Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Έκθεση - σοκ από τις ΗΠΑ για το έγκλημα των Τεμπών – Τουλάχιστον 30 άνθρωποι απανθρακώθηκαν ακαριαία


Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά. Τα ευρήματα είναι φρικτά. Η έκθεση που συνέταξε ο καθηγητής Φαϊσάλ Καν, ειδικός στις εκρήξεις από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, σχετικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, είναι συγκλονιστικά. Τα συγκεκριμένα στοιχεία επιβεβαιώνουν τον πραγματογνώμονα των οικογενειών των θυμάτων.

Μαρκόπουλο - 4ο Δημοτικό Σχολείο: Τα παιδιά κάνουν μάθημα σε κοντέινερ από το 2009 - «Σε 36 τ.μ. στριμώχνονται 28 άτομα», καταγγέλλουν οι γονείς


Με κινητοποιήσεις γονέων σημαδεύτηκε η έναρξη της σχολικής χρονιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι αντιδρούν στις συγχωνεύσεις τμημάτων, καταγγέλλοντας ότι αντιμετωπίζονται τα παιδιά ως «αριθμοί».

Αγρίνιο: Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Ανάδειξη και εξωραϊσμός του Μνημείου των 120 στην Αγία Τριάδα» (φωτο)


Ο Δήμαρχος Αγρινίου υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο «Ανάδειξη και εξωραϊσμός του Μνημείου των 120 στην Αγία Τριάδα», προϋπολογισμού 300. 000 ευρώ.

Αποκαλυπτική έκθεση της ΕΕ: Δίνουμε άσυλο σε 2 στους 3 αιτούντες


Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες οι οποίοι το δικαιούνται, επιβεβαιώνει εκ των πραγμάτων επίσημη έκθεση του Οργανισμού της ΕΕ για το Άσυλο (EUAA).

Παύλος Φύσσας: Αντιφασιστική πορεία 11 χρόνια από τη δολοφονία του - Φωτογραφίες από την εκδήλωση μνήμης


Δυναμικό «παρών» για άλλη μία χρονιά δίνουν πολίτες για να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Την Τετάρτη (17.09.2024) συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού από τη Χρυσή Αυγή.

Φαράγγι Σαμαριάς: Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου - Στην Αγία Ρουμέλη οδηγούνται δεκάδες επισκέπτες


Τραγωδία στο φαράγγι της Σαμαριάς αργά το μεσημέρι της Τετάρτης (18.09.2024) όταν νεαρή γυναίκα έπεσε νεκρή από πτώση βράχου, αποτέλεσμα της ισχυρής νεροποντής που «σάρωσε» τα Χανιά.

Για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα της Γ.Ε.Α. παρουσίασε «Το Κόλπο» στο Παπαστράτειο Μέγαρο (φωτο)


Στις 16 και 17/09 πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο μια υπέροχη θεατρική παράσταση «Το κόλπο» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, για καλό σκοπό.

Θεσσαλονίκη: Ένοχος και στο Εφετείο καθηγητής Γυμνασίου που παρενοχλούσε σεξουαλικά 8 μαθήτριες


Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε καθηγητής Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος 8 μαθητριών.

Υπερπανσέληνος, έκλειψη και «ματωμένο» φεγγάρι: Το σπάνιο φαινόμενο που θα δούμε απόψε


Μία εξαιρετικά σπάνια παρατήρηση θα μπορούμε να κάνουμε απόψε το βράδυ καθώς τρία ουράνια γεγονότα θα συμβούν ταυτόχρονα: η υπερπανσέληνος, η έκλειψη και το «ματωμένο» φεγγάρι.

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα - Σε ποιες περιοχές προβλέπονται βροχές και καταιγίδες


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέπονται σήμερα μέχρι το απόγευμα ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Πιερίας, των Σποράδων, της βόρειας Εύβοιας και της Φθιώτιδας.

Κεραμεικός: Επεισόδιο με πυροβολισμούς - Στο νοσοκομείο 36χρονος


Επεισόδιο με πυροβολισμούς μετά από άγρια συμπλοκή σημειώθηκε στις 10 το πρωί της Τετάρτης (18.09.24) στον Κεραμεικό.

Απόστολος Λύτρας: Θρίλερ με τα 28.000 ευρώ που βρέθηκαν κρυμμένα σε ντουλάπα του σπιτιού του


Μυστήριο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ που βρέθηκαν κρυμμένα σε ντουλάπα της πολυτελούς κατοικίας στα βόρεια προάστια όπου διέμενε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας με τη σύζυγο του, μετά το σκηνικό του άγριου ξυλοδαρμού και την προφυλάκιση του και μέχρι σήμερα παραμένουν στα αζήτητα του Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τούρκος βίασε τουρίστρια σε ξενοδοχείο της Αθήνας - Μετέφραζε τις χυδαιότητές του με google translate


Τούρκος βιαστής με κάρτα ασύλου, επιτέθηκε σε 24χρονη τουρίστρια που ήρθε από το Λονδίνο για διακοπές στην Αθήνα και μέσα σε ξενοδοχείο του κέντρου, ξέσπασε πάνω της τα κτηνώδη ένστικτα του, χρησιμοποιώντας

Χαλάνδρι: 23χρονος τραυματίστηκε από αεροβόλο μετά από επεισόδιο μεταξύ 5 ατόμων


Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ένας 23χρονος που εντοπίστηκε τραυματισμένος στη συμβολή των οδών Νυμφών και Δάσους στο Χαλάνδρι, το βράδυ της Τρίτης (18.9.24).

Στην Πάτρα η πρώτη μονοήμερη αποβολή μαθητή για χρήση κινητού στο σχολείο - Κατήγγειλαν την διευθύντρια οι γονείς


Άρχισαν να ηχούν οι πρώτες «καμπάνες» με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας που απαγορεύει στους μαθητές να χρησιμοποιούν τα κινητά τους μέσα στο σχολείο. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού, μαθητής σχολείου στην Πάτρα τιμωρήθηκε με μονοήμερη αποβολή.

11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (βίντεο)


Ξημερώματα 18ης Σεπτεμβρίου 2013. Ο Παύλος Φύσσας μαχαιρώνεται εν ψυχρώ από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Ολο το χρονικό της πολιτικής δολοφονίας που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Motor Oil: Ολονύχτια επιφυλακή για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, τέσσερις οι τραυματίες (φωτο)


Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμειναν στα παλιά διυλιστήρια της Motor Oil, όπου ξέσπασε η φωτιά το απόγευμα της Τρίτης (17/09/2024).

Τραγωδία στο Μιλάνο: Νεκρός οπαδός της Λίβερπουλ πριν την αναμέτρηση με τη Μίλαν


Ένας 51χρονος φερόμενος ως οπαδός της Λίβερπουλ έχασε τη ζωή του, όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο Μιλάνο.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

«Τ’ όνειρό σου ανασταίνω και το κάθε σου “γιατί”…» - Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Μάνος Λοΐζος



Σαν σήμερα, στις 17 του Σεπτέμβρη 1982, έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο μεγάλος κομμουνιστής μουσικοσυνθέτης Μάνος Λοΐζος, του οποίου η ζωή και το έργο συνδέθηκαν άρρηκτα με το προοδευτικό κίνημα και τους αγώνες του λαού μας.

Κακοκαιρία Boris: Για νέες πλημμύρες προετοιμάζεται η κεντρική Ευρώπη - Στους 19 ανέρχονται οι νεκροί (βίντεο)


Στην Αυστρία, 26 χωριά εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένα από τον έξω κόσμο - Στην Τσεχία, λίγο περισσότερα από 60.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Motor Oil: Στα παλιά διυλιστήρια έχει ξεσπάσει η φωτιά, δεν απειλούνται δεξαμενές - Τρεις τραυματίες (φωτο & βίντεο)


Στο χώρο που βρίσκονται τα παλιά διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους έχει ξεσπάσει η φωτιά που έχει κινητοποιήσει την Πυροσβεστική το απόγευμα της Τρίτης (17/09/2024).

Πέθανε σήμερα η Γιαγιά Αντιγόνη, ένας καταπληκτικός άνθρωπος, συγγραφέας κι αγαπημένη blogger


Λίγο πριν το 2010 "άνθισε" το διαδίκτυο στη χώρα μας με την εμφάνιση των Blogs και φυσικά των Bloggers.Γνωρίσαμε πολλούς ανθρώπους που ξεχήθηκαν στο ηλεκτρονικό πέλαγος για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, άλλους μόνο διαδικτυακά κι άλλους από κοντά.

Συστηματική και κατά συρροήν φοροληστεία! - Πλεόνασμα 7,5 δισ. σε ένα 8μηνο!

Δύο δισ. ευρώ περισσότεροι φόροι, 3,6 δισ. λιγότερες δαπάνες...

Είναι αδιανόητη η άγρια φοροληστεία και το «τσεκούρι» σε δαπάνες για κοινωνικές ανάγκες που επιβάλει η κυβέρνηση, η οποία με το ένα χέρι “βουτάει” κυριολεκτικά το λαϊκό εισόδημα και με το άλλο “χορταίνει” τους επιχειρηματίες με χρήμα και δυσθεώρητα κέρδη.

Το άλυτο μυστήριο της εξαφάνισης του 10χρονου Γιωργάκη - Τα κοινά στοιχεία με την ιστορία του «ανθρώπου χωρίς ταυτότητα» (βίντεο)


Ήταν 24 Ιουνίου του 1992 όταν χάθηκαν τα ίχνη του Γιωργάκη στην Αρκαδία - Ο 10χρονος δεν εντοπίστηκε ποτέ - Τώρα ένας 45χρονος υποστηρίζει ότι πάσχει από αυτοβιογραφική αμνησία και ότι δεν έχει καθόλου μνήμες από την παιδική του ηλικία.

Ξαναγράφεται το χωροταξικό για τον τουρισμό (πίνακας)


Νέο χωροταξικό σχέδιο που θα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της βιωσιμότητας των τουριστικών προορισμών σχεδιάζει η κυβέρνηση - Αύξηση τελών σε κρουαζιέρα, ξενοδοχεία και Airbnb.

Εύβοια: Εργατικό δυστύχημα - Νεκρός 35χρονος δασεργάτης


Σοκαριστικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί ένας 35χρονος δασεργάτης στην Εύβοια, όταν τον χτύπησε δέντρο που έσερνε τρακτέρ.

80.000 μετανάστες θέλει να «επιστρέψει» η Γερμανία στην Ελλάδα - Επέκταση του φράχτη στον Έβρο σχεδιάζει η Αθήνα


Τριγμούς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει η απόφαση της Γερμανίας να καταργήσει ουσιαστικά τη Συνθήκη Σένγκεν, καθώς όπως όλα δείχνουν η Γερμανία, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας, με την κίνηση αυτή ενδεχομένως να επιχειρήσει να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών.

Βόλος: Γιος χτύπησε με ψαροντούφεκο τον πατέρα του - Το καμάκι διαπέρασε το κρανίο του


Μια νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας εκτυλίχθηκε στον Βόλο, όταν ένας γιος έριξε με το ψαροντούφεκο στον 69χρονο πατέρα του τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και στο χέρι.

Κέρκυρα: Σε κάμερα η κομπίνα σε βενζινάδικο - Χρεώνει πούλμαν αλλά γεμίζει μπιτόνι με το καύσιμο (βίντεο)


Σε βίντεο ντοκουμέντο έχει καταγραφεί η κομπίνα σε βενζινάδικο της Κέρκυρας.Το βίντεο ντοκουμέντο από πρατήριο καυσίμων στην Κέρκυρα που παρουσιάζει το LIVE NEWS δείχνει υπάλληλο να κλέβει βενζίνη από πελάτη.

Έκλεβαν μηχανές σε Αθήνα και Μύκονο μετά από παρακολουθήσεις και άλλαζαν τους αριθμούς πλαισίου (φωτο)


Συλλήψεις μελών της σπείρας που έκλεβε μηχανές σε Αθήνα και Μύκονο. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα άδυτα της οργάνωσης μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών.

Βόλος: Στη φυλακή ηλικιωμένος για σεξουαλική επίθεση σε 12χρονη μέσα σε σούπερ μάρκετ


Μία 12χρονη που ψώνιζε μέσα σε κεντρικό σούπερ μάρκετ στον Βόλο ήταν θύμα ενός 71χρονου.Ο ηλικιωμένος πλησίασε την 12χρονη με φιλικό ύφος, τής ζήτησε να τον βοηθήσει στην ανάγνωση της λίστας με τα ψώνια και την αιφνιδίασε όταν άρχισε να την θωπεύει στο στήθος. Το παιδί παρέλυσε.

Χανιά: Στιγμές τρόμου για 18χρονο μαθητή στο ΕΠΑΛ - Εξωσχολικοί τον χαράκωσαν στο πρόσωπο


Ένα περιστατικό ωμής βίας εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο εσπερινό ΕΠΑΛ στα Χανιά, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, δύο εξωσχολικά άτομα, εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο και απείλησαν 18χρονο μαθητή με αιχμηρό αντικείμενο.

Πρέβεζα: Έπεσαν σοβάδες σε αίθουσα Γυμνασίου - Παρέμβαση εισαγγελέα


Δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο σχηματίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού καθώς μαθητές τραυματίστηκαν όταν έπεσαν σοβάδες στην αίθουσα γυμνασίου στην Πρέβεζα.

Καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: Διακινητές είχαν στοιβάξει σε αυτοκίνητο 7 μετανάστες


Άγρια καταδίωξη σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (15.9.2024) στο κέντρο της Αθήνας, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θέλησαν να κάνουν έλεγχο σε αυτοκίνητο που κινούταν στην οδό Αχαρνών με τον οδηγό να αναπτύσσει ταχύτητα και να εξαφανίζεται.

Νεκρός Γερμανός ορειβάτης στον Όλυμπο


Tη ζωή του έχασε στον Όλυμπο Γερμανός ορειβάτης ηλικίας 55 ετών. Πυροσβέστες εντόπισαν τη σορό του σε δύσβατο σημείο κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» και τη μετέφεραν σε προσβάσιμη περιοχή όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η Ευρώπη αντιμέτωπη με πλημμύρες και πυρκαγιές - 16 νεκροί από την κακοκαιρία «Boris», καίγεται η Πορτογαλία (φωτο & βίντεο)


Στη διπλή «μέγγενη» πολύνεκρων πλημμυρών και καταστροφικών πυρκαγιών βρίσκεται η Ευρώπη, καθώς η κλιματική αλλαγή αυξάνει τη συχνότητα και την ένταση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Tραγωδία στη Νέα Σμύρνη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το έγκλημα της διάλυσης των δομών στήριξης των ανθρώπων με βαριές αναπηρίες (φωτο)


Συγκέντρωση οργής, διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στην πλατεία Ν. Σμύρνης, για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και όλων αυτών που για χρόνια διαλύουν τις όποιες δημόσιες δομές υπήρχαν, στο όνομα της

Δικαστικό «χαστούκι» στο σύστημα των υποκλοπών


Νέο υπόμνημα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών, το οποίο αποκαλύπτει η «Εφ.Συν.», υποχρεώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επαναφέρει άμεσα στις θέσεις τους «μη αρεστούς» υπαλλήλους της ΕΥΠ που είχαν στοχοποιηθεί και με Predator και δικαιώθηκαν με τελεσίδικη απόφαση.

Αρνούμεθα να δούμε την πραγματικότητα!..

Ψυχό-κοινωνικό-πολιτικό πιπεράτο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Μεγάλο κείμενο για πολύ μεγάλο θέμα!...14 χρόνια πέρασαν από το Καλοκαίρι του 2010 όταν ο τότε Πρωθυπουργός μας κ Γεώργιος Παπανδρέου από το Καστελόριζο μας γνωστοποιούσε την ΥΠΟΤΑΓΗ μας στους «Δανειστές» (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και οι Έλληνες ακόμη δεν συνειδητοποιήσαμε τι μας συμβαίνει, ποιοι το προκάλεσαν και προς τα πού πηγαίνουν όχι μόνο η οικονομία μας, αλλά και οι υπόλοιποι θεσμοί και δομές της κοινωνίας μας…

Γερμανία: Μυστήριο με τη δολοφονία Ελληνίδας - «Η αστυνομία δεν μας έχει πει τίποτα» (βίντεο)


Ο 61 ετών άνδρας σκότωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει - Οι γονείς της κοπέλας δεν έχουν καμία ενημέρωση τι έχει συμβεί.

Φρίκη σε νησί των Κυκλάδων - Θύμα βιασμού 14χρονη από 35χρονο (βίντεο)


Αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία μητέρας 14χρονης για σεξουαλική κακοποίηση της κόρης της από 35χρονο.Μια ακόμα σοκαριστική καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Οι διάλογοι μεταξύ των γιατρών με τους φαρμακοποιούς για τις πλαστές συνταγογραφήσεις - «Χωρίζω αυτά που θέλουμε, τα υπόλοιπα σε χωματερή»


Διάλογοι που σοκάρουν και προκαλούν μεταξύ των μελών των δύο εγκληματικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κακουργηματικών απατών σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μέσω εικονικής συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων, παρουσιάζει το newsit.gr.

«Βόμβα» στο ποδόσφαιρο της Κύπρου με καταγγελία «για ξέπλυμα χρήματος από πέντε ομάδες»


“Πρόκειται για ομάδες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας – Βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο αξιολόγησης” καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στην Κύπρο, Ευθύμιος Ευθυμίου.

Τέλος ο Μιχάλης Γρηγορίου από τον Πανσερραϊκό


Χώρισαν οι δρόμοι τους. Ο Πανσερραϊκός ανακοίνωσε το συναινετικό “διαζύγιο” με τον Μιχάλη Γρηγορίου και πλέον ψάχνει για νέο προπονητή, μόλις 4 αγωνιστικές μετά την έναρξη της Super League.