Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Το 1 εκ. ευρώ ΕΦΑΠΑΞ του Τσουκαλά και οι εξηγήσεις του



Πολλά σχόλια και απορίες προκάλεσε η δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εισοδημάτων του, που δημοσιοποιήθηκαν στον ιστότοπο της Βουλής σήμερα το μεσημέρι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγινε πλουσιότερος κατά ένα εκατομμύριο ευρώ την περίοδο 2010-2011 αφού, όπως φαίνεται, έλαβε αυτά τα χρήματα ως αποζημίωση συνταξιοδότησης (εφάπαξ).

Στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται - στις σελίδες 10 και 11 - ότι ο Δημ. Τσουκαλάς έλαβε 350.000 ευρώ και 650.000 ευρώ αντίστοιχα ως εφάπαξ από την εποχή που ήταν συνδικαλιστής και πρόεδρος της ΟΤΟΕ.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για τα εισοδήματα καθώς ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε το 840.831,07 ευρώ το 2012, 529.538 ευρώ το 2011 και 102.670 ευρώ το 2010.

Αναφορικά με την ακίνητη περιουσία δηλώνει έξι διαμερίσματα και καταστήματα με την σύζυγό του και δικαιώματα σε οκτώ άλλα ακίνητα.

Τέλος διαθέτει τρία ΙΧ και δύο μοτοσικλέτες.

Οι Διευκρινίσεις έδωσε ο ίδιος ο Τσουκαλάς

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον θόρυβο που ξέσπασε μετά τη δημοσιοποίηση της περιουσιακής του κατάστασης

«Μετά από 35 συνεχή έτη εργασίας στην ολλανδική τράπεζα «ABN-AMRO» αποχώρησα το Δεκέμβριο του 2010 (πολύ πριν εκλεγώ βουλευτής), έχοντας θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

»Η συγκεκριμένη τράπεζα είχε ασφαλίσει όλο της το προσωπικό με τους ίδιους όρους στην ασφαλιστική εταιρεία «GENERALLI» σε ειδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, από όπου παρέλαβα την επιταγή της αποζημίωσής μου, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εφάπαξ, αλλά αποζημίωση από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα.

»Η αποζημίωση αυτή προκύπτει από ένα συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που λαμβάνει υπόψη τα χρόνια υπηρεσίας, το μισθό, το συντελεστή γήρατος, καθώς και δύο ακόμη ασφαλιστικούς συντελεστές, που διαμορφώνουν το τελικό ποσό.

»Το υπόλοιπο δε μέρος του ποσού αυτού αντιστοιχεί στην προβλεπόμενη από πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αποζημίωση της τράπεζας, πρόγραμμα που και αυτό λειτουργούσε το ίδιο για όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο.

»Επειδή σε ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι πήρα την αποζημίωση της «GENERALLI» όταν ήμουν πρόεδρος στην ΟΤΟΕ σας πληροφορώ ότι πρόεδρος ήμουν μέχρι τα τέλη του 2006, ενώ από την τράπεζα αποχώρησα και έλαβα την αποζημίωση τον Δεκέμβριο του 2010» εξηγεί ο κ. Τσουκαλάς σε δήλωσή του.

«Αν κάποιοι επιθυμούν να συσχετίσουν τον μύθο περί κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών με την περίπτωσή μου, βρήκαν λάθος παράδειγμα. Δεν είχα πότε στη ζωή μου εργοδότη το Δημόσιο.

»Δεν έχω ποτέ στη ζωή μισθοδοτηθεί από το Δημόσιο και είμαι από τα ελάχιστα παραδείγματα συνδικαλιστών που δεν προέρχεται από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Κατά την διάρκεια της θητείας μου, ως Προέδρου της ΟΤΟΕ, συνέχιζα να αμείβομαι από την ιδιωτική τράπεζα της οποίας ήμουν υπάλληλος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά δε τα ακίνητα, επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «η πλειονότητα των δημοσιευμάτων παρουσιάζει όσα ανήκουν εξ ημισείας σε έμενα και τη σύζυγό μου με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50%, ως δύο ακίνητα και όχι ως ένα, ερμηνεύοντας λανθασμένα τη δήλωση. Όλα τα ακίνητα προέρχονται από κληρονομιά. Το μόνο ακίνητο που αγόρασα στη ζωή μου εξ ημισείας με τη σύζυγό μου είναι αυτό της Βάρης με δάνειο στις αρχές του 2010».

«Η ίδια λανθασμένη ερμηνεία γίνεται και στην περίπτωση των οχημάτων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα "έχω" τρία οχήματα και δύο μοτοσυκλέτες, ενώ στην πραγματικότητα ένα αυτοκίνητο έχω στην κυριότητά μου, ένα δεύτερο εξ ημισείας με τη σύζυγό μου, παλαιάς κυκλοφορίας και τα δύο, και μία μοτοσικλέτα. Τέλος, ως μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, οι φορολογικές μου δηλώσεις είναι διάφανες μιας και δεν είχα ποτέ κάτι να κρύψω, όλα τα χρόνια πλήρωνα και πληρώνω την εφορία με τα ποσά που μου αναλογούν ως ίσος προς ίσο με τον κάθε φορολογούμενο πολίτη» καταλήγει ο κ. Τσουκαλάς.
http://www.tanea.gr/

Η δική μας ανάρτηση για το ΑΙΣΧΟΣ το "πόθεν έσχες" ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες