Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

26 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών!...

Πένθιμο Λυρικό πιπεράτο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Γιορτάζουμε σήμερα σε Παγκόσμια κλίμακα την 26η Ιουνίου ως την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» η οποία θεσπίστηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών και την παράνομη διακίνησή τους...

Πρέβεζα: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ 6χρονος που έπεσε σε πισίνα ξενοδοχείου (βίντεο)


Διασωληνωμένο, στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας, νοσηλεύεται ένας 6χρονο αγόρι, που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από πισίνα ξενοδοχείου στην Πρέβεζα.

Γραμματικό: Πάνω από 60 παιδιά εγκατέλειψαν κατασκήνωση με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας - Τι λέει η ιδιοκτήτρια (βίντεο)


Συναγερμός σήμανε σε κατασκήνωση στο Γραμματικό, όπου φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, αφού περίπου πάνω από 60 παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν εσπευσμένα από αυτήν.

Το σκισμένο πουκάμισο του ποινικολόγου μετά την επίθεση από τη 43χρονη ασκούμενη δικηγόρο (φωτο)

"Η 43χρονη καταδικάστηκε για παρενόχληση καθηγητή ιατρικής"

Μπορεί η 43χρονη ασκούμενη δικηγόρος να υποστηρίζει ότι ο ποινικολόγος τη χτύπησε και την εξύβρισε, ωστόσο, ο ίδιος παραθέτει πειστήρια ότι δέχτηκε επίθεση από την γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητό του.

Τα επινίκια για τον γάμο των ομόφυλων και οι κλειστές πόρτες υπουργών ενόχλησαν τους βουλευτές της Ν.Δ.


Πέντε ώρες άκουγε τους βουλευτές του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.

Απαγορεύσανε διέλευση δρόμου και Παραχωρήσανε δικαίωμα μετακίνησης των Επισκεπτών προς το Σπήλαιο Πετραλώνων σε Ιδιώτη

Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει !!!

Το μότο είναι γνωστό και προσδιορίζει τις εκπληκτικές ομορφιές που έχει αυτός ο ευλογημένος τόπος με τις υπέροχες παραλίες του.Αλλά και αυτό που συναντήσαμε κατά την επίσκεψή μας στο σπήλαιο των Πετραλώνων είναι πραγματικό ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ !!!

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο - Μήνυμα από το 112: «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»! (φωτο)


Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (26/6) σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Κεφαλληνίας στο Μοσχάτο.

Συμπλοκή με μαχαίρια στις φυλακές Κορυδαλλού - Ένας νεκρός και ένας τραυματίας


Η συμπλοκή έγινε στην Δ' πτέρυγα των φυλακών ανάμεσα σε Αλβανούς κρατούμενους για «ασήμαντη αφορμή» - Καταδικασμένος για δύο φόνους ο νεκρός - Παραμένει τεταμένη η κατάσταση, μπαίνουν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ έστελνε απειλητικά μηνύματα στη σύντροφό του όσο εκείνη ήταν στο νοσοκομείο - «Είμαι κάτω από το σπίτι σου»


Όλο το χρονικό του τρόμου από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του, αποκαλύπτει το newsit.gr.

Αλεξανδρούπολη: Καγκελόπορτα καταπλάκωσε και τραυμάτισε σοβαρά 4χρονο κορίτσι σε σπίτι


Στιγμές πανικού για οικογένεια στην Αλεξανδρούπολη, όταν καγκελόπορτα σπιτιού, καταπλάκωσε και τραυμάτισε σοβαρά ένα 4χρονο κορίτσι. Εσπευσμένα σε νοσοκομείο το παιδί.

Η καγκελόπορτα στο σπίτι που νοίκιαζαν στην Αλεξανδρούπολη κατέρρευσε και καταπλάκωσε ένα 4χρονο κορίτσι. Οι γονείς της ανήλικης ειδοποίησαν ασθενοφόρο και το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, όπου παραμένει για νοσηλεία. 

Οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές αλλά και κακώσεις στον πνεύμονα. Πρόκειται για οικογένεια από την Τουρκία που έκανε διακοπές στην πόλη. Είχαν νοικιάσει το επίμαχο διαμέρισμα μέσω γνωστής πλατφόρμας. 

Οι συνθήκες του ατυχήματος βρίσκονται υπό διερεύνηση. Οι γονείς της 4χρονης εμφανίζονται αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά μετά τον τραυματισμό του παιδιού τους. Τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα πέρασαν και οι γιατροί αισιοδοξούν πως η μικρή έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, ο τραυματισμός σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή 21 Ιουνίου του 2024 και το κοριτσάκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.

Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κάλεσαν σοκαρισμένοι και έντρομοι οι γονείς της, όταν επιστρέφοντας από το μπάνιο στο σπίτι που νοίκιασαν μέσω της γνωστής πλατφόρμας, έπεσε πάνω της η καγκελόπορτα και την χτύπησε στο κεφάλι και στο στήθος, όπως οι ίδιοι είπαν.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το παιδί είναι εκτός κινδύνου και οι γονείς θέλουν να πάρει εξιτήριο ώστε να συνεχιστεί η νοσηλεία του στην Κωνσταντινούπολη.

https://www.newsit.gr/

Το ραντεβού των διεθνών μαφιόζων στο κέντρο της Αθήνας - Δύο συλλήψεις και δέκα προσαγωγές


Χειροπέδες σε έναν Ουκρανό, ο οποίος καταζητούνταν στην Ρωσία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και σε άλλους δύο αλλοδαπούς πέρασαν οι αστυνομικές αρχές στο κέντρο της Αθήνας.

Σε κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη που παρασύρθηκε από όχημα στη Λεωφόρο Αθηνών και ο οδηγός την εγκατέλειψε


Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται το νεαρό κορίτσι που παρασύρθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (26.6.2024) στο Περιστέρι στη Λεωφόρο Αθηνών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου εκφράζει τη θλίψη του για το εργατικό δυστύχημα στη Λεπενού και...


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο σε ένα ακόμα εργατικό δυστύχημα συνανθρώπου μας. 

«Ξαφνικός θάνατος»: Η ανακοίνωση των εργαζομένων της "ΑΥΓΗΣ" για το τέλος της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας

24ωρη απεργία στην ΑΥΓΗ και στο avgi.gr

Για «ιστορικό και πολιτικό ατόπημα» κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της Αυγής για το «τέλος» της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας, σε ανακοίνωσή τους που έχει τίτλο «Ξαφνικός θάνατος».

Γιώργος Καραϊβάζ: Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου - Στο εδώλιο οι δύο εκτελεστές του «συμβολαίου θανάτου»


Αρχίζει, σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη των δύο αδελφών που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ εκτέλεση, με αλλεπάλληλους πυροβολισμούς, του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Λεωφόρος Αθηνών: Αυτοκίνητο παρέσυρε και εγκατέλειψε πεζή


Τροχαίο συνέβη στην Λεωφόρο Αθηνών. Αυτοκίνητο παρέσυρε και εγκατέλειψε πεζή. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα διέσχισε τον δρόμο από διάβαση, αλλά το αυτοκίνητο την παρέσυρε, ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε.

Ψάχνουν τι οδήγησε τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ στον ξυλοδαρμό της συντρόφου του - Θα καταθέσει και η πρώην σύζυγός του


Την ώρα που ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που κατηγορείται για την κακοποίηση της συντρόφου του επίσης δημοσιογράφο, μετά από καταγγελία της γυναίκας στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας και σήμερα αναμένεται να μεταβεί στον εισαγγελέα, η έρευνα της αστυνομίας για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί τα ξημερώματα της Κυριακής (23.6.2024) με τον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό συνεχίζεται.

Πύρινη «κόλαση» στο Ρέθυμνο - Τεράστιο το μέτωπο της φωτιάς - Μήνυμα του 112 σε κατοίκους 8 περιοχών (βίντεο)


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης (25.6.2024) στο Ρέθυμνο, ενώ οι κάτοικοι είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Η Μάχη της Βέργας - Οι δρεπανηφόρες Μανιάτισσες του Διρού (φωτο)


Μόνο τα γυναικόπαιδα 
και γέροντες ανώφελοι 
γιατ’ ήτα θέρος βρέθησα 
με τα τραπάνια στα λουριά… 

Εκείνη η χρονιά, το 1826, ήταν η πιο δύσκολη και πιο κρίσιμη για την επαναστατημένη Ελλάδα.

Νίκος Καραντηνός: Ο δάσκαλός μας


Πέρασαν 16 χρόνια από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος μας, ο κομμουνιστής δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός. Ήταν 25 Ιουνίου 2008.

Ο Κασσελάκης έβγαλε στη φόρα τα άπλυτα της Κουμουνδούρου


«Βόμβα», με την οποία αφήνει να εννοηθεί πως ο Τσίπρας από κοινού με τα οικονομικά συμφέροντα θέλει να οδηγήσει το κόμμα σε συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ ώστε να λειτουργήσει ως ρεζέρβα του Μητσοτάκη.

Πάρνηθα: Στη φυλακή οι 5 δράστες που ξυλοκόπησαν και μαχαίρωσαν τους δύο εθελοντές


Στις φυλακές οδηγούνται μετά τις απολογίες τους στον 35ο ανακριτή οι πέντε κατηγορούμενοι οι οποίοι συνελήφθησαν για την επίθεση σε βάρος εθελοντών στην Πάρνηθα στις 25 Μαΐου του 2024.

Ο Κασσελάκης κλείνει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας «Η Αυγή» - Έρχονται ανακοινώσεις για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ


Μία μέρα μετά την ανάρτηση Κασσελάκη ότι θέλει να βάλει τάξη στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτο «θύμα» φαίνεται πως είναι το καθημερινό φύλλο της εφημερίδα «Η Αυγή».

Η εξαφάνιση του μικρού Γιώργου το 1992 στη Γορτυνία παραμένει άλυτο μυστήριο (φωτο & βίντεο)

Δεν τον βρήκε ούτε η Νικολούλη

Η υπόθεση εξαφάνισης του 10χρονου Γιώργου Παρασκευόπουλου το 1992 σε χωριό της Γορτυνίας παραμένει ακόμα και σήμερα ανεξιχνίαστη.

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Δύο συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική


Σε άλλες δύο συλλήψεις προχώρησαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την υπόθεση της «Σύμπραξης Εκδίκησης», της οργάνωσης που βρίσκεται πίσω από τον φάκελο-βόμβα που απεστάλη στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, για την οποία ωστόσο, είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης από ομάδα με διαφορετικό όνομα και συγκεκριμένα από την «Ένοπλη Απάντηση».

Δολοφονία Καραϊβάζ: Έρευνα για μεγάλα χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς των εκτελεστών


Αύριο Τετάρτη (26/6) ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.Οι Αρχές αναζητούν ποσά που πιθανόν να σχετίζονται με αμοιβή που έλαβαν οι δράστες μετά τη δολοφονία του.

«Η φόνισσα της Μαγκουφάνας»: Σκότωσε τον άπιστο άντρα της με γκασμά και μετά εκτελέστηκε (φωτο)


Ένα από τα πιο άγρια φονικά που σημειώθηκαν ποτέ στην Ελλάδα, έγινε στις 25 Ιουνίου 1960 στη Μαγκουφάνα, τη σημερινή Πεύκη.Η δράστιδα ήταν μία από τις τέσσερις γυναίκες που εκτελέστηκαν στην Ελλάδα.

Κρήτη: Νεκρός ο 25χρονος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Σωτηρίου στο σπίτι που έμενε στα Χανιά


Ο Δημήτρης Σωτηρίου έχασε τη ζωή του, πρόωρα και αναπάντεχα στα Χανιά. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής με καταγωγή από τη Φθιώτιδα, κατέρρευσε στο σπίτι που ζούσε.

Κωνσταντίνα Δημογλίδου για καταγγελία 43χρονης δικηγόρου: Το θύμα αναφέρθηκε σε εξύβριση και όχι σε ξυλοδαρμό (βίντεο)


Για την καταγγελία της 43χρονης δικηγόρου σε βάρος γνωστού ποινικολόγου, τοποθετήθηκε το πρωί της Τρίτης (25/6) η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Χρυσοχοΐδης: Μόνο χθες βράδυ είχαμε 61 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία - Τι είπε για τη βία των ανηλίκων (βίντεο)


Σε μια σκληρή αποκάλυψη προχώρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας για την ενδοοικογενειακή βία, καθώς, όπως είπε, μέσα σε ένα βράδυ, το βράδυ της Δευτέρας (24.6.2024), έγιναν 61 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία, οι μισές στην Αττική…

Σέρρες: Συνελήφθη 37χρονος στρατιωτικός - Η σύζυγός του κατήγγειλε πως την χτύπησε


Συνελήφθη 37χρονος στρατιωτικός στις Σέρρες, διότι σύμφωνα με καταγγελία της συζύγου του, 38 ετών, εντός της οικίας τους, την απείλησε λεκτικά και με χρήση σωματικής βίας την απώθησε και τη χτύπησε με την παλάμη του χεριού του στο πρόσωπο.

Ερέτρια: Χτύπησε την 32χρονη έγκυο σύζυγό του - Οι γιατροί στο νοσοκομείο ενημέρωσαν την αστυνομία


Τρόμος για 32χρονη στην Ερέτρια, καθώς ο 42χρονος σύζυγός της την χτύπησε.Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 42χρονος υπήκοος Αλβανίας χτύπησε με τα χέρια του την σύζυγό του, η οποία είναι έγκυος, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο μάτι.

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Ένας νεκρός από φωτιά και εκρήξεις σε εργοτάξιο πίσσας στην περιοχή Λεπενού


Ταχύτατη η κινητοποίηση πυροσβεστών από το Αγρίνιο για τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε εργοτάξιο πίσσας, στην περιοχή Λεπενού. Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι, καθώς όπως έγινε γνωστό, υπάρχει νεκρός.

Φιλιατρά: Φυλάκιση 4 χρόνια χωρίς αναστολή στον 46χρονο που χτύπησε τη σύζυγό του με λοστό


Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες ο 46χρονος άνδρας που συνελήθη προχθές για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του με λοστό, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

Φωτιά στην Ύδρα: Νέα αποκάλυψη για το «μπουρλότο» - Στάχτη το πευκοδάσος του νησιού (βίντεο)


Είδαν στην άκρη της θαλαμηγού έναν πυροσβεστήρα και μία λευκή κηλίδα στη θάλασσα, με την προέλευση αυτής να είναι άγνωστη.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Λέλα Καραγιάννη: Το απαράμιλλο θάρρος και ο άδολος πατριωτισμός (φωτο)


Η Λέλα Καραγιάννη γεννήθηκε στη Λίμνη Ευβοίας, την κωμόπολη με το νησιώτικο χρώμα στις ακτές του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, στις 24 Ιουνίου 1898.

Η Εθνική ομάδα κολύμβησης επέστρεψε στην Ελλάδα γεμάτη μετάλλια - Με 16 αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024


Η Εθνική ομάδα κολύμβησης επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα (24.06.2024) μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου του Βελιγραδίου -και την επιτυχημένη της παρουσία με 17 μετάλλια– με την ΚΟΕ να αποφασίζει να λάβει μέρος στου ΟΑ με 16 αθλητές.

Αυλαία: Νομοτελειακά κάποια στιγμή πέφτει!...

Αριστοφανικό-Συβιλλικό πιπεράτο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Δευτέρα σήμερα, ημέρα του «Αγίου Πνεύματος», και σας καλώ σε έναν κοινό προβληματισμό για την ψυχολογική σημασία της αναπόφευκτης για όλους και όλες εμάς τους θνητούς συμβολικής πτώσης της «Αυλαίας...» όχι για την φυσική μας υπόσταση αλλά για την επαγγελματική...

Κάτω τα χέρια από την ασφαλή μετάγγιση - αιμοδοσία! -- Το αίμα δεν είναι εμπόρευμα


Οι ά(χ)ριστοι της ΝΔ δεν σταματούν με την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, και μετά την είσοδο των ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία και τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, προχωρούν και στην εμπορευματοποίηση του αίματος και την ιδιωτικοποίηση των Κέντρων Αιμοδοσίας. 

Θεσ/κη: Στο νοσοκομείο 15χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Ήταν σε μπαρ με 17χρονο και τον θείο του


Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, καθώς ένα κορίτσι μόλις 15 ετών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από κατανάλωση αλκοόλ σε μπαρ στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Σέρρες: Με τραύματα σε κεφάλι και χέρι 7χρονος μετά από επίθεση σκύλου


Τραύματα στο κεφάλι έχει το 7χρονο αγοράκι που δέχτηκε επίθεση σκύλου στις Σέρρες και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Δικηγόρος - Ενδοοικογενειακή βία: Δυναμική παρέμβαση από τη σύζυγο του καταγγελλόμενου


Η σύζυγος του γνωστού δικηγόρου σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους καταφέρεται κατά της καταγγέλλουσας και την κατηγορεί για μπούλινγκ, συκοφαντία και... στόκινγκ.

Στιγμές προσωπικής αξιοπρέπειας από μελλοθάνατους αγωνιστές*

Χαρακτικό του Α. Τάσσου

60άρης και βάλε ο Ευρυτάνας μπαρμπα-Θανάσης καταδικασμένος "δις εις θάνατον" από το μοναρχοφασιστικό εμφυλιακό κράτος, ήταν έγκλειστος στις φυλακές.Με αυτό τον τρόπο "αντάμοιβε" το αμερικανόδουλο καθεστώς της εποχής τούς αγωνιστές και υποστηρικτές της Εθνικής μας Αντίστασης.