Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Φωτιά στις Αχαρνές: Βελτιωμένη η εικόνα - Καταστράφηκαν δύο εργοστάσια (φωτο & βίντεο)


Εφιαλτική ήταν η νύχτα στην Αττική, καθώς η μεγάλη φωτιά στις Αχαρνές έκαιγε όλο το βράδυ με τους πυροσβέστες να καταβάλουν υπεράνθρωπες δυνάμεις για να περιορίσουν τις φλόγες.

Η φωτιά ξέσπασε σε οικόπεδα στις Αχαρνές κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς και λόγω των ισχυρών ανέμων γρήγορα επεκτάθηκε τουλάχιστον σε δύο παρακείμενα εργοστάσια, ένα εργοστάσιο ξυλείας και χαρτιού και ένα εργοστάσιο πλαστικών.

Την ίδια ώρα, πολλές επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο η πυροσβεστική δεν έχει ακόμα πλήρη εικόνα μιας και οι πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες, ώστε η φωτιά να μην απειλήσει σπίτια. 

Στην περιοχή επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα. Τα εναέρια μέσα βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ξημερώματα προς Τετάρτη (10.7.2024) ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία του 112 και εστάλησαν δύο μηνύματα, προειδοποιώντας αρχικά τους κατοίκους για τη φωτιά και στη συνέχεια για τους καπνούς που κατευθύνονται στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής η φωτιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, αν και η πυροσβεστική παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα προσπαθώντας να σβήσει μέχρι και την τελευταία εστία φωτιάς. Η κατάσβεση της φωτιάς αναμένεται να κρατήσει αρκετές ώρες μιας και τα εργοστάσια έχουν εύφλεκτα υλικά. 

Κλειστές παραμένουν η Λεωφόρος Τατοΐου και η Λεωφόρος Καραμανλή στο συγκεκριμένο σημείο. 

Σημειώνεται πως σήμερα είναι μια επικίνδυνη μέρα, καθώς, σύμφωνα με τον χάρτη της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σχεδόν στη μισή Ελλάδα ο κίνδυνος της φωτιάς είναι πολύ υψηλός λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. 



https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες