Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Καιρός για ζακέτα: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 7 μποφόρ - Η πρόγνωση για την 28η Οκτωβρίου


Καιρός αίθριος με αρκετή ψύχρα σήμερα. Ο υδράργυρος υποχωρεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος του OPEN τόνισε ότι για τα υπόλοιπα 24ωρα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όσον αφορά στη Νότια Ευρώπη ένα πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο φαίνεται ότι έχει αρχίσει να επηρεάζει την Κεντρική Μεσόγειο.

Το κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει την Ιταλία και θα αρχίσει να κινείται πιο ανατολικά, για να δώσει κάποια φαινόμενα προς το Ιόνιο και τα δυτικότερα ηπειρωτικά.

Παράλληλα ανατολικά και βόρεια αναπτύσσεται ένα πεδίο υψηλών πιέσεων, ο «εμποδιστής», που στην ουσία του κλείνει τον δρόμο, το εμποδίζει και έτσι δεν μπορεί η κακοκαιρία να μετατοπιστεί πιο ανατολικά.

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Σήμερα, οι συννεφιές θα κυριαρχήσουν σε μερικά γεωγραφικά διαμερίσματα και ίσως δώσουν κάποιες λίγες βροχές προς τα δυτικά και προς τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας περιμένουμε μέσα στο Αιγαίο, ιδιαίτερα προς τα ανατολικά τμήματα.

Ο υδράργυρος ξεκινάει από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί της Παρασκευής, ιδιαίτερα προς την δυτική Μακεδονία στους 3 βαθμούς Κελσίου, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 18°C αργά το μεσημέρι, ενώ στα υπόλοιπα γεωγραφικά τμήματα η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23-26 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, θα επικρατήσουν δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο, οι εντάσεις των οποίων θα φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ, ιδιαίτερα προς τα κεντρικά τμήματά του.

Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

Μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας δεν προβλέπεται έως τα τέλη του Οκτωβρίου, ενώ το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα ο υδράργυρος θα αγγίζει τιμές που συμβαδίζουν με την εποχή.

Δείτε το διάγραμμα με τις θερμοκρασίες που δημοσίευσε ο διευθυντής της ΕΜΥ, κ. Θεόδωρος Κολυδάς:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-10-2024

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο κυρίως στα βόρεια, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο αργά το βράδυ θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7, πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 17 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 21 με 23, στην νησιωτική χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-10-2024

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλήν της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ) και την Κρήτη, νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι βαθμιαία σχεδόν αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι στα βόρεια. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21-10-2024

Στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στην Εύβοια και τις Σποράδες με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικόί 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22-10-2024

Στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες