Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Μαγνησία: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις συλληφθέντες για τα 1.600 δενδρύλλια κάνναβης (φωτο & βίντεο)


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή (20/9), για καλλιέργεια 1.600 δενδρυλλίων κάνναβης σε ορεινό δασικό όγκο σε περιοχή της Μαγνησίας. Μάλιστα, ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι γνωστός αγρότης – συνδικαλιστής.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, στα Δικαστήρια Βόλου υπήρχε από το πρωί μεγάλη αστυνομική δύναμη. Επίσης, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί φίλοι των κατηγορουμένων αλλά και γνωστά άτομα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από το magnesianews.gr

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΣ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΣ

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων, πλην του 35χρονου φερόμενου ως εγκέφαλου, τόνισε ότι προφανώς ο εισαγγελέας και ο ανακριτής δεν πείστηκαν ότι επρόκειτο για εργάτες που μοναδικό τους κίνητρο ήταν το μεροκάματο και η συντήρηση των οικογενειών τους. 

Σύμφωνα με τον συνήγορο, οι τρεις κατηγορούμενοι δεν είχαν καμία σχέση με ναρκωτικά, είχαν προσληφθεί και εργαζόταν 10 ημέρες οι δύο και πέντε ο ένας, με δέλεαρ το υψηλό μεροκάματο, τη στέγη και την τροφή.

«Αρχικά τους είπαν ότι θα μάζευαν ελιές με μεροκάματο 50 €, όταν πήγαν εκεί και αντέδρασαν, θέλοντας να φύγουν, τους διπλασίασαν το μεροκάματο και τους είπαν θα έχετε στέγη (στη σκηνή) και τροφή, δελεάστηκαν και έμειναν, γιατί όλοι τους είναι φτωχοί και έχουν ανάγκη οι οικογένειές τους», ανέφερε ο δικηγόρος τους, ενώ τόνισε ότι δουλειά των κατηγορούμενων ήταν το ξεχορτάριασμα και ο καθαρισμός της αποθήκης, τις δύο τελευταίες ημέρες, ούτε φύτεψαν δενδρύλλια κάνναβης, ούτε συγκομιδή έκαναν. Δήλωσε, επίσης, ότι θα κάνει προσφυγή κατά της απόφασης προφυλάκισης, εντός 10 ημερών, όπως έχει το νόμιμο δικαίωμα.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του 35χρονου, φερόμενου ως «εγκεφάλου» της εγκληματικής ομάδας, δεν δέχτηκε να κάνει δήλωση για τον πελάτη του.

Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στις φυλακές Λάρισας.

Δείτε βίντεο από τη σύλληψή τους

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες