Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Μεγάλη διαδήλωση στην Πετρούπολη για να μην αρπάξουν τα κοράκια το σπίτι στην οδό Ναϊάδων 37 (φωτο & βίντεο)


«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός» και «Ούτε στη Ναϊάδων, ούτε πουθενά, έξω τα κοράκια από τη γειτονιά». Αυτά είναι τα συνθήματα που αντήχησαν στους δρόμους της Πετρούπολης, όπου σωματεία, φορείς και άνθρωποι της γειτονιάς διαδήλωσαν ενάντια στα κοράκια που θέλουν να βάλουν στο χέρι το βιός του λαού.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το σπίτι της οικογένειας που πάνε να της πάρουν το σπίτι, στην οδό Νάιδων 37.

Είναι η δεύτερη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μέσα στην ημέρα, καθώς το πρωί τα κοράκια, μαζί με δικαστικό επιμελητή και συνοδευόμενοι από μπράβους έσπασαν με λοστό πόρτες και παράθυρα. Χάρις στην έγκαιρη παρέμβαση της Δημοτικής αρχής, φορέων της πόλης και της γειτονιάς η απόπειρα έξωσης αποτράπηκε.

Μόνο με τον αγώνα θα προστατεύσουμε τα σπίτια μας

Στην απογευματινή συγκέντρωση που καλούσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης και στήριζε ο Δήμος Πετρούπολης, ανταποκρίθηκαν δεκάδες φορείς και σωματεία της πόλης και των όμορων περιοχών, ενώ παραβρέθηκε η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης, Χρ. Κυριαζής, σημείωσε στον χαιρετισμό του πως «μόνο έτσι σώζονται τα σπίτια του λαού. Ο αγώνας του λαού είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε τα σπίτια μας».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Π. Γακιας, κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης, τραπεζών και επενδυτών που μπουκάρουν στα σπίτια με λοστούς, σε «σπίτια ανθρώπων που φτιάχτηκαν με δυσκολίες και στερήσεις. Κι εμείς όποτε δουλεύουμε σ’ αυτά τα σπίτια ζούμε ανθρώπινες στιγμές. Η κυβέρνηση στηρίζει την κερδοφορία κι εμείς απαντάμε με αλληλεγγύη και ανθρωπιά».

Αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους, αύριο μπορεί να είναι η σειρά μας

«Δε θα επιτρέψουμε για οποιοδήποτε ποσό να πετάξουν την οικογένεια από το σπίτι της. Οι Σύλλογοι Γυναικών αντέδρασαν άμεσα», είπε η Γωγώ Κουμουνδούρου, από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Πετρούπολης.

Σε επαγρύπνηση κάλεσε ο Δ. Πακος, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων διαμηνύοντας, «κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας και τον κόπο των γονιών μας».

Εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων Δυτικής Αθήνας, η Π. Τέσα τόνισε ότι αυτή η υπόθεση αφορά το σύνολο της κοινωνίας που πλήττεται από τη φτώχεια και «αύριο μπορεί να είναι η δική μας σειρά».

Τη δική της εμπειρία μετέφερε η Κ. Καλδη η οποία έπεσε θύμα και η ίδια των πλειστηριασμών, στο σπίτι της στα άνω Πατήσια για 800 ευρώ κοινόχρηστα! Το σπίτι της γλύτωσε χάρη στην αλληλεγγύη του λαού. «Πρόκειται για μια συμμορία. Εγώ ζω ακόμη σε καθεστώς τρόμου. Μόνη δύναμη μας είναι ο κόσμος. Αίτημα μας κάτω τα χέρια από την πρώτη κατοικία, χωρίς παζάρι», σημείωσε.

Στα άμεσα αντανακλαστικά της γειτονιάς, των φορέων, των σωματείων αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος. «Συγκρούστηκαν και απέτρεψαν την έξωση για 4η φορά. Ήμασταν αποφασισμένοι να μην τους περάσει. Έτσι να συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα», σημείωσε και υπογράμμισε ότι οι διαστάσεις του προβλήματος είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ όσο πιστεύαμε καθώς μόνο το τελευταίο διάστημα 4 οικογένειες έχουν απευθυνθεί στο δήμο της Πετρούπολης για το ίδιο θέμα. «Το σπίτι της Νάιδων είναι σπίτι όλων μας. Το πρωί μας έλεγαν ότι αυτός είναι ο νόμος όταν έσπασαν παράθυρα και κλειδαριές για να εκτελέσουν το απάνθρωπο έργο τους. Όμως οι νόμοι αλλάζουν, όταν ο λαός αντιστέκεται και διεκδικεί. Παραμένουμε όλοι σε ετοιμότητα. Τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό», ανέφερε ο Β. Σίμος.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες