Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκενώνεται η περιοχή Αγία Παρασκευή – Νέο μήνυμα του 112 (φωτο & βίντεο)


Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για την φωτιά που ξέσπασε στο Ρέθυμνο το μεσημέρι της Τετάρτης (7/8). Με το μήνυμα δίνεται εντολή για εκκένωση της περιοχής Αγίας Παρασκευής.

Αναλυτικά, με το μήνυμα, που έλαβαν κάτοικοι και επισκέπτες, ενημερώνονται:

«Ενεργοποίηση Δασική πυρκαγιά στο Ρέθυμνο. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή απομακρυνθείτε προς Μάνδρες Ρεθύμνου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε δύσβατη χαράδρα καθώς επίσης και σε πλαγιά, όπου εκεί δρουν με μεγαλύτερη ευκολία οι πυροσβέστες.

Νωρίτερα είχε σταλεί άλλο μήνυμα από το 112 σε κατοίκους και επισκέπτες των περιοχών Χωρδάκι και Αγίου Ιωάννη, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της φωτιάς στο Ρέθυμνο.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 19 οχήματα και τρία ελικόπτερα. Συνδράμουν, επίσης, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά ξεκίνησε από το Αμάρι και ανέβηκε προς τα πάνω στο Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου Μιχάλης Σαρρής μιλώντας στο Cretalive ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φωτιά καθώς είναι μεγάλη σε έκταση και υπάρχουν πολλά ενεργά μέτωπα, ενώ όπως ανέφερε ξεκίνησε στα σύνορα των Δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου.

Μέχρι στιγμής στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ όπως τόνισε, υπάρχει ο κίνδυνος να αλλάξει η φορά των ανέμων και οι φλόγες να κατευθυνθούν προς Αγιά Γαλήνη και Άγιο Βασίλειο.

«Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, όμως λίγο νωρίτερα κινδύνευσε από τις φλόγες ποιμνιοστάσιο όμως χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Η Πολιτική Προστασία και οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα», τόνισε ο κ. Σαρρής.

Δείτε εικόνες από το goodnet:

Δείτε live εικόνα από τον Πλάτανο Αμαρίου, στο Ρέθυμνο:

【LIVE】 Πλάτανος Αμαρίου - Ρέθυμνο | SkylineWebcams

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες