Εξόρυξη χρυσού σε Σκουριές και Ολυμπιάδα για μείωση ελλείμματος
Άδεια για πρόγραμμα εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα αναμένει να λάβει εφέτος η βρετανική εταιρεία European Goldfields, η οποία φέρεται να διαθέτει συνολικά αποθέματα 10 εκατομμυρίων ουγγιών χρυσού.
Στα σχέδιά της, περιλαμβάνεται η διεξαγωγή ερευνών αξίας 15 εκατ. δολ., προκειμένου εφέτος να αυξήσει περαιτέρω το απόθεμα χρυσού της, σύμφωνα δηλώσεις του οικονομικού διευθυντού της, Τιμ Μόργκαν-Γουάιν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Μέχρι το τέλος του μήνα η European Goldfields θα ανακοινώσει τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος στη Ρουμανία και του προγράμματος Ολυμπιάς στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ίδιο.
Η εταιρεία έλαβε στο τέλος 2009 προέγκριση για ένα πρόγραμμα εξόρυξης στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα, περισσότερο από τρία χρόνια μετά την πρώτη σχετική αίτηση που είχε υποβάλει. Σκοπεύει να υποβάλλει την τελική περιβαλλοντική της μελέτη μέχρι το τέλος του ερχόμενου Μαΐου.
Σύμφωνα με τον κ. Μόργκαν-Γουάιν, τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ίσως επιταχύνουν τη διαδικασία αδειοδότησης του προγράμματος εξόρυξης. "Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τα έξοδά της και να δημιουργήσει ΑΕΠ και γι' αυτό το λόγο προσπαθεί να προωθήσει και να διευκολύνει προγράμματα προκειμένου να βοηθήσει αυτή την εξέλιξη. Η επιθυμία της να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη είναι ακόμα μεγαλύτερη". Η European Goldfields μπορεί να δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην εικοσαετή περίοδο διάρκειας του συγκεκριμένου προγράμματος, σύμφωνα με τον κ. Μόργκαν-Γουάιν.
και οι φυσικές καταστροφές;ο καρκίνος; η μόλυνση;Εμείς εδώ παλέψαμε και αγωνιστήκαμε για να μην γίνουν εξορύξεις γιατί αυτά τα όμορφα μέρη που σας δείχνω και σας αρέσουν δεν θα υπήρχαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει ενδιαφέρον και μακάρι να ξεκινήσει η επένδυση που αν μη τι άλλο θα δώσει την ευκαιρία χιλίων θέσεων εργασίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πρόοδος και η εξέλιξη ενός τόπου όπως ο δικός μας δεν μπορεί να επαφίεται μόνο στην τουρισμό και τον αρχαίο πολιτισμό. Γιατί εμάς αυτά είναι στην ουσία ,τα εθνικά μας προϊόντα. Άντε και λίγο λάδι, λίγο κρασί, και όμορφα αγόρια....
Φυσικά κάθε τεχνολογική εφαρμογή σε παραγωγικές δραστηριότητες έχει το περιβαλλοντολογικό και όχι μόνο κόστος της .Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν σήμερα τα κατάλληλα μέτρα και μπορούν να λαμβάνονται για την προστασία του περιβάλλοντος. Αρκεί η ιδέα κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας ,να είναι και ανθρωποκεντρική. Ο ανθρώπινος παράγων να προηγείται του κέρδους .
http://ligery.pblogs.gr
Φορτουνιασμενη μου ψυχη αν θέλουν όλα μπορούν να γίνουν.Και το περιβάλλον να μείνει ανέπαφο και την οικονομία να βοηθήσουν αλλά συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις προτάσσουν το κέρδος και πάνε όλα περίπατο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟντως τα μέρη σας είναι πανέμορφα!
Λυγερή μου η τελευταία σου φράση,"Ο ανθρώπινος παράγων να προηγείται του κέρδους",είναι το κλειδί της υπόθεσης.Θα σκεφτούν τον άνθρωπο και τη φύση ή ως συνήθως τα πάντα θυσία στο βωμό του κέρδους;Ιδωμεν!
ΑπάντησηΔιαγραφή