Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέος ο «Μισέλ ο Μαροκινός», ελεύθεροι οι άλλοι 6

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των πρώτων 7 κατηγορούμενων

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι απολογίες των πρώτων 7 εμπλεκόμενων στο κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, που οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα. Αύριο, Πέμπτη (19/9) απολογούνται οι υπόλοιποι 9 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, μεταξύ αυτών φαρμακοποιοί και γιατροί.

της Άννας Κανδύλη

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο αποκαλούμενος «Μισέλ ο Μαροκινός», που φέρεται ως βοηθός παθολόγου, να έβρισκε ΑΜΚΑ, κυρίως αλλοδαπών και κρατούμενων σε φυλακές, ενώ φέρεται να διακινούσε τα -παρανόμως- συνταγογραφούμενα φάρμακα σε πιάτσες τοξικομανών. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Έκανα τον διερμηνέα σε αλλοδαπούς ασθενείς. Μου έδιναν τις συνταγές και τις πήγαινα προς εκτέλεση σε φαρμακείο. Δεν ήξερα ότι ήταν παράνομες όταν τις πήγαινα στον φαρμακοποιό» είπε.

Ελεύθεροι οι άλλοι 6 κατηγορούμενοι

Τρεις γυναίκες κατηγορούμενες, αφέθηκαν ελεύθερες, οι 2 με περιοριστικούς όρους και μία γιατρός άνευ όρων. Επίσης τρεις άνδρες κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, οι δύο χωρίς όρους και ο τρίτος με χρηματική εγγύηση 5.000 και τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε Αστυνομικό τμήμα.

https://www.enikos.gr/

Διαβάστε ΕΔΩ τις καταθέσεις δύο θυμάτων στην ΕΛ.ΑΣ. - «Δεν έχω επισκεφθεί ποτέ τον γιατρό - Δεν έχω κάποιο πρόβλημα υγείας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες