε δύο περιστατικά που συνέβησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά και μέσα στον μήνα».

Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε το Σάββατο η 14χρονη είπε ότι «η πλειοψηφία των παιδιών ήταν όντως κορίτσια της ίδιας ηλικίας και κανείς δεν ενημέρωσε είτε κάποιον μεγαλύτερο είτε την Αστυνομία. Οι πληροφορίες που έχει η Αστυνομία είναι ότι στο σημείο του περιστατικού υπήρχαν και άλλα παιδιά που παρακολουθούσαν, δεν επιτέθηκαν όλα, αλλά δεν απέτρεψαν την πράξη».

Σχετικά με τις συλλήψεις που έγιναν τόνισε ότι η «η 14χρονη ονόμασε τρεις δράστες, τρία συνομήλικα κορίτσια, δύο από αυτά συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου μαζί με τους γονείς τους, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους για απειλή, για εξύβριση και για σωματικές βλάβες και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και οι γονείς και τα παιδιά. Αναζητούμε ακόμα ένα άτομο που έχει αναγνωρίσει το παιδί. Σε κάποιες πράξεις όμως, που συνέβησαν στις αρχές του μήνα, ανέφερε ότι της επιτέθηκαν από κοινού με διάφορα άγνωστα άτομα που δεν τα ήξερε και δεν μπορούσε να δώσει περισσότερα στοιχεία».

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. επισήμανε ότι η προανάκριση για τα δύο περιστατικά συνεχίζεται, βασιζόμενη στα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί.

Η περιγραφή της επίθεσης από το περιβάλλον της 14χρονης

Πηγές από το οικογενειακό περιβάλλον μίλησαν στο notia.gr περιγράφοντας το περιστατικό:

«Άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας γυμνασίου του Δήμου Βούλας για 2η φορά σε διάστημα δυο εβδομάδων από ομάδα 25 και πλέον ανηλίκων παιδιών πρωτοστατούντων δύο μαθητριών του ίδιου γυμνασίου (γνωστό το ποιόν των παιδιών και των γονέων αυτών) στην περιοχή της Γλυφάδας χθες Σάββατο βράδυ και 07/09 το προηγούμενο.

Κλήθηκαν μέσω κλειστής ομάδας στο Instagram 25-40 άτομα από όλη την Αττική όπου εντόπισαν το κορίτσι το οδήγησαν δια της βίας σε σκοτεινό μέρος αποσπώντας το από την παρέα του και της επιτέθηκαν άνευ αιτίας από πίσω χτυπώντας την στο κεφάλι ρίχνοντάς την λιπόθυμη στο έδαφος όπου και συνέχισαν βίαια να την χτυπούν να την φτύνουν, να επιδιώκουν να την γδύσουν, να της κάψουν τα μαλλιά.

Έγιναν όλες οι ενέργειες σε συνέχεια και παλιότερων, μήνυση χθες στο ΑΤ Γλυφάδας (ποινική δίωξη) και σε όλες τις ενεχόμενες οικογένειες στις αξιόποινες αυτές πράξεις καθώς και στα ανήλικα τέκνα αυτών που συμμετείχαν με οιονδήποτε τρόπο στο συμβάν.

Φίλοι γονείς σας προτρέπω να αναλάβετε δράση σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο αντίστοιχο περιστατικό, τα παιδιά μας Κινδυνεύουν πραγματικά, το θύμα εν προκειμένω είναι μια αριστούχα μαθήτρια που δεν έχει δώσει δικαίωμα ποτέ με την συμπεριφορά της, τουναντίον και ίσως αυτό, το ότι δεν έχει δώσει δικαιώματα να είναι η αιτία των εξαιρετικά δυσάρεστων γεγονότων που βιώνει».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες