Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Μεγάλη διαδήλωση στη Θεσ/κη - «Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών» (φωτο & βίντεο)

33η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, που επί 25 χρόνια αποτελεί ορμητήριο αντίστασης και αγώνα ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της 33ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Ορμητικό ποτάμι οι χιλιάδες νέοι από όλη την Ελλάδα, με τα μπλοκ των Οργανώσεων τους και τα πανό, διαδήλωσαν ασταμάτητα με συνθήματα όπως «Αγώνας, γνώση, τόλμη και αντοχή εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική» και «Φτώχεια, πόλεμοι, ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός».

Έξω από το αμερικάνικο προξενείο οι διαδηλωτές έγραψαν με κόκκινη μπογιά «Killers go home» και τα συνθήματα δόνησαν την ατμόσφαιρα «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Παράλληλα διατράνωσαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Η μεγάλη πορεία κορυφώθηκε στο λιμάνι της πόλης φωνάζοντας το σύνθημα «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».











https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες