Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Ίχνη πυρίτιδας σε ζώνη όπλου του συλληφθέντα - Είχε πάει στη Μύκονο


Ο 44χρονος βασικός ύποπτος για τη δολοφονία στο Νέο Ψυχικό πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου • Τα ευρήματα που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό, καθώς έχει ήδη συλληφθεί ένας ύποπτος ως εκτελεστής της εν ψυχρώ δολοφονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις έρευνες στο σπίτι του 44χρονου συλληφθέντα εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας σε ζώνη όπλου που φέρεται να ανήκει στον κατηγορούμενο. Επίσης στο σπίτι του 44χρονου, σύμφωνα με την ΕΡΤ,  βρέθηκαν σε κρύπτη στην ψευδοοροφή, δύο κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή GPS και κάρτες SIM.

Τα τηλέφωνα αυτά, καθώς και άλλα αντικείμενα, όπως ρουχισμός, παπούτσια, μια ζώνη και άλλα αντικείμενα, εστάλησαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας, όπου γίνεται έλεγχος για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας. Επίσης, οι αρχές εκτιμούν ότι χρήσιμα θα φανούν και τα αποτελέσματα από τον έλεγχο στα κινητά γιατί εκεί θα βρεθούν επαφές, μηνύματα, γεωγραφικά στίγματα.

Ο 44χρονος συλληφθείς μεταφέρθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο μετά τις 9 το πρωί και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Ο άνδρας, γνωστός ποινικός με βεβαρυμένο παρελθόν και εμπλοκή στην υπόθεση απαγωγής Παναγόπουλου, αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Είχε πάει στη Μύκονο

Η σύντροφος του 44χρονου, που είχε προσαχθεί και τελικά αφέθηκε ελεύθερη, φέρεται στην κατάθεσή της να αποκάλυψε στις αρχές ότι προ μηνών είχαν ταξιδέψει μαζί στη Μύκονο «για δουλειές» και πως ο συλληφθείς είχε συναντήσεις με διάφορα άτομα. 

Επίσης φέρεται να έχει αναγνωρίσει σε φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί κάποιο από αυτά τα άτομα.

Οι κινήσεις του 44χρονου

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου, ο συλληφθείς έφυγε με το σκούτερ που χρησιμοποίησε στη δολοφονική επίθεση και πήγε αρχικά στου Ζωγράφου. Στη συνέχεια πήγε στο Μαρούσι, στο υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας, που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο. Στο Μαρούσι βρίσκεται και το σπίτι της συντρόφου του, όπου διαμένει και ο ίδιος.

Εκεί άφησε το σκούτερ και έφυγε με τη δική του μοτοσικλέτα, μια BMW, με την οποία επέστρεψε στο δικό του σπίτι, στο Νέο Ψυχικό, το οποίο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, είναι πολύ κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 54χρονος τοπογράφος.

Στη συνέχεια, ο 44χρονος έγινε αντιληπτός με ένα νοικιασμένο βαν να προσπαθεί να φορτώσει τη μοτοσικλέτα από το σπίτι του στο Ν. Ψυχικό, ενώ σε απόσταση ακολουθούσε η σύντροφός του με ΙΧ.

Τότε, επενέβησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος να χαθούν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Για τον εντοπισμό και την προσαγωγή του ρόλο έπαιξαν βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν αστυνομικές αρχές, αλλά και από στοιχεία που εντοπίστηκαν στο κινητό του θύματος.

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες