Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Το μουστάκι του κυρίου Γαβρόγλου

Η αριθμητική και οι γυναίκες, τα στερεότυπα, οι τιμές στον Λάτση και το μουστάκι του πρώην υπουργού Παιδείας...

Στην «άριστη» αναφορά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για τον μέσο όρο 17 μαθητών ανά τάξη, απάντησε ο Κώστας Γαβρόγλου, πρώην υπουργός Παιδείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τον τρόπο αυτό:

Γράφει ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ
Υπενθυμίζουμε ότι παρά τις αντιδράσεις επιστημόνων, εκπαιδευτικών και γονέων η υπουργός, Ν. Κεραμέως, επέμεινε ότι η λειτουργία των σχολικών μονάδων θα είναι με όλους τους μαθητές σε καθημερινή βάση. Ισχυρίστηκε ότι ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη στην επικράτεια είναι 17 μαθητές. Ο μέσος όρος! Δεν μίλησε για το όριο στις τάξεις, αλλά έβγαλε τον μέσο όρο με μια «άριστη»… εξίσωση: Έβαλε μαζί τις τάξεις των ακριτικών περιοχών με τα ελάχιστα παιδιά ανά τάξη μαζί με τις τάξεις που φτάνουν 25 και 26 παιδιά. Κι έβγαλε αποτέλεσμα για να πείσει ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις αποστάσεις που χρειάζονται λόγω της πανδημίας!
Η αλήθεια είναι πως ταιριάζει η… πράξη αυτή της κυρίας υπουργού με τα νεοφιλελεύθερα «μαθηματικά»: Ο ένας βγάζει εκατό χιλιάδες ευρώ τον μήνα και ο άλλος 700 ευρώ, άρα ο… μέσος όρος των εισοδημάτων τους μηνιαίως είναι 50.350! Συνεπώς, υπάρχει… «ανάπτυξη» για όλους! 
Ο πρώην υπουργός Παιδείας, αντί να ασκήσει πολιτική κριτική, επέλεξε να κάνει σεξιστικά… λογοπαίγνια με τα στερεότυπα, την αριθμητική και τις γυναίκες. Στη συνέχεια «τα μάζεψε», χρεώνοντας στους επικριτές της δήλωσης του άγνοια της ερμηνείας της λέξης στερεότυπο! Να σημειώσουμε ότι στην πρώτη ανάρτηση έβαλε και λίγο αριστερή κριτική στην κυβέρνηση, για την άθλια απόφαση της να εκπροσωπηθεί στην αντικομμουνιστική εκδήλωση στο Γράμμο και στο Βίτσι (διαβάστε σχετικά εδώ: Οι «κομμουνιστοσυμμορίτες», οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ – του Νίκου Μπογιόπουλου).
Η δεύτερη ανάρτηση του Κ. Γαβρόγλου για την… παρεξήγηση: 
Ο κύριος Γαβρόγλου, ο οποίος είναι και πανεπιστημιακός, αδυνατεί (;) να αντιληφθεί ότι με την αναπαραγωγή ενός στερεότυπου προωθεί το στερεότυπο. Ψιλά γράμματα, όπως γράφει και ο ίδιος.
Παρόλο που εμείς αγνοούμε το στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες να μην «σκαμπάζουν» από αριθμητική, θα δώσουμε ένα άλλο παράδειγμα μήπως και καταλάβει τι δήλωσε: 
Τον Σεπτέμβριο του 2018, στο Κατάκολο, έγινε τελετή ονοματοδοσίας του λιμανιού, σε «λιμάνι Ιωάννης Λάτσης». Εκεί, ο κύριος Γαβρόγλου, εκπροσώπησε, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την ιδιότητα του υπουργού Παιδείας (το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ εδώ). Τότε γράψαμε στο «Ημεροδρόμο»: «Στου Λάτση το λιμάνι τέτοιοι “αριστεροί” χωράνε!» – του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου. Θα ήταν μάλλον αστείο εάν γράφαμε ότι δεν τίμησε το μουστάκι του, επειδή πήγε να τιμήσει τον Λάτση ως «αριστερός». Παρόλα αυτά υπάρχει το στερεότυπο πως το μουστάκι πρέπει να το τιμάς…  
Καταλάβατε, κύριε Γαβρόγλου; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες