Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Εξιχνιάστηκαν 5 απατές σε βάρος ηλικιωμένων στην Καβάλα, την Δράμα και την Ροδόπη


Εξιχνιάστηκαν πέντε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας, της Δράμας και της Ροδόπης και συνελήφθησαν δυο άνδρες που είχαν παραλάβει από τα θύματα 40.300 ευρώ, 15 χρυσές λίρες και χρυσαφικά.

Οι απάτες έγιναν από το προηγούμενο Σάββατο ως την Πέμπτη, όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους πέντε ηλικιωμένους ένας άγνωστος που παρίστανε τον γιατρό και τους ζήτησε χρήματα, δήθεν για να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση συγγενικά τους πρόσωπα.

Τέσσερις από τους πέντε ηλικιωμένους παρέδωσαν τα χρήματα και τα τιμαλφή στον «εισπράκτορα», ο οποίος στη συνέχεια τα παρέδωσε στον συνεργό του.

Μετά την καταγγελία του πέμπτου ηλικιωμένου, οργανώθηκε την Πέμπτη επιχείρηση και την Παρασκευή συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ξάνθης και του τμήματος Αβδήρων και ο συνεργός, αποδείχθηκε ότι είχε εμπλακεί και σε άλλη μία απάτη σε βάρος ηλικιωμένης σε περιοχή της Ροδόπης, την 1η Ιουλίου.

Στην κατοχή των δυο δραστών κατασχέθηκαν 8.100 ευρώ και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας που τους άσκησε δίωξη για εγκληματική οργάνωση και απάτες.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους.

https://eleftherostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες