Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ομόφωνα αθώος ο Αγρινιώτης Αστυνομικός Υποδιευθυντής Φώτης Ντζιμάνης

Καταδίκη τριών αστυνομικών για εμπλοκή σε πολυμελές κύκλωμα ναρκωτικών
Τίτλοι τέλους για την πολύκροτη υπόθεση της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου

Εκδόθηκε χθες η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και ήταν ομόφωνα αθωωτική, τόσο για τα κακουργήματα, όσο και για τα πλημμελήματα
της πολύκροτης υπόθεσης ναρκωτικών στην οποία κατηγορούνταν από το 2012 ο Αγρινιώτης Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ακαρνανίας Φώτης Ντζιμάνης, τότε Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και ακόμη ένας Αρχιφύλακας της Υπηρεσίας.

Ο Αγρινιώτης Αξιωματικός της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. κρίθηκε ομόφωνα αθώος και σε δεύτερο βαθμό, κατόπιν εφέσεως που είχε ασκήσει.

Η δικαστική εξέλιξη αφορά στην πολύκροτη υπόθεση που στα τέλη του 2012 είχε απασχολήσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο.

Υπενθυμίζουμε, πως τότε είχαν οδηγηθεί στις φυλακές κορυφαία στελέχη της αστυνομίας (μεταξύ αυτών και οι δύο προαναφερόμενοι) ως εμπλεκόμενοι με εμπόρους ναρκωτικών. Κάτι που τελικά αποδείχθηκε απολύτως ανακριβές στις δικαστικές αίθουσες.

Σύμφωνα με την υπερασπιστική πλευρά του κ. Ντζιμάνη: «Το Δικαστήριο κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση με την απαλλακτική εισήγηση του κ. Εισαγγελέα. Συνεπώς, μετά από τόσο χρόνια ταλαιπωρίας, με απόφαση του ανώτατου Δικαστηρίου ο κ. Ντζιμάνης αθωώθηκε ομόφωνα . Γι’ αυτόν αποτελεί νομική και ηθική δικαίωση».

Ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αποφυλακίστηκε το 2013 έπειτα από απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθησε η πλήρης και οριστική δικαστική του δικαίωση.

Το 2015, μετά από απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, επέστρεψε στη θέση του, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι χθες αθωώθηκε πανηγυρικά και για τα πλημμελήματα, ενώ απαλλαγή από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος είχαμε και για τον αρχιφύλακα.

Ο Φώτης Ντζιμάνης είχε κατά το παρελθόν καταγράψει στο βιογραφικό του τεράστιες επιτυχίες στη Δίωξη Ναρκωτικών Αγρινίου, που πολλές από αυτές συζητούνται ακόμα και σήμερα. Σίγουρα μιλάμε για την απόλυτη ηθική δικαίωση τόσο προσωπική όσο και οικογενειακή, ενώ θα μπορέσει να διεκδικήσει όσα του αφαιρέθηκαν!

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την χθεσινή απόφαση

Καταδίκη τριών αστυνομικών για εμπλοκή σε πολυμελές κύκλωμα ναρκωτικών

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους τρεις από τους συνολικά τέσσερις αστυνομικούς που δικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό για την εμπλοκή τους σε πολυμελές κυκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο εξαρθρώθηκε το Δεκέμβριο του 2012, ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο.

Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τους τιμώρησε με ποινές από φυλάκιση 2,5 ετών έως κάθειρξη 6 ετών και 4 μηνών.

Η ποινή της κάθειρξης επιβλήθηκε στον πρώην προϊστάμενο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου που μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου οδηγήθηκε στις φυλακές, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του. Ο ίδιος είχε προφυλακιστεί αρχικά, αλλά μετά το πρωτόδικο δικαστήριο αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του Εφετείου.

Οι άλλοι δύο αστυνομικοί που καταδικάστηκαν, ένας του Αγρινίου (σε αστυνομική υπηρεσία της πόλης) κι ο άλλος της Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση Αλλοδαπών), τιμωρήθηκαν -αντιστοίχως- με ποινές φυλάκισης 2,5 και 5,5 ετών. Στην πρώτη περίπτωση το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή, ενώ στη δεύτερη αναμένεται να εκδοθεί διάταξη για την άμεση αποφυλάκισή του.

Σε αντίθεση με τους παραπάνω, το δικαστήριο αθώωσε τέσσερις συναδέλφους τους, τρεις ομόφωνα και τον τέταρτο κατά πλειοψηφία. Είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως για πλημμεληματικές πράξεις.

Ανάλογα με την περίπτωση, το κατηγορητήριο καταλόγιζε στους αστυνομικούς ότι παρείχαν κάλυψη στο κύκλωμα (εισαγωγής ναρκωτικών από την Αλβανία) κι ότι "δώριζαν" κατασχεμένες ποσότητες ναρκωτικών σε μέλη του, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες, ενώ, παράλληλα, υπόσχονταν ευνοϊκές καταθέσεις σε κατηγορούμενους που εμπλέκονταν σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Όταν έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ. πληροφορίες για τις «ύποπτες σχέσεις» έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, με τον κοριό της ΕΥΠ να καταγράφει δεκάδες συνομιλίες μεταξύ των εμπόρων και των αστυνομικών.

Οι ίδιοι αστυνομικοί αρνήθηκαν το κατηγορητήριο ισχυριζόμενοι ότι οι συνομιλίες εντάσσονταν στο πλαίσιο των υπηρεσιακών τους καθηκόντων για να αντλήσουν πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη άλλων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου κάθισαν για την ίδια υπόθεση συνολικά 59 άτομα, ανάμεσα τους και τρεις Αλβανοί που κατηγορούνταν ως διευθύνοντες του κυκλώματος και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές από φυλάκιση 2 ετών έως κάθειρξη 12 ετών.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες