Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Θεωρείο: Η δούκισσα του τουρισμού


«Πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «αδειάζοντας» την υπουργό Τουρισμού για την πρωτοφανή σπατάλη 86.000 ευρώ για αγορά χαλιών και τραπεζιών στο υπουργείο.

Και αν η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη ήταν «τόσο όσο» για να σταλεί το μήνυμα, δεν ισχύει το ίδιο για τους συναδέλφους της Ολγας Κεφαλογιάννη, καθώς τα σχόλια ήταν από σφόδρα επικριτικά έως και ειρωνικά για την «αυτής εξοχότητα» που υποδέχεται τις υψηλές προσωπικότητες στο υπουργείο.

«Δεν μπορεί εμείς να δίνουμε μάχη να μιλάμε για την ακρίβεια και η δούκισσα του τουρισμού να πετάει έτσι λεφτά χωρίς καμία συναίσθηση», ήταν ένα από τα πιο… ήπια σχόλια για την υπουργό. Τα πιο επικριτικά έλεγαν πως η ίδια θα έπρεπε να είχε διευκολύνει την κυβέρνηση αντί να βγάζει ανακοινώσεις και να κουνάει και το δάχτυλο. «Αλλά έτσι είναι οι πριγκίπισσες», ανέφερε άλλο σχόλιο.

Γραφείο-κουκλί

Το θέμα πάντως δεν είναι αμελητέο σε επίπεδο αντίληψης και κουλτούρας και αποτέλεσε βασικό πολιτικό θέμα συζήτησης χθες όλη μέρα. 

Μάλιστα όσοι είχαν επισκεφθεί το υπουργικό γραφείο του Τουρισμού κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχουν να λένε πως ήταν ένα από τα πιο όμορφα, ικανό να φιλοξενήσει υψηλούς καλεσμένους. 

Επί Κικίλια μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι συνάδελφοί του που του έλεγαν πόσο ωραίο γραφείο έχει σε σχέση με τα δικά τους. Στην Κεφαλογιάννη ωστόσο φαίνεται πως δεν άρεσε, καθώς δεν υπηρετούσε την υψηλή αισθητική της, που δεν την αντιλαμβάνονταν οι προκάτοχοί της.

****************************************

Ξανασμίγουν Μπελέρης - Τίρανα

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία ήρθε χθες από τις Βρυξέλλες. Ο Φρέντης Μπελέρης ορίστηκε και επίσημα μέλος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σταθεροποίησης και Σύνδεσης Ε.Ε. – Αλβανίας. 

Από τη θέση αυτή ο ευρωβουλευτής θα μπορεί να πραγματοποιεί επισκέψεις στα Τίρανα και μαζί με συναδέλφους του να εξασφαλίζει τη συνεργασία Ευρωκοινοβουλίου – Kuvendi (αλβανικό Κοινοβούλιο) και να εκδίδουν από κοινού συστάσεις όπου διαπιστώνονται παρεκκλίσεις από τον ευρωπαϊκό δρόμο ένταξης της χώρας. Ενδιαφέρον.

Μειοψηφία

Σε ένα κυβερνητικό στέλεχος δεν αρέσει η συζήτηση για την εγκληματικότητα των Ρομά, καθώς θεωρεί, όπως λέει, πως είναι στοχοποίηση της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας. Η άποψή του πάντως είναι μειοψηφούσα και δεν βρίσκει σύμφωνο σχεδόν το σύνολο της κυβέρνησης, αλλά ο ίδιος την εκφράζει με παρρησία.

Σταύρος Παπαντωνίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες