Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Δύο συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική


Σε άλλες δύο συλλήψεις προχώρησαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την υπόθεση της «Σύμπραξης Εκδίκησης», της οργάνωσης που βρίσκεται πίσω από τον φάκελο-βόμβα που απεστάλη στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, για την οποία ωστόσο, είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης από ομάδα με διαφορετικό όνομα και συγκεκριμένα από την «Ένοπλη Απάντηση».

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΕΛ.ΑΣ., η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε το απόγευμα της 21ης Ιουνίου ακόμη δύο άτομα, έναν 42χρονο και έναν 52χρονο, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης. 

Μάλιστα, ακολούθησε και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες στα σπίτια τους, παρουσία εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να έχει συμμετοχή και στην επίθεση σε τράπεζα στα Πετράλωνα, ενώ ο δεύτερος φέρεται να ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα μέλη της ομάδας και ακόμη ένα μέλος της οργάνωσης που βρισκόταν στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι «αρχηγός» της τρομοκρατικής οργάνωσης φέρεται ένας 36χρονος, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Δομοκού και ήταν εκείνος που αποφάσιζε για τους στόχους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα ήταν και εκείνος που έγραφε τις προκηρύξεις. Είχε επί της ουσίας ρόλο καθοδηγητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες